BU BELİRTİLER KOLOREKTAL KANSERLERİN HABERCİSİ OLABİLİR!

SAĞLIK-YAŞAM 22.09.2022 - 11:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2693+ kez okundu.
 

BU BELİRTİLER KOLOREKTAL KANSERLERİN HABERCİSİ OLABİLİR!

  Kalın bağırsak ve kalın bağırsağın son kısmı olan rektumdan kaynaklanan kanserler genel olarak ‘kolorektal kanserler’ olarak tanımlanıyor ve tüm dünyada ölüme yol açan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Öyle ki Dünya Sağlık Örgütü, dünyada her yıl kolon ve rektum kanserine bağlı 655 bin ölüm meydana geldiğini açıklıyor. Özellikle 40 yaşından sonra ortaya çıkan kolorektal kanserlere neden olan pek çok faktör bulunuyor. Bu nedenle risk faktörlerine dikkat etmenin erken tanı ve kanserin yayılımının önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Medline Adana Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Orçun Yalav, cinsiyet ayrımı olmaksızın 45 yaşından sonra herkesin düzenli aralıklarla tarama testleri yaptırmasının bu hastalıkta hayat kurtarıcı bir rol üstlendiğini bildirdi.

 

Kalın bağırsak ve kalın bağırsağın son kısmı olan rektumdan kaynaklanan kanserler genel olarak ‘kolorektal kanserler’ olarak tanımlanıyor ve tüm dünyada ölüme yol açan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Öyle ki Dünya Sağlık Örgütü, dünyada her yıl kolon ve rektum kanserine bağlı 655 bin ölüm meydana geldiğini açıklıyor.

Özellikle 40 yaşından sonra ortaya çıkan kolorektal kanserlere neden olan pek çok faktör bulunuyor. Bu nedenle risk faktörlerine dikkat etmenin erken tanı ve kanserin yayılımının önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Medline Adana Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Orçun Yalav, cinsiyet ayrımı olmaksızın 45 yaşından sonra herkesin düzenli aralıklarla tarama testleri yaptırmasının bu hastalıkta hayat kurtarıcı bir rol üstlendiğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.