Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Yıldırım: İçimiz parçalansa da ümidimiz var

SİYASET 04.10.2022 - 20:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1708+ kez okundu.
 

Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Yıldırım: İçimiz parçalansa da ümidimiz var

Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım, iktidar hala rant ekonomisini desteklediğini, halka karşı ise ‘küresel kriz’ kartını oynamaya çalıştığını söyledi. Yıldırım, “Dünyada sadece 8 ülkede enflasyon rakamları yüzde 50’nin üzerinde; bunlardan biri de ne yazık ki Türkiye. Yani krizin küresel değil, son derece politik nedenleri olduğu ortada” dedi.    Yıldırım, şehrin vizyonuna katkı sağlayacak “Adana Lezzet Festivali” başta olmak üzere, önemli organizasyonlara gölge düşürecek tartışmalardan da uzak durulmasını istedi.  Yıldırım, Egemen’e gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 7 Ekim Cuma günü başlayıp 9 Ekim Pazar günü sona erecek 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin, şehrin marka değerine önemli katkı sağladığına dikkat çeken Yıldırım, festival için otellerin dolduğunu, esnafın umutlu olduğunu söyledi.  Yıldırım, Adana’daki sivil toplum kuruluşları veya yarı sivil toplum kuruluşlarının siyasetin arka bahçesi olmadan kentin tüm kesimlerine eşit mesafede ve şehrin menfaatlerini gözetmesini istedi. Yıldırım, “Bir siyasi partinin temsilcisi gibi yöneticilik yapıp, kendinden olmayana ‘öteki’ gibi davranıldığı bir temsiliyet asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.  Yıldırım, Türkiye İstatistik Kurumu’nun yüzde 83,45 Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) ise yüzde 186,27 olarak açıkladığı son enflasyon rakamlarına da değindi. Yıldırım, şöyle konuştu: “Buhranın derinliği ortada, beceriksiz para politikası yönetimi iflas etti. ‘Gözlerimdeki ışıltıya bakın, Ortodoks-Heterodoks’ diyen bir Bakan’ın yönettiği ülkede bugün insanlar, elektrik, ısınma, barınma gibi temel sorunlarla en acı şekilde karşı karşıya kaldı. Açlığın kol gezdiği bir ülkede iktidar hala rant ekonomisini destekliyor. Halka karşı ise ‘küresel kriz’ kartını oynamaya çalışıyor. Oysaki dünyada sadece 8 ülkede enflasyon rakamları yüzde 50’nin üzerinde; bunlardan biri de ne yazık ki Türkiye. Yani krizin küresel değil, son derece politik nedenleri olduğu ortada. Kriz yönetim krizi, kriz Saray krizi, kriz adaletsizlik, liyakatsizlik, hukuksuzluk krizi! Bu halk bu kötü yönetimi hak etmiyor, gençler barınamıyor, beslenemiyor, çocuklar süte, halk ete erişemiyor, bu tablo karşısında içimiz parçalansa da ümidimiz var.”

Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım, iktidar hala rant ekonomisini desteklediğini, halka karşı ise ‘küresel kriz’ kartını oynamaya çalıştığını söyledi. Yıldırım, “Dünyada sadece 8 ülkede enflasyon rakamları yüzde 50’nin üzerinde; bunlardan biri de ne yazık ki Türkiye. Yani krizin küresel değil, son derece politik nedenleri olduğu ortada” dedi. 

 

Yıldırım, şehrin vizyonuna katkı sağlayacak “Adana Lezzet Festivali” başta olmak üzere, önemli organizasyonlara gölge düşürecek tartışmalardan da uzak durulmasını istedi. 


Yıldırım, Egemen’e gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 7 Ekim Cuma günü başlayıp 9 Ekim Pazar günü sona erecek 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin, şehrin marka değerine önemli katkı sağladığına dikkat çeken Yıldırım, festival için otellerin dolduğunu, esnafın umutlu olduğunu söyledi. 


Yıldırım, Adana’daki sivil toplum kuruluşları veya yarı sivil toplum kuruluşlarının siyasetin arka bahçesi olmadan kentin tüm kesimlerine eşit mesafede ve şehrin menfaatlerini gözetmesini istedi. Yıldırım, “Bir siyasi partinin temsilcisi gibi yöneticilik yapıp, kendinden olmayana ‘öteki’ gibi davranıldığı bir temsiliyet asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı. 


Yıldırım, Türkiye İstatistik Kurumu’nun yüzde 83,45 Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) ise yüzde 186,27 olarak açıkladığı son enflasyon rakamlarına da değindi. Yıldırım, şöyle konuştu: “Buhranın derinliği ortada, beceriksiz para politikası yönetimi iflas etti. ‘Gözlerimdeki ışıltıya bakın, Ortodoks-Heterodoks’ diyen bir Bakan’ın yönettiği ülkede bugün insanlar, elektrik, ısınma, barınma gibi temel sorunlarla en acı şekilde karşı karşıya kaldı. Açlığın kol gezdiği bir ülkede iktidar hala rant ekonomisini destekliyor. Halka karşı ise ‘küresel kriz’ kartını oynamaya çalışıyor. Oysaki dünyada sadece 8 ülkede enflasyon rakamları yüzde 50’nin üzerinde; bunlardan biri de ne yazık ki Türkiye. Yani krizin küresel değil, son derece politik nedenleri olduğu ortada. Kriz yönetim krizi, kriz Saray krizi, kriz adaletsizlik, liyakatsizlik, hukuksuzluk krizi! Bu halk bu kötü yönetimi hak etmiyor, gençler barınamıyor, beslenemiyor, çocuklar süte, halk ete erişemiyor, bu tablo karşısında içimiz parçalansa da ümidimiz var.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.