Zafer Partisi’nden toplu istifa

GÜNDEM 13.10.2023 - 16:24, Güncelleme: 13.10.2023 - 16:24 8025+ kez okundu.
 

Zafer Partisi’nden toplu istifa

Zafer Partisi Adana İl Örgütü ile Seyhan, Çukurova, Pozantı, Kozan, Saimbeyli ve Osmaniye İl Örgütü’nden istifa haberleri geldi.
 Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan ZaferPartisi Adana Milletvekili adayı veTeşkilat İl eskiBaşkanıÖmerFarukCerit, 14 Mayıs Milletvekili Genel  Seçimlerinde, Adana’da milletvekil iaday listelerinde İl Örgütü’nün görüşünün alınmayarak, devredışı bırakıldığını bildirdi. Cerit, siyaseten ve kanunen yasaklı durumda olan Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir memur ve onun etrafındaki kişilerin yönlendirmesiyle 14 Mayıs seçimlerinde aday listelerinin çıka rilişkileri çerçevesinde belirlendiğini savunarak, “Seçimöncesi Partimizin zarar görmesini istemediğimizden dolayı suskunluğumuzu koruyup partimiz için vargücümüzle çalıştık. Bizler Muz Cumhuriyetlerinde kurulu bir partinin üyeleri değiliz. Resmi ilbaşkanı, ilçe başkanları varken, bunların görüşleri alınmalıyken yapılanlar bizleri derinden üzmüştür” dedi. Açıklamasında Zafer Partisi Genel Başkanı ÜmitÖzdağ’ın “Biz salağa salak deriz” sözlerine atıfta bulunan Ömer Faruk Cerit, “Biz salak değiliz salak yerine konulmayı da kabuletmiyoruz” ifadesine yer verdi. 7 Ekim’de başlayan İsrail-Filistin arasındaki gerilimin ise istifa etmelerinde son halkayı oluşturduğunu kaydeden Ömer Faruk Cerit, süreci şöyle özetledi: Gelinen son noktada tüm dünyay ıilgilendiren adeta 3. DünyaSavaşına yolaçacak Filistin- İsrail arasındaki gerginlikteTürk Milletinin hassasiyetlerinden, inançlarından, geleneklerinden tamamen uzak Zafer Partisi Doğu Güneydoğu illerinden sorumlu Bölge Başkanı, Şırnak eski il Başkanı ve 1. sıra Milletvekili Adayı olan Mahmut Tatar daha savaşın ilk dakikalarında skandal bir açıklamaya imza atmıştır. Tatar, "Rabbim İsrail ordusuna güç kuvvet versin" diyerek dua etmesi ve fütursuzca bir açıklama yapması, Türk Milliyetçiliğini temsilettiğini iddia eden bir Partinin ne üyesine ne de yetkili bir yöneticisine yakışmıştır. Ne demek İsrail ordusu güçlü kuvvetli olsunki dahaçok sivil dahaçok çocuk dahaçok kadın öldürülsün, hastaneler okullar bombalansın? Bu, Türk’üm diyen birisinin Müslümanım diyen birisinin hatta insanım diyen birisinin asla yapmaması gereken harekettir. Bütün bu olumsuzlukların ışığında Atatürk izindeTürk Milletinin emrinde veTürk Milliyetçileri olarak ZaferPartisi'ndeki tüm görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa ediyoruz” Ömer Faruk Cerit, aralarında İl Başkanı ve Ayyıldız Hareketi Adana Kurucusu Ayhan Binboğa, İl BaşkanYardımcısı ve Milletvekili adayı Ahmet Güngör, Çukurova Belediye Başkan adayı Yusuf Özenli, Pozantı İlçe Kurucu Başkanı Murat Ali Şahin ve yönetimi, Zafer Partisi Osmaniye Milletvekili adayı Alperen Enes Binboğa ile il, ilçe başkanları, yardımcıları, kadın ve gençlikkolları üyeleri, belediye meclis üyesi adayları olmak üzere 57 partilinin istifa ettiğini bildirdi.
Zafer Partisi Adana İl Örgütü ile Seyhan, Çukurova, Pozantı, Kozan, Saimbeyli ve Osmaniye İl Örgütü’nden istifa haberleri geldi.

 Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan ZaferPartisi Adana Milletvekili adayı veTeşkilat İl eskiBaşkanıÖmerFarukCerit, 14 Mayıs Milletvekili Genel  Seçimlerinde, Adana’da milletvekil iaday listelerinde İl Örgütü’nün görüşünün alınmayarak, devredışı bırakıldığını bildirdi. Cerit, siyaseten ve kanunen yasaklı durumda olan Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir memur ve onun etrafındaki kişilerin yönlendirmesiyle 14 Mayıs seçimlerinde aday listelerinin çıka rilişkileri çerçevesinde belirlendiğini savunarak, “Seçimöncesi Partimizin zarar görmesini istemediğimizden dolayı suskunluğumuzu koruyup partimiz için vargücümüzle çalıştık. Bizler Muz Cumhuriyetlerinde kurulu bir partinin üyeleri değiliz. Resmi ilbaşkanı, ilçe başkanları varken, bunların görüşleri alınmalıyken yapılanlar bizleri derinden üzmüştür” dedi.

Açıklamasında Zafer Partisi Genel Başkanı ÜmitÖzdağ’ın “Biz salağa salak deriz” sözlerine atıfta bulunan Ömer Faruk Cerit, “Biz salak değiliz salak yerine konulmayı da kabuletmiyoruz” ifadesine yer verdi.

7 Ekim’de başlayan İsrail-Filistin arasındaki gerilimin ise istifa etmelerinde son halkayı oluşturduğunu kaydeden Ömer Faruk Cerit, süreci şöyle özetledi:

Gelinen son noktada tüm dünyay ıilgilendiren adeta 3. DünyaSavaşına yolaçacak Filistin- İsrail arasındaki gerginlikteTürk Milletinin hassasiyetlerinden, inançlarından, geleneklerinden tamamen uzak Zafer Partisi Doğu Güneydoğu illerinden sorumlu Bölge Başkanı, Şırnak eski il Başkanı ve 1. sıra Milletvekili Adayı olan Mahmut Tatar daha savaşın ilk dakikalarında skandal bir açıklamaya imza atmıştır. Tatar, "Rabbim İsrail ordusuna güç kuvvet versin" diyerek dua etmesi ve fütursuzca bir açıklama yapması, Türk Milliyetçiliğini temsilettiğini iddia eden bir Partinin ne üyesine ne de yetkili bir yöneticisine yakışmıştır. Ne demek İsrail ordusu güçlü kuvvetli olsunki dahaçok sivil dahaçok çocuk dahaçok kadın öldürülsün, hastaneler okullar bombalansın? Bu, Türk’üm diyen birisinin Müslümanım diyen birisinin hatta insanım diyen birisinin asla yapmaması gereken harekettir. Bütün bu olumsuzlukların ışığında Atatürk izindeTürk Milletinin emrinde veTürk Milliyetçileri olarak ZaferPartisi'ndeki tüm görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa ediyoruz”

Ömer Faruk Cerit, aralarında İl Başkanı ve Ayyıldız Hareketi Adana Kurucusu Ayhan Binboğa, İl BaşkanYardımcısı ve Milletvekili adayı Ahmet Güngör, Çukurova Belediye Başkan adayı Yusuf Özenli, Pozantı İlçe Kurucu Başkanı Murat Ali Şahin ve yönetimi, Zafer Partisi Osmaniye Milletvekili adayı Alperen Enes Binboğa ile il, ilçe başkanları, yardımcıları, kadın ve gençlikkolları üyeleri, belediye meclis üyesi adayları olmak üzere 57 partilinin istifa ettiğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.