“Azim ve kararlılıklarıyla güç ve ilham veriyorlar”

GÜNDEM 02.12.2021 - 17:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2111+ kez okundu.
 

“Azim ve kararlılıklarıyla güç ve ilham veriyorlar”

Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Zehra Eruçar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı:
Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Zehra Eruçar, spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına kadar her alanda engellilerin büyük başarılar elde ettiğini belirterek, azim ve kararlılıklarıyla insanlara güç ve ilham verdiklerini söyledi.    Eruçar, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında 3 Aralık’ı Dünya Engelliler Günü ilan ettiğini anımsattı. Eruçar, “Bugün bir kutlama, çiçek sunma günü, engellilerin bir odaya doldurulup müzik çalıp oynatma günü değildir. Bugün farkındalık günüdür Engellilikten ziyade engellemekten kaynaklanan sorunlarla yüzleşme günüdür” dedi.  Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15'inin engelli olduğunu anımsatan Eruçar, şunları kaydetti: “Engelliler günü, bir güne sığmayacak derecede önemlidir. Engellenmenin temeli ayrımcılıktır. Tutum ve davranışlar her yaş için farklı farklı sorunlar doğurmaktadır. Özellikle engelli kadınlar ve engelli çocuklar her türlü sömürü karşısında savunmasızdır. Eğer kişi zihinsel engelli ise çalışma yaşamının dışına itilir. Engelli sorunları, bir çerçeveye sığdırılıp, günübirlik düzenlemelerle üzeri örtülemez. Eğer erişebilirlik sağlanmış olsaydı eğitimde, sağlıkta, çalışma yaşamında kısaca yaşamın her alanında engelli, engelli olmaktan çıkardı. Engelli bireylerin yaşam kalitesi sırf bu nedenle düşmezdi.”
Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Zehra Eruçar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı:

Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Zehra Eruçar, spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına kadar her alanda engellilerin büyük başarılar elde ettiğini belirterek, azim ve kararlılıklarıyla insanlara güç ve ilham verdiklerini söyledi. 

 

Eruçar, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında 3 Aralık’ı Dünya Engelliler Günü ilan ettiğini anımsattı. Eruçar, “Bugün bir kutlama, çiçek sunma günü, engellilerin bir odaya doldurulup müzik çalıp oynatma günü değildir. Bugün farkındalık günüdür Engellilikten ziyade engellemekten kaynaklanan sorunlarla yüzleşme günüdür” dedi. 
Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15'inin engelli olduğunu anımsatan Eruçar, şunları kaydetti: “Engelliler günü, bir güne sığmayacak derecede önemlidir. Engellenmenin temeli ayrımcılıktır. Tutum ve davranışlar her yaş için farklı farklı sorunlar doğurmaktadır. Özellikle engelli kadınlar ve engelli çocuklar her türlü sömürü karşısında savunmasızdır. Eğer kişi zihinsel engelli ise çalışma yaşamının dışına itilir. Engelli sorunları, bir çerçeveye sığdırılıp, günübirlik düzenlemelerle üzeri örtülemez. Eğer erişebilirlik sağlanmış olsaydı eğitimde, sağlıkta, çalışma yaşamında kısaca yaşamın her alanında engelli, engelli olmaktan çıkardı. Engelli bireylerin yaşam kalitesi sırf bu nedenle düşmezdi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.