SÖZLÜ MÜLAKAT KALDIRILSIN TEKLİFİ!

GÜNDEM 06.01.2022 - 17:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2480+ kez okundu.
 

SÖZLÜ MÜLAKAT KALDIRILSIN TEKLİFİ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili Ayhan Barut, kamuya atamalarda adalet ve eşitlik için yasa teklifi sundu.
DÜŞÜK PUAN VERİLİP ELENİYORLAR Ayhan Barut, torpil ve adam kayırmacılığın önlenmesi için tartışmalara yol açan mülakatlarla ilgili Meclis Araştırması istedi. Barut, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) derece yapan ve çok yüksek puan alan bazı memur adaylarının sözlü mülakatlarda düşük puanlar verilerek atamalarının yapılmadığına dikkat çekti.    HAKSIZLIKLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN  Barut, "Yıllarca atanabilmek için emek vermiş, ailesinden çocuğundan zamanını çalarak sınava hazırlanmış adayların haklarının geri verilmesi, haksızlıkların önüne geçilmesi için Anayasamızın 98'nci, Türkiye Büyük Millet Meclis İçtüzüğü ‘nün 104 ve 105'nci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını istiyoruz" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili Ayhan Barut, kamuya atamalarda adalet ve eşitlik için yasa teklifi sundu.

DÜŞÜK PUAN VERİLİP ELENİYORLAR

Ayhan Barut, torpil ve adam kayırmacılığın önlenmesi için tartışmalara yol açan mülakatlarla ilgili Meclis Araştırması istedi. Barut, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) derece yapan ve çok yüksek puan alan bazı memur adaylarının sözlü mülakatlarda düşük puanlar verilerek atamalarının yapılmadığına dikkat çekti. 

 

HAKSIZLIKLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN 
Barut, "Yıllarca atanabilmek için emek vermiş, ailesinden çocuğundan zamanını çalarak sınava hazırlanmış adayların haklarının geri verilmesi, haksızlıkların önüne geçilmesi için Anayasamızın 98'nci, Türkiye Büyük Millet Meclis İçtüzüğü ‘nün 104 ve 105'nci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını istiyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.