DENİZLİ DOLMUŞLARI’NDAN ADANA’DA ÖRNEK UYGULAMA

GÜNDEM 05.07.2023 - 16:09, Güncelleme: 05.07.2023 - 16:09 10224+ kez okundu.
 

DENİZLİ DOLMUŞLARI’NDAN ADANA’DA ÖRNEK UYGULAMA

Kent içi toplu taşıma hizmetinde yaşanan onca sıkıntı ortada dururken, SS 29 Nolu Denizli Dolmuş Durağı, Adana’da bir “ilk”e imza atarak, örnek oluşturdu.
 Denizli Dolmuş Durağı yönetimi “havuz” sistemine geçerek, toplu taşıma esnafı arasındaki rekabet ve soruna neşter vurdu. Gazeteniz Egemen’in edindiği bilgilere göre, iki ay önce başlatılan havuz sistemiyle Denizli Dolmuş Durağı’nda toplu taşıma hizmeti sunan 63 adet dolmuşun gün boyu kent kart sistemiyle aldığı taşıma ücretlerinin oluşturulan havuzda toplanarak, araç sahiplerine eşit şekilde dağıtıldığı öğrenildi. OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇİLDİ Havuz sistemiyle Denizli dolmuşlarının çalıştığı güzergahta, araç sahiplerinin saat, yolcu kapma, öndeki aracın önüne geçme gibi olumsuz durumların önüne geçilerek, hizmet kalitesinin arttırıldığı belirtildi. Böylelikle, toplu taşıma hizmetine önemli ölçüde çeki düzen verilirken, işe gelmeyen araç sahiplerine ise 200 lira para cezası kesildiği kaydedildi. Kesilen para cezalarının da yine bir hesapta toplanarak, eşit şekilde paylaştırılıyor. Havuz sisteminden, kooperatifte hizmet veren toplu taşıma esnafının olduğu kadar yolcuların da oldukça memnun olduğu belirtiliyor. DİĞER KOOPERATİFLER DE UYGULAMALI Öte yandan Adana’da toplu taşıma hizmeti veren 18 adet dolmuş kooperatifinde bin 80 dolmuş, 5 adet de özel halk otobüsü kooperatifinde 500 civarında otobüs bulunuyor. Kent içi toplu taşımada zaman zaman yaşanan karmaşanın, diğer taşıma kooperatiflerinin de tıpkı Denizli Dolmuş Durağı gibi havuz sistemine geçilmesiyle önüne geçilebileceği vurgulanıyor. Adanalı vatandaşlar, bu konuda yerel yönetimlerin, diğer taşıma kooperatiflerini de havuz sistemine geçmeye teşvik ederek, kent içi toplu taşıma hizmetinin bir düzene sokulmasını istediler.
Kent içi toplu taşıma hizmetinde yaşanan onca sıkıntı ortada dururken, SS 29 Nolu Denizli Dolmuş Durağı, Adana’da bir “ilk”e imza atarak, örnek oluşturdu.

 Denizli Dolmuş Durağı yönetimi “havuz” sistemine geçerek, toplu taşıma esnafı arasındaki rekabet ve soruna neşter vurdu. Gazeteniz Egemen’in edindiği bilgilere göre, iki ay önce başlatılan havuz sistemiyle Denizli Dolmuş Durağı’nda toplu taşıma hizmeti sunan 63 adet dolmuşun gün boyu kent kart sistemiyle aldığı taşıma ücretlerinin oluşturulan havuzda toplanarak, araç sahiplerine eşit şekilde dağıtıldığı öğrenildi.

OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇİLDİ
Havuz sistemiyle Denizli dolmuşlarının çalıştığı güzergahta, araç sahiplerinin saat, yolcu kapma, öndeki aracın önüne geçme gibi olumsuz durumların önüne geçilerek, hizmet kalitesinin arttırıldığı belirtildi. Böylelikle, toplu taşıma hizmetine önemli ölçüde çeki düzen verilirken, işe gelmeyen araç sahiplerine ise 200 lira para cezası kesildiği kaydedildi. Kesilen para cezalarının da yine bir hesapta toplanarak, eşit şekilde paylaştırılıyor. Havuz sisteminden, kooperatifte hizmet veren toplu taşıma esnafının olduğu kadar yolcuların da oldukça memnun olduğu belirtiliyor.
DİĞER KOOPERATİFLER DE UYGULAMALI
Öte yandan Adana’da toplu taşıma hizmeti veren 18 adet dolmuş kooperatifinde bin 80 dolmuş, 5 adet de özel halk otobüsü kooperatifinde 500 civarında otobüs bulunuyor. Kent içi toplu taşımada zaman zaman yaşanan karmaşanın, diğer taşıma kooperatiflerinin de tıpkı Denizli Dolmuş Durağı gibi havuz sistemine geçilmesiyle önüne geçilebileceği vurgulanıyor. Adanalı vatandaşlar, bu konuda yerel yönetimlerin, diğer taşıma kooperatiflerini de havuz sistemine geçmeye teşvik ederek, kent içi toplu taşıma hizmetinin bir düzene sokulmasını istediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.