Tüm Emek Der Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya: 6 bin liranın altında aylık alan emeklinin durumu iyi değil

GÜNDEM 30.06.2022 - 17:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2172+ kez okundu.
 

Tüm Emek Der Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya: 6 bin liranın altında aylık alan emeklinin durumu iyi değil

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm Emek Der) Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, en düşük emekli aylığının asgari ücrete endekslenmesi gerektiğini söyledi.    Kaya, yaptığı açıklamada, emekli maaşlarının asgari ücretin altında kalmasını istemediklerini belirterek, “4 kişilik bir ailenin hayat standardı 8 bin lirayı buluyor. 6 bin liranın altında maaş alan emeklimiz çok iyi durumda değil, insanların rahatlaması, nefes alması gerekli” dedi.  Emekli maaşlarında zam oranının Temmuz ayının 4’ü itibariyle belli olacağını anımsatan Kaya, “Çok değişik rakamlar telaffuz ediliyor. En az emeklilerin yüzde 40’ı hak ettiğini düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı ne diyecek bilemiyoruz, nasıl bir jest yapar, beklenti içindeyiz.” diye konuştu.   Cumhurbaşkanının geçen günlerdeki açıklamasından emeklilerin pek memnun olmadığını aktaran Rafet Kaya, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı, ikramiye konusuna hiç değinmedi. Emeklinin ikramiyesi ne zaman verilecek? Esnaf-işçi-memurun birleştiğini ifade ediyorlardı. Bizim kimsenin aldığında gözümüz yok, ancak Bayram ikramiyesi hala açıklanmadı. Kurbanlıkların fiyatı 3 bin 500- 4 bin lira arası, bu rakamın altında kurbanlık yok. Biz de diyoruz ki; Emeklilere bayram ikramiyelerini açıklamıyorsanız, her emeklinin evine bir kurbanlık gönderin.”  Kaya, Türkiye’nin zor şartlardan geçtiğini bildiklerini ancak emeklilerin de hayatlarını sürdürmeleri gerektiğini bildirdi. Kaya, dul ve yetimlerle 65 yaş üstündekilerin aylıklarının da çok düşük olduğunu ifade ederek, yükseltilmesi çağrısı yaptı.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm Emek Der) Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, en düşük emekli aylığının asgari ücrete endekslenmesi gerektiğini söyledi. 

 

Kaya, yaptığı açıklamada, emekli maaşlarının asgari ücretin altında kalmasını istemediklerini belirterek, “4 kişilik bir ailenin hayat standardı 8 bin lirayı buluyor. 6 bin liranın altında maaş alan emeklimiz çok iyi durumda değil, insanların rahatlaması, nefes alması gerekli” dedi. 


Emekli maaşlarında zam oranının Temmuz ayının 4’ü itibariyle belli olacağını anımsatan Kaya, “Çok değişik rakamlar telaffuz ediliyor. En az emeklilerin yüzde 40’ı hak ettiğini düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı ne diyecek bilemiyoruz, nasıl bir jest yapar, beklenti içindeyiz.” diye konuştu.  


Cumhurbaşkanının geçen günlerdeki açıklamasından emeklilerin pek memnun olmadığını aktaran Rafet Kaya, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı, ikramiye konusuna hiç değinmedi. Emeklinin ikramiyesi ne zaman verilecek? Esnaf-işçi-memurun birleştiğini ifade ediyorlardı. Bizim kimsenin aldığında gözümüz yok, ancak Bayram ikramiyesi hala açıklanmadı. Kurbanlıkların fiyatı 3 bin 500- 4 bin lira arası, bu rakamın altında kurbanlık yok. Biz de diyoruz ki; Emeklilere bayram ikramiyelerini açıklamıyorsanız, her emeklinin evine bir kurbanlık gönderin.” 


Kaya, Türkiye’nin zor şartlardan geçtiğini bildiklerini ancak emeklilerin de hayatlarını sürdürmeleri gerektiğini bildirdi. Kaya, dul ve yetimlerle 65 yaş üstündekilerin aylıklarının da çok düşük olduğunu ifade ederek, yükseltilmesi çağrısı yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.