KESK’TEN TOPLU SÖZLEŞME TEPKİSİ

GÜNDEM 16.08.2023 - 16:34, Güncelleme: 16.08.2023 - 16:34 6581+ kez okundu.
 

KESK’TEN TOPLU SÖZLEŞME TEPKİSİ

KESK Adana Şubeler Platformu Bileşenleri Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde basın açıklaması yaparak, “İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret ve grev hakkı ile tamamlanmış gerçek bir toplu sözleşme sistemi için her adımda omuz omuza vermeye davet ediyoruz” diyerek çağrıda bulundular.
Platform adına basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Ahmet Aydoğan yaptı. Basın açıklamasına TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve emekliler adına da yaşlı bir kadın konuşma yaptı. Hak ve özgürlüklerine sahip çıkan kamu emekçileri olarak, KESK’lilerin Türkiye’nin dört bir yanında alanlarda ve sokaklarda olduğunu belirten Dönem Sözcüsü, Ahmet Aydoğan, “Sadece kendimiz için değil, göz göre göre sefalete itilen, verdikleri emekler yok sayılan 12 milyon emeklinin hakkını da savunmak için, nitelikli ücretsiz kamu hizmeti hakkı yok sayılan tüm bu ülkenin tüm insanları için grevdeyiz. Alanlarda omuz omuzayız” diye konuştu. Ülkenin üzerinde çok uzun süredir gecenin karanlığının hakim olduğunu iddia eden Aydoğan, “Üstelik ülkeyi yönetenler attıkları her adımda üzerimize çöken karanlığı daha da zifiri hale getirmeye çalışıyor” diyerek, iki gün önce yine böyle bir adımın atıldığını ileri sürdü. “HEPİMİZLE ALAY ETTİLER” Hükümetin 6 milyonu aşkın kamu emekçisi ve emekliye, toplu sözleşme teklifini açıkladığını hatırlatan Aydoğan, “Buna göre hükümet bizlere altışar aylık dilimler halinde 2024 yılı için yüzde 14+yüzde 9 maaş artışı 2025 yılı için ise yüzde 6+yüzde 4 maaş artışı teklif etmiştir. Şaka gibi ama ne yazık ki gerçek. İktidar Merkez Bankası’nın hedeflediği, ama her zamanki gibi tutmayacağı bugünden belli olan enflasyon oranlarının bile altındaki teklifi ile hepimizle açıkça alay etmiştir. Üstelik hükümetin tırnak içinde teklifinde tüm kamu emekçilerinin ortak taleplerine ve 11 hizmet kolunun taleplerine dair tek cümle edilmemiştir. Tüm bunlar ‘müzakereler devam ediyor” denilip geçiştirilmiştir” diyerek tepkisini dile getirdi. “DAĞ FARE DOĞURDU” İlk toplantının yapıldığı 1 Ağustos’tan iki hafta sonra gelinen noktada dağın fare doğurduğunu iddia eden KESK Dönem Sözcüsü Ahmet Aydoğan, “Çalışma Bakanı haftalardır ‘müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum” açıklaması yapıyor. Biz de buradan soruyoruz; bu teklifte 4 milyonu aşkın kamu emekçisini, 2 milyonu aşkın kamu emeklisini memnun edecek ne var?” şeklinde konuşarak, sorularını sıraladı. Hükümetin kendilerini bir kez daha yanılttığını kaydeden Aydoğan, “Açıkçası biz bile bu kadarını tahmin etmiyorduk. Enflasyon hedeflerinin bile altında artışları teklif diye sundu” diyerek, dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının Temmuz 2023 itibari ile 38 bin TL’ye ulaştığına vurgu yaptı. KESK olarak hükümetin kendilerine sefalet-yoksulluk ve güvencesizlik dayatan ilk teklifine karşı ilk uyarılarını yaptıklarını belirten Dönem Sözcüsü Ahmet Aydoğan, üretimden gelen güçlerini kullandıklarını belirterek, bunun daha başlangıç olduğunu, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
KESK Adana Şubeler Platformu Bileşenleri Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde basın açıklaması yaparak, “İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret ve grev hakkı ile tamamlanmış gerçek bir toplu sözleşme sistemi için her adımda omuz omuza vermeye davet ediyoruz” diyerek çağrıda bulundular.

Platform adına basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Ahmet Aydoğan yaptı. Basın açıklamasına TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve emekliler adına da yaşlı bir kadın konuşma yaptı.

Hak ve özgürlüklerine sahip çıkan kamu emekçileri olarak, KESK’lilerin Türkiye’nin dört bir yanında alanlarda ve sokaklarda olduğunu belirten Dönem Sözcüsü, Ahmet Aydoğan, “Sadece kendimiz için değil, göz göre göre sefalete itilen, verdikleri emekler yok sayılan 12 milyon emeklinin hakkını da savunmak için, nitelikli ücretsiz kamu hizmeti hakkı yok sayılan tüm bu ülkenin tüm insanları için grevdeyiz. Alanlarda omuz omuzayız” diye konuştu.
Ülkenin üzerinde çok uzun süredir gecenin karanlığının hakim olduğunu iddia eden Aydoğan, “Üstelik ülkeyi yönetenler attıkları her adımda üzerimize çöken karanlığı daha da zifiri hale getirmeye çalışıyor” diyerek, iki gün önce yine böyle bir adımın atıldığını ileri sürdü.
“HEPİMİZLE ALAY ETTİLER”
Hükümetin 6 milyonu aşkın kamu emekçisi ve emekliye, toplu sözleşme teklifini açıkladığını hatırlatan Aydoğan, “Buna göre hükümet bizlere altışar aylık dilimler halinde 2024 yılı için yüzde 14+yüzde 9 maaş artışı 2025 yılı için ise yüzde 6+yüzde 4 maaş artışı teklif etmiştir. Şaka gibi ama ne yazık ki gerçek. İktidar Merkez Bankası’nın hedeflediği, ama her zamanki gibi tutmayacağı bugünden belli olan enflasyon oranlarının bile altındaki teklifi ile hepimizle açıkça alay etmiştir. Üstelik hükümetin tırnak içinde teklifinde tüm kamu emekçilerinin ortak taleplerine ve 11 hizmet kolunun taleplerine dair tek cümle edilmemiştir. Tüm bunlar ‘müzakereler devam ediyor” denilip geçiştirilmiştir” diyerek tepkisini dile getirdi.
“DAĞ FARE DOĞURDU”
İlk toplantının yapıldığı 1 Ağustos’tan iki hafta sonra gelinen noktada dağın fare doğurduğunu iddia eden KESK Dönem Sözcüsü Ahmet Aydoğan, “Çalışma Bakanı haftalardır ‘müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum” açıklaması yapıyor. Biz de buradan soruyoruz; bu teklifte 4 milyonu aşkın kamu emekçisini, 2 milyonu aşkın kamu emeklisini memnun edecek ne var?” şeklinde konuşarak, sorularını sıraladı.
Hükümetin kendilerini bir kez daha yanılttığını kaydeden Aydoğan, “Açıkçası biz bile bu kadarını tahmin etmiyorduk. Enflasyon hedeflerinin bile altında artışları teklif diye sundu” diyerek, dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının Temmuz 2023 itibari ile 38 bin TL’ye ulaştığına vurgu yaptı.
KESK olarak hükümetin kendilerine sefalet-yoksulluk ve güvencesizlik dayatan ilk teklifine karşı ilk uyarılarını yaptıklarını belirten Dönem Sözcüsü Ahmet Aydoğan, üretimden gelen güçlerini kullandıklarını belirterek, bunun daha başlangıç olduğunu, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.