“Yeşil Mesleki Beceriler, Daha Yeşil Endüstriler”

EĞİTİM 17.06.2022 - 16:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2234+ kez okundu.
 

“Yeşil Mesleki Beceriler, Daha Yeşil Endüstriler”

Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin Adana Alparslan Türkeş Adana (ATÜ) Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile ortak proje etkinliği tanıtıldı.
Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin (MTAL) ev sahipliğinde “Yeşil Mesleki Beceriler, Daha Yeşil Endüstriler (Greener VET Skills, Greener Industries)”  etkinliği düzenlendi.   Adana Alparslan Türkeş Adana (ATÜ) Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Kurttepe Şehit Ali Öztaş MTAL’in yürüttükleri Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim için Stratejik Ortaklıklar faaliyeti (KA202)  2020-1-TR01-KA202-093467 numaralı "Development Of İnnovative Learning And Practice Modules To İncrease The Usage Of Renewable Energies For Sustainable Buildings''adlı projenin PVT sistemlerinin tanıtımı yapıldı. Tanıtım etkinliğinde; Adana ATÜ Öğr. Üyesi Doç. Dr.Hasan Yıldızhan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Enerji Verimliliği ve Yeşil Enerji, PVT sistemleriyle ilgili, Adana ATÜ Öğr. Üyesi Doç.Dr. Bilge Aksay ise mesleki eğitim öğrencileri, mezunları ve eğitimcileri için Yeşil Mutabakat Çerçevesinde Geleceğe Yönelim, Girişimcilik, Ulusal/ Ulusötesi Fon ve Kaynaklara Ulaşma hakkında bilgi verdi.  Okul Müdürü M. Emin Dinçkurt ise Yeşil Mutabakat temel prensipleri ile uyumlu ve sürdürülebilir çevreye katkı sağlayan mesleki eğitimde iyi uygulama örnekleri ile PVT eğitim modülleri hakkında öğrenciler ve sektör temsilcilerine açıklamalarda bulundu.   Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sarıçam Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Gedik, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Yüksel, ve Ahmet Işıklı katıldı.
Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin Adana Alparslan Türkeş Adana (ATÜ) Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile ortak proje etkinliği tanıtıldı.

Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin (MTAL) ev sahipliğinde “Yeşil Mesleki Beceriler, Daha Yeşil Endüstriler (Greener VET Skills, Greener Industries)”  etkinliği düzenlendi.

 

Adana Alparslan Türkeş Adana (ATÜ) Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Kurttepe Şehit Ali Öztaş MTAL’in yürüttükleri Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim için Stratejik Ortaklıklar faaliyeti (KA202)  2020-1-TR01-KA202-093467 numaralı "Development Of İnnovative Learning And Practice Modules To İncrease The Usage Of Renewable Energies For Sustainable Buildings''adlı projenin PVT sistemlerinin tanıtımı yapıldı.


Tanıtım etkinliğinde; Adana ATÜ Öğr. Üyesi Doç. Dr.Hasan Yıldızhan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Enerji Verimliliği ve Yeşil Enerji, PVT sistemleriyle ilgili, Adana ATÜ Öğr. Üyesi Doç.Dr. Bilge Aksay ise mesleki eğitim öğrencileri, mezunları ve eğitimcileri için Yeşil Mutabakat Çerçevesinde Geleceğe Yönelim, Girişimcilik, Ulusal/ Ulusötesi Fon ve Kaynaklara Ulaşma hakkında bilgi verdi. 


Okul Müdürü M. Emin Dinçkurt ise Yeşil Mutabakat temel prensipleri ile uyumlu ve sürdürülebilir çevreye katkı sağlayan mesleki eğitimde iyi uygulama örnekleri ile PVT eğitim modülleri hakkında öğrenciler ve sektör temsilcilerine açıklamalarda bulundu.

 

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sarıçam Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Gedik, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Yüksel, ve Ahmet Işıklı katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.