BELEDİYE DURAKLARI DOLMUŞLARIN EMRİNDE

GÜNDEM 11.09.2023 - 14:02, Güncelleme: 11.09.2023 - 14:02 3565+ kez okundu.
 

BELEDİYE DURAKLARI DOLMUŞLARIN EMRİNDE

ADANA’DA toplu taşıma hizmetinde yaşanan karmaşa ve kargaşa olanca hızıyla devam ediyor
. Kentin en işlek noktalarından biri olan İnönü Caddesi’nden Atatürk Caddesi’ne dönüşte, İnönü Parkı’nın önündeki Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs durağı, özel halk otobüslerine ve dolmuşçulara tahsis edildi. Uygulama geçtiğimiz Cuma günü başlarken, belediye otobüsü bekleyen yurttaşlar, otobüslerin durmaması üzerine ne yapacaklarını şaşırdılar, uygulamaya büyük tepki gösterdiler. DURAK ÖNÜNDE KUYRUKLAR OLUŞTU İnönü Parkı’ndan eski Adliye Binasına doğru uzanan yolda, önceden yapılan otobüs ve dolmuş durağının, Büyükşehir’e ait yolcu otobüsleri için ayrıldığı ortaya çıktı. Ancak, daha ilk günden, özel halk otobüsleri ve dolmuşçular, yeni durağın önüne park edip, beklediler. İçinde sürücüsü ve yolcusu olmayan özel halk otobüsleri adeta bu noktada uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, bunun nedenini merak ederken, özel araç sürücülerinin de aynı noktaya park etmeleri dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi’ne ait yolcu otobüsleri duraklarına yaklaşıp ya yolcu alamadılar ya da zaten hem dar hem de araç ve insan trafiği açısından yoğun olan caddenin ortasında durup yolcularını almaya çalıştılar. Adana’ya yakışmayan görüntüler ortaya çıktı. ÜÇ BEŞ UĞRUNA NELERE KATLANIYORUZ. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sessiz sedasız ani bir şekilde böyle bir uygulamaya başlaması, işine, evine gitmek isteyen yolcuları da büyük ölçüde mağdur etti. Uygulamadan habersiz yolcular, uzun yıllardan bu yana alıştıkları İnönü Parkı önündeki durakta beklerken, hiçbir belediye otobüsünün durmaması üzerine şaşkına döndüler. Kimi vatandaşlar, Adana’nın kent içi yolcu taşımacılığının zaten çok uzun yıllar öncesinden özel halk otobüsleri ile dolmuşçulara ‘emanet’ edildiğine dikkat çekerek, “Üç beş oy uğruna nelere katlanıyoruz. Özel halk otobüsleri, dolmuşlar, Adana’nın cadde ve sokaklarına tamamen egemenlik kurmuşlar. Şimdi de çocukluğumuzdan beri kullandığımız durakları, bunlara tahsis etmişler” diye tepkilerini dile getirdiler.
ADANA’DA toplu taşıma hizmetinde yaşanan karmaşa ve kargaşa olanca hızıyla devam ediyor

. Kentin en işlek noktalarından biri olan İnönü Caddesi’nden Atatürk Caddesi’ne dönüşte, İnönü Parkı’nın önündeki Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs durağı, özel halk otobüslerine ve dolmuşçulara tahsis edildi. Uygulama geçtiğimiz Cuma günü başlarken, belediye otobüsü bekleyen yurttaşlar, otobüslerin durmaması üzerine ne yapacaklarını şaşırdılar, uygulamaya büyük tepki gösterdiler.

DURAK ÖNÜNDE KUYRUKLAR OLUŞTU
İnönü Parkı’ndan eski Adliye Binasına doğru uzanan yolda, önceden yapılan otobüs ve dolmuş durağının, Büyükşehir’e ait yolcu otobüsleri için ayrıldığı ortaya çıktı. Ancak, daha ilk günden, özel halk otobüsleri ve dolmuşçular, yeni durağın önüne park edip, beklediler. İçinde sürücüsü ve yolcusu olmayan özel halk otobüsleri adeta bu noktada uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, bunun nedenini merak ederken, özel araç sürücülerinin de aynı noktaya park etmeleri dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi’ne ait yolcu otobüsleri duraklarına yaklaşıp ya yolcu alamadılar ya da zaten hem dar hem de araç ve insan trafiği açısından yoğun olan caddenin ortasında durup yolcularını almaya çalıştılar. Adana’ya yakışmayan görüntüler ortaya çıktı.
ÜÇ BEŞ UĞRUNA NELERE KATLANIYORUZ.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sessiz sedasız ani bir şekilde böyle bir uygulamaya başlaması, işine, evine gitmek isteyen yolcuları da büyük ölçüde mağdur etti. Uygulamadan habersiz yolcular, uzun yıllardan bu yana alıştıkları İnönü Parkı önündeki durakta beklerken, hiçbir belediye otobüsünün durmaması üzerine şaşkına döndüler. Kimi vatandaşlar, Adana’nın kent içi yolcu taşımacılığının zaten çok uzun yıllar öncesinden özel halk otobüsleri ile dolmuşçulara ‘emanet’ edildiğine dikkat çekerek, “Üç beş oy uğruna nelere katlanıyoruz. Özel halk otobüsleri, dolmuşlar, Adana’nın cadde ve sokaklarına tamamen egemenlik kurmuşlar. Şimdi de çocukluğumuzdan beri kullandığımız durakları, bunlara tahsis etmişler” diye tepkilerini dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.