“Sağlık’ta Dönüşüm” revize edilmeli!

GÜNDEM 23.03.2022 - 22:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2091+ kez okundu.
 

“Sağlık’ta Dönüşüm” revize edilmeli!

AK Parti’nin iktidara geldiği yıllardaki en önemli icraatları arasında yer alan Sağlık’ta Dönüşüm Programı’nın revize edilmesi istendi. CHP Adana milletvekili Burhanettin Bulut, Sağlıkta Dönüşüm Programı revize edilmeden, hekimleri hedef gösteren, hekimlik mesleğini değersizleştiren dil terk edilmeden sağlık emekçilerine yönelik şiddetin önlenemeyeceğini de söyledi.  Bulut, özelde ve kamuda özellikle acilde ve poliklinikte çalışan sağlıkçıların yüzde 84’ünün kendisini güvende hissetmediğini, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın Türkiye’nin en prestijli mesleği üzerinde baskı yarattığını kaydetti. Bulut, “Sağlık bir ticarethane olarak görülüyor. Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın mutlaka revize edilmesi gerekiyor. Diğer bir sorun da ‘Ne kadar çok muayene o kadar maaş’ anlayışı yani performans sistemi ve muayene sürelerinin kısalığı” dedi.  Bulut, sağlıkta şiddeti önlemek için hekim ve sağlık çalışanlarının önerilerinin ise şunlar olduğunu kaydetti: “Şiddeti uygulayan kişiler mutlaka sistemde etiketlensin ve hekim muayeneye başladığında bunun uyarısı gelsin. Polikliniklerde, acilde güvenlik görevlileri değil de mutlaka polisler olsun. Mobbing hâline gelen SABİM’de düzenleme yapılsın. Özellikle hasta yakınlarına bir sınırlandırma getirilmeli. Şiddet butonu poliklinikler ve odalar dahil her tarafta olmalı.”

AK Parti’nin iktidara geldiği yıllardaki en önemli icraatları arasında yer alan Sağlık’ta Dönüşüm Programı’nın revize edilmesi istendi. CHP Adana milletvekili Burhanettin Bulut, Sağlıkta Dönüşüm Programı revize edilmeden, hekimleri hedef gösteren, hekimlik mesleğini değersizleştiren dil terk edilmeden sağlık emekçilerine yönelik şiddetin önlenemeyeceğini de söyledi. 


Bulut, özelde ve kamuda özellikle acilde ve poliklinikte çalışan sağlıkçıların yüzde 84’ünün kendisini güvende hissetmediğini, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın Türkiye’nin en prestijli mesleği üzerinde baskı yarattığını kaydetti. Bulut, “Sağlık bir ticarethane olarak görülüyor. Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın mutlaka revize edilmesi gerekiyor. Diğer bir sorun da ‘Ne kadar çok muayene o kadar maaş’ anlayışı yani performans sistemi ve muayene sürelerinin kısalığı” dedi. 


Bulut, sağlıkta şiddeti önlemek için hekim ve sağlık çalışanlarının önerilerinin ise şunlar olduğunu kaydetti: “Şiddeti uygulayan kişiler mutlaka sistemde etiketlensin ve hekim muayeneye başladığında bunun uyarısı gelsin. Polikliniklerde, acilde güvenlik görevlileri değil de mutlaka polisler olsun. Mobbing hâline gelen SABİM’de düzenleme yapılsın. Özellikle hasta yakınlarına bir sınırlandırma getirilmeli. Şiddet butonu poliklinikler ve odalar dahil her tarafta olmalı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.