Baysal: 8 bin 500 lira asgari ücret hiçbir sorunu çözmez!

SİYASET 23.12.2022 - 16:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1914+ kez okundu.
 

Baysal: 8 bin 500 lira asgari ücret hiçbir sorunu çözmez!

Asgari ücrete yüzde 54 oranında yapılan artışa rağmen tepkiler sürüyor. Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal, “8 bin 500 lira asgari ücretle, gelecek yıl da milyonlarca insan açlığa mahkum edilecek” dedi.    Baysal yaptığı açıklamada, açıklanan asgari ücret rakamının Türkiye’de hiçbir sorunu çözemeyeceğini söyledi. Baysal, “Açlık sınırı 8 bin 600 lira, gerçek enflasyon yüzde 170 dolayında, bekar bir kişinin asgari yaşam maliyeti bile 11 bin lira, yoksulluk sınırı 25 bin lira. Bu şartlarda asgari ücretin 8 bin 500 lira olması yeterli değil” diye konuştu.  Baysal, enflasyona karşı alım gücünün korunması ve işçinin büyümeden payını alabilmesi için asgari ücretin yüzde 150 zamla 14 bin lira olması gerektiğine dikkat çekti.  Baysal, işverenler için vergilerin kaldırılması ve teşviklerin sağlanmasının şart olduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu: “8 bin 500 lira asgari ücreti çok yetersiz. Bu enflasyon oranlarıyla çok yakında açlık sınırı 10 bin lirayı geçecek ve milyonlarca asgari ücretli yine açlığa mahkum olacak. Biz iktidara gelirsek; asgari ücretten, temel gıda ürünlerinden hiçbir vergi almayacağız. Köprü ve otoyol ücretlerini gelir gelmez yüzde 50 indireceğiz. Elektrik faturalarında elektrik harcaması dışındaki yükler, kayıp-kaçak, sayaç okuma bedeli kaldırılacak.”

Asgari ücrete yüzde 54 oranında yapılan artışa rağmen tepkiler sürüyor. Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal, “8 bin 500 lira asgari ücretle, gelecek yıl da milyonlarca insan açlığa mahkum edilecek” dedi. 

 

Baysal yaptığı açıklamada, açıklanan asgari ücret rakamının Türkiye’de hiçbir sorunu çözemeyeceğini söyledi. Baysal, “Açlık sınırı 8 bin 600 lira, gerçek enflasyon yüzde 170 dolayında, bekar bir kişinin asgari yaşam maliyeti bile 11 bin lira, yoksulluk sınırı 25 bin lira. Bu şartlarda asgari ücretin 8 bin 500 lira olması yeterli değil” diye konuştu. 


Baysal, enflasyona karşı alım gücünün korunması ve işçinin büyümeden payını alabilmesi için asgari ücretin yüzde 150 zamla 14 bin lira olması gerektiğine dikkat çekti. 


Baysal, işverenler için vergilerin kaldırılması ve teşviklerin sağlanmasının şart olduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu: “8 bin 500 lira asgari ücreti çok yetersiz. Bu enflasyon oranlarıyla çok yakında açlık sınırı 10 bin lirayı geçecek ve milyonlarca asgari ücretli yine açlığa mahkum olacak. Biz iktidara gelirsek; asgari ücretten, temel gıda ürünlerinden hiçbir vergi almayacağız. Köprü ve otoyol ücretlerini gelir gelmez yüzde 50 indireceğiz. Elektrik faturalarında elektrik harcaması dışındaki yükler, kayıp-kaçak, sayaç okuma bedeli kaldırılacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.