KARATAŞ VE YUMURTALIK BALIK ÜRETİM MERKEZİ OLACAK!

GÜNDEM 18.09.2022 - 18:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2397+ kez okundu.
 

KARATAŞ VE YUMURTALIK BALIK ÜRETİM MERKEZİ OLACAK!

Adana’nın sahil ilçesi Karataş ve Yumurtalık’ta denizde ve tarla havuzlarındaki tesislerde yılda 100 bin ton dolayında balık üretimi gerçekleştirilecek.    Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çok yakında Karataş'ta Organize Su Ürünleri Bölgesi'nin karada olan bölümünde yılda 30 bin ton balık üretilmeye başlanacağını bildirdi.    Kirişçi, 2022 Yılı Akdeniz Su Ürünleri Av Sezonu’nun açılış programında, “2023 yılının başında faaliyete geçecek Karataş- Yumurtalık arasındaki denizde kurulan tesislerde ilk etapta yılda 60 bin ton üretim gerçekleşecek” dedi.    Kirişçi, “İleriki dönemlerde ise toplamda 100 bin tona kadar balık üretimi yapılması mümkün olacak. Böylece, bu bölge Türkiye'nin balık üretim merkezi haline gelecek” ifadelerini kullandı.    Kirişçi, balık üretilmesine ayrı bir önem verdiklerini anlatarak, 2003 yılından itibaren balıkçılar ve yetiştiricilere ÖTV ve diğer desteklerle beraber güncel birimle 18,2 milyar lira ödeme yaptıklarını bildirdi.

Adana’nın sahil ilçesi Karataş ve Yumurtalık’ta denizde ve tarla havuzlarındaki tesislerde yılda 100 bin ton dolayında balık üretimi gerçekleştirilecek. 
 
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çok yakında Karataş'ta Organize Su Ürünleri Bölgesi'nin karada olan bölümünde yılda 30 bin ton balık üretilmeye başlanacağını bildirdi. 
 
Kirişçi, 2022 Yılı Akdeniz Su Ürünleri Av Sezonu’nun açılış programında, “2023 yılının başında faaliyete geçecek Karataş- Yumurtalık arasındaki denizde kurulan tesislerde ilk etapta yılda 60 bin ton üretim gerçekleşecek” dedi. 
 
Kirişçi, “İleriki dönemlerde ise toplamda 100 bin tona kadar balık üretimi yapılması mümkün olacak. Böylece, bu bölge Türkiye'nin balık üretim merkezi haline gelecek” ifadelerini kullandı. 
 
Kirişçi, balık üretilmesine ayrı bir önem verdiklerini anlatarak, 2003 yılından itibaren balıkçılar ve yetiştiricilere ÖTV ve diğer desteklerle beraber güncel birimle 18,2 milyar lira ödeme yaptıklarını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.