ROMAN VE ŞİİR KİTABI GELİYOR

KÜLTÜR-SANAT 18.08.2023 - 10:27, Güncelleme: 18.08.2023 - 10:27 1882+ kez okundu.
 

ROMAN VE ŞİİR KİTABI GELİYOR

Evlilik ve Aile Danışmanı, Şair-Yazar Feride Nur Korur’dan okurlarına müjde
Daha önce yayınlanmış Nisan Çiyi adlı şiir kitabı ve Kalbur Mevsimi isimli romanı bulunan Evlilik ve Aile Danışmanı, Şair-Yazar Feride Nur Korur, yıl sonuna kadar bir roman, bir de şiir kitabı daha yayınlayarak okurlarına ‘takipte kalın’ mesajı vermek istiyor. Duygusal biri olduğunu belirten Korur, “Acınızı anlattığınızda hissedebilirim. Kendimi sizin yerinize koyabilirim ama bunu çok güçlü yaparım. Bunların hepsi birleşince sözcükler, dizeler ve cümleler çıkıyor. Bir bakıyorsunuz kitap oluyor” diyerek, bunun kendisine inanılmaz bir haz verdiğini söyledi. “GÜÇLÜ KURGUSU VAR” Kalbur Mevsimi kitabının güçlü bir kurguya sahip olduğunu belirten Şair-Yazar Feride Nur Korur, “Gerçeğe dayanan noktaları çok yüksek. Bir gün bir yapımcı mutlaka keşfedecek. Hakikaten film olacak nitelikte, güçlü bir eser. Annelik duygusu var, sosyal mesajlar var, hayvan sevgisine değindim. Tabii ki güçlü bir aşk konusu işleniyor. Ben evlilik ve aile danışmanıyım. Tabii bunun altında yatan tanıma ve psikoloji bilme de söz konusu. O yüzden insanları böyle duygusal olarak nasıl sürükleyeceğimi az çok biliyorum. Kalbur Mevsimi kitabımda bunu çok güçlü kullandım. Kitabın duygusal zekası da çok yüksek” diyerek, okuyan herkesin kendinden bir şeyler bulabileceğini iddia etti. “ŞİİR KİTABININ DA HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR” Yeni çıkacak eserinin isminin daha netleşmediğini belirten Korur, iki aya kadar kitabın piyasaya çıkmış olacağını ifade etti. Yeni kitabının düzenlemesini yaptığını kaydeden Şair-Yazar Feride Nur Korur, “En genç, 40-50 günde yayınlanmış olur. Şiir kitabının hazırlıkları da var tabii. Son 25 yıldır dünyada SylviaPlat öncülüğünde ‘Giz Dökümü’ diye bir akım var. Giz Dökümü’nde, şairin ya da yazarın kendinden ipuçları verdiği dizeler vardır. Elbette ki yazıyorsan bir şiir çıkıyor ortaya. O yüzden duygusal ağırlıklı şiirler. Ama serbest yazılmış, etik değer taşıyan, vekil dediğimiz tarzda yazılmış şiirler. Hayattan alıntılar var. Elbette şiirlerde kurgu yüksektir ama özünde yılların kendini işaret eder. Ya herkes tabii insani değeri yüksek, duygusal zekâsı yüksek şehirlerin çok beğenirler mesela” diyerek, kitaplarının gelirini sokak hayvanlarına bağışladığını belirtti. “İKİ KİTAP ÇIKARACAK KADAR ŞİİRİM VAR” Kalbur Mevsimi isimli romanının 21 Ocak’ta piyasaya çıktığını, ancak 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden ailesiyle birlikte sıkıntılar yaşadığını dile getiren Şair-Yazar Korur, “Kitabın tanıtımına yeterince ağırlık veremedik. Yeni yeni reklamını yapmaya başladık. O kitabın çok iyi geleceğine inanıyorum. Daha önce dediğim gibi bu yıl içinde ikinci romanım da çıkacak. Zaten şiir kitabı da hazır. Hatta iki kitap çıkaracak kadar yazdığım şiirim var” diyerek, yıllarca okuduğunu, şimdi ise birikimlerini dizelere döktüğünü söyledi.  
Evlilik ve Aile Danışmanı, Şair-Yazar Feride Nur Korur’dan okurlarına müjde

Daha önce yayınlanmış Nisan Çiyi adlı şiir kitabı ve Kalbur Mevsimi isimli romanı bulunan Evlilik ve Aile Danışmanı, Şair-Yazar Feride Nur Korur, yıl sonuna kadar bir roman, bir de şiir kitabı daha yayınlayarak okurlarına ‘takipte kalın’ mesajı vermek istiyor.

Duygusal biri olduğunu belirten Korur, “Acınızı anlattığınızda hissedebilirim. Kendimi sizin yerinize koyabilirim ama bunu çok güçlü yaparım. Bunların hepsi birleşince sözcükler, dizeler ve cümleler çıkıyor. Bir bakıyorsunuz kitap oluyor” diyerek, bunun kendisine inanılmaz bir haz verdiğini söyledi.

“GÜÇLÜ KURGUSU VAR”

Kalbur Mevsimi kitabının güçlü bir kurguya sahip olduğunu belirten Şair-Yazar Feride Nur Korur, “Gerçeğe dayanan noktaları çok yüksek. Bir gün bir yapımcı mutlaka keşfedecek. Hakikaten film olacak nitelikte, güçlü bir eser. Annelik duygusu var, sosyal mesajlar var, hayvan sevgisine değindim. Tabii ki güçlü bir aşk konusu işleniyor. Ben evlilik ve aile danışmanıyım. Tabii bunun altında yatan tanıma ve psikoloji bilme de söz konusu. O yüzden insanları böyle duygusal olarak nasıl sürükleyeceğimi az çok biliyorum. Kalbur Mevsimi kitabımda bunu çok güçlü kullandım. Kitabın duygusal zekası da çok yüksek” diyerek, okuyan herkesin kendinden bir şeyler bulabileceğini iddia etti.

“ŞİİR KİTABININ DA HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR”

Yeni çıkacak eserinin isminin daha netleşmediğini belirten Korur, iki aya kadar kitabın piyasaya çıkmış olacağını ifade etti. Yeni kitabının düzenlemesini yaptığını kaydeden Şair-Yazar Feride Nur Korur, “En genç, 40-50 günde yayınlanmış olur. Şiir kitabının hazırlıkları da var tabii. Son 25 yıldır dünyada SylviaPlat öncülüğünde ‘Giz Dökümü’ diye bir akım var. Giz Dökümü’nde, şairin ya da yazarın kendinden ipuçları verdiği dizeler vardır. Elbette ki yazıyorsan bir şiir çıkıyor ortaya. O yüzden duygusal ağırlıklı şiirler. Ama serbest yazılmış, etik değer taşıyan, vekil dediğimiz tarzda yazılmış şiirler. Hayattan alıntılar var. Elbette şiirlerde kurgu yüksektir ama özünde yılların kendini işaret eder. Ya herkes tabii insani değeri yüksek, duygusal zekâsı yüksek şehirlerin çok beğenirler mesela” diyerek, kitaplarının gelirini sokak hayvanlarına bağışladığını belirtti.

“İKİ KİTAP ÇIKARACAK KADAR ŞİİRİM VAR”

Kalbur Mevsimi isimli romanının 21 Ocak’ta piyasaya çıktığını, ancak 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden ailesiyle birlikte sıkıntılar yaşadığını dile getiren Şair-Yazar Korur, “Kitabın tanıtımına yeterince ağırlık veremedik. Yeni yeni reklamını yapmaya başladık. O kitabın çok iyi geleceğine inanıyorum. Daha önce dediğim gibi bu yıl içinde ikinci romanım da çıkacak. Zaten şiir kitabı da hazır. Hatta iki kitap çıkaracak kadar yazdığım şiirim var” diyerek, yıllarca okuduğunu, şimdi ise birikimlerini dizelere döktüğünü söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.