Adana'da Talim ve Tashih-i Huruf Kursu Kursiyer Seçme Sınavı Yapıldı

GÜNDEM 23.09.2022 - 10:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1472+ kez okundu.
 

Adana'da Talim ve Tashih-i Huruf Kursu Kursiyer Seçme Sınavı Yapıldı

  Adana İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Talim ve Tashih-i Huruf Kursu'na katılacak adaylara yönelik " Talim ve Tashih-i Huruf Kursu Kursiyer Seçme Sınavı" yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığınca; Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek ve Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla belirli aralıklarla "Tashih-i Huruf Kursu" düzenleniyor. Sözlü / mülakat şeklinde gerçekleştirilen sınava 18 din görevlisi katıldı. Adaylar; Kur'an-ı Kerim'i yüzüne ve ezbere okuma becerisi, ilmihal bilgisi ve dini musiki kabiliyeti noktasında değerlendirmeye tabi tutuldu. Yapılan değerlendirme sonucunda 70 ve üzeri puan alan adaylardan başarı sırası sınav komisyonu tarafından belirlendi. Sınav sonunda kursa katılmaya hak kazanan din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığınca 3 ay süreyle eğitime tabi tutulacak. Eğitime 26 Eylülde 2022 Pazartesi günü başlayacak

 

Adana İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Talim ve Tashih-i Huruf Kursu'na katılacak adaylara yönelik " Talim ve Tashih-i Huruf Kursu Kursiyer Seçme Sınavı" yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca; Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek ve Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla belirli aralıklarla "Tashih-i Huruf Kursu" düzenleniyor.

Sözlü / mülakat şeklinde gerçekleştirilen sınava 18 din görevlisi katıldı.

Adaylar; Kur'an-ı Kerim'i yüzüne ve ezbere okuma becerisi, ilmihal bilgisi ve dini musiki kabiliyeti noktasında değerlendirmeye tabi tutuldu.

Yapılan değerlendirme sonucunda 70 ve üzeri puan alan adaylardan başarı sırası sınav komisyonu tarafından belirlendi.

Sınav sonunda kursa katılmaya hak kazanan din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığınca 3 ay süreyle eğitime tabi tutulacak. Eğitime 26 Eylülde 2022 Pazartesi günü başlayacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.