Matmazel Güzellik Merkezi Sahibi Meral İbişağa: AYAK SAĞLIĞINI ÖNEMSEYİN

SAĞLIK-YAŞAM 24.07.2023 - 10:17, Güncelleme: 24.07.2023 - 10:17 2549+ kez okundu.
 

Matmazel Güzellik Merkezi Sahibi Meral İbişağa: AYAK SAĞLIĞINI ÖNEMSEYİN

Medikal ayak bakımı sayesinde, pedikür sırasında yapılmış yanlış uygulamalardan ve steril olmayan koşulardan doğan batık tırnak batması, tırnak mantarı gibi sorunların önüne geçilebileceğini belirten Matmazel Güzellik Merkezi Sahibi Meral İbişağa, ayak sağlığının önemine dikkat çekti.
İşlemin ayağın gereksinimlerine göre şekillendiğine dikkat çeken İbişağa, “Medikal ayak bakımı, ayak sağlığı konusunda uzman kişiler tarafından yapılmalı. Medikal ayak bakımı, hem ayak sağlığını, hem de ayağın estetik görünümü korumaya yardımcıdır ve sağlıklı yaşam kalitesi için de son derece önemlidir” şeklinde konuşarak, medikal ayak bakımının ayaklar sağlıklıyken ya da ciddi boyutta olmayan sorunlar söz konusu olduğunda uygulandığını ve bu sayede pek çok ayak sağlığı sorununun önüne geçilebildiğini iddia etti. “NEMLENDİRİCİ KREMLER KULLANIN” Günlük bakım ve temizlik ile pek çok ayak sağlığını kapının dışında tutmanın mümkün olduğuna da değinen Meral İbişağa, ayakların her gün ılık suyla yıkanması ve yıkandıktan sonra nemli kalmamasına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayak tırnaklarının düz, köşeleri yuvarlak olacak şekilde kesilmesinin de önemine vurgu yapan İbişağa, “Dar çorapların ve ayakkabıların, sivri burunlu, yüksek topuklu ve konforsuz ayakkabıların tercih edilmemesi, ayaklar için özel olarak üretilmiş bakım ve nemlendirici kremlerin kullanılması, ayak sağlığının korunması için alınabilecek önlemlerden bazılarıdır” şeklinde tavsiyelerde de bulundu.
Medikal ayak bakımı sayesinde, pedikür sırasında yapılmış yanlış uygulamalardan ve steril olmayan koşulardan doğan batık tırnak batması, tırnak mantarı gibi sorunların önüne geçilebileceğini belirten Matmazel Güzellik Merkezi Sahibi Meral İbişağa, ayak sağlığının önemine dikkat çekti.

İşlemin ayağın gereksinimlerine göre şekillendiğine dikkat çeken İbişağa, “Medikal ayak bakımı, ayak sağlığı konusunda uzman kişiler tarafından yapılmalı. Medikal ayak bakımı, hem ayak sağlığını, hem de ayağın estetik görünümü korumaya yardımcıdır ve sağlıklı yaşam kalitesi için de son derece önemlidir” şeklinde konuşarak, medikal ayak bakımının ayaklar sağlıklıyken ya da ciddi boyutta olmayan sorunlar söz konusu olduğunda uygulandığını ve bu sayede pek çok ayak sağlığı sorununun önüne geçilebildiğini iddia etti.

“NEMLENDİRİCİ KREMLER KULLANIN”

Günlük bakım ve temizlik ile pek çok ayak sağlığını kapının dışında tutmanın mümkün olduğuna da değinen Meral İbişağa, ayakların her gün ılık suyla yıkanması ve yıkandıktan sonra nemli kalmamasına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayak tırnaklarının düz, köşeleri yuvarlak olacak şekilde kesilmesinin de önemine vurgu yapan İbişağa, “Dar çorapların ve ayakkabıların, sivri burunlu, yüksek topuklu ve konforsuz ayakkabıların tercih edilmemesi, ayaklar için özel olarak üretilmiş bakım ve nemlendirici kremlerin kullanılması, ayak sağlığının korunması için alınabilecek önlemlerden bazılarıdır” şeklinde tavsiyelerde de bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.