Seyhan’dan altıncı kreş

GÜNDEM 19.10.2023 - 13:18, Güncelleme: 19.10.2023 - 13:18 3449+ kez okundu.
 

Seyhan’dan altıncı kreş

Seyhan Belediyesi, altıncı kreşin temelini Barış Mahallesi’nde Sasa işbirliğiyle attı.
2 bin 500 metrekare arsa üzerinde, bin 400 metrekare kapalı alan, 14 derslik, 1 spor salonu bulunan kreş 300 öğrenci kapasiteli olacak. Altı ayda tamamlanması planlanan kreşin temel atma törenine Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın yanı sıra Sasa Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kaya, CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atik, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Barış Mahallesi sakini katıldı. Konuşmasının başında, Filistin’de yaşanan insanlık dramına değinen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, üzüntülerini bildirerek insanlık adına yapılan zulmü, hiçbir şekilde çocuk, genç, kadın, ihtiyar ayırt etmeksizin yapılan katliamı şiddetle kınadığını ifade etti. “SASA ÖNEMLİ BİR KURUM” Sasa Holding’in yalnız Adana için değil, Türkiye için hatta dünya için önemli bir kurum olduğunu belirten Başkan Akay, “Dünyanın sayılı kurumları arasında olan Sasa, sağladığı istihdam açısından, özellikle yerel yönetimlere düşen paylar açısından son derece önemli bir kuruluş. Tabii böyle önemli bir kuruluşun en önemli soruna yönelmesi de başka bir önemli. Zira bizim insanlık adına, toplum adına en önemli şeylerden bir tanesi çocuklarımızın eğitimi, kadınlarımızın istihdama katılması. Bunun en önemli yolu ise kreş yapılması. Daha önce yapılmış kreşleri, biz öncelikle büyütebildiklerimizi büyüttük. Sonra Sasa bu kreşlere bir tanesini ekledi. Biz sonra bir tane daha ekledik. Şu anda yeni bir kreşin temel atma töreninde birlikteyiz. Hemen arkasından bizim iki tane daha projesini hazırladığımız kreşlerimiz var” şeklinde konuşarak, kadınların çok daha rahatlıkla çocuklarını buralarda eğiteceklerine dikkat çekti. KAYA: “ÜÇ KREŞ YAPTIK” Sasa Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kaya, üretim konusunda dünyanın en büyük polyester üreticisi firmalarından biri haline geldiklerini belirterek, “Bütün bu yatırımlarla beraber tabii ki bir sona varmıyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında da özellikle Erdemoğlu olarak şimdiye kadar Adana dışında yapılan pek çok yatırımlara ilaveten son dönemde kentimizde de yatırımlar yapılmaya başlandı. Şimdiye kadar üç tane kreşimiz tamamlandı. Bu dördüncü kreşimiz olacak. Önümüzdeki dönemlerde de hem sosyal sorumluluk kapsamında hem okul ve bunun gibi tesislerin yapılmasına devam edilecek” diye konuştu. Barış Mahallesi Muhtarı Özkan Ökdem de, “Kreş, gecikmiş olan bir hizmetti ama Kemal Başkanımız ‘Mahallenizin eksiği ne?’ diye sorduğunda, dedim ki, “Başkanım Çok şey eksik. Başkanım da bir ucundan başladı. Allah izin verirse 5-6 ay içerisinde bitirileceğini söyledi” şeklinde konuşarak, Sasa Yönetimine de teşekkürlerini ifade etti. Daha sonra, dualar eşliğinde kreşin temel atma töreni gerçekleştirildi.
Seyhan Belediyesi, altıncı kreşin temelini Barış Mahallesi’nde Sasa işbirliğiyle attı.

2 bin 500 metrekare arsa üzerinde, bin 400 metrekare kapalı alan, 14 derslik, 1 spor salonu bulunan kreş 300 öğrenci kapasiteli olacak. Altı ayda tamamlanması planlanan kreşin temel atma törenine Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın yanı sıra Sasa Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kaya, CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atik, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Barış Mahallesi sakini katıldı.

Konuşmasının başında, Filistin’de yaşanan insanlık dramına değinen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, üzüntülerini bildirerek insanlık adına yapılan zulmü, hiçbir şekilde çocuk, genç, kadın, ihtiyar ayırt etmeksizin yapılan katliamı şiddetle kınadığını ifade etti.
“SASA ÖNEMLİ BİR KURUM”
Sasa Holding’in yalnız Adana için değil, Türkiye için hatta dünya için önemli bir kurum olduğunu belirten Başkan Akay, “Dünyanın sayılı kurumları arasında olan Sasa, sağladığı istihdam açısından, özellikle yerel yönetimlere düşen paylar açısından son derece önemli bir kuruluş. Tabii böyle önemli bir kuruluşun en önemli soruna yönelmesi de başka bir önemli. Zira bizim insanlık adına, toplum adına en önemli şeylerden bir tanesi çocuklarımızın eğitimi, kadınlarımızın istihdama katılması. Bunun en önemli yolu ise kreş yapılması. Daha önce yapılmış kreşleri, biz öncelikle büyütebildiklerimizi büyüttük. Sonra Sasa bu kreşlere bir tanesini ekledi. Biz sonra bir tane daha ekledik. Şu anda yeni bir kreşin temel atma töreninde birlikteyiz. Hemen arkasından bizim iki tane daha projesini hazırladığımız kreşlerimiz var” şeklinde konuşarak, kadınların çok daha rahatlıkla çocuklarını buralarda eğiteceklerine dikkat çekti.
KAYA: “ÜÇ KREŞ YAPTIK”
Sasa Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kaya, üretim konusunda dünyanın en büyük polyester üreticisi firmalarından biri haline geldiklerini belirterek, “Bütün bu yatırımlarla beraber tabii ki bir sona varmıyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında da özellikle Erdemoğlu olarak şimdiye kadar Adana dışında yapılan pek çok yatırımlara ilaveten son dönemde kentimizde de yatırımlar yapılmaya başlandı. Şimdiye kadar üç tane kreşimiz tamamlandı. Bu dördüncü kreşimiz olacak. Önümüzdeki dönemlerde de hem sosyal sorumluluk kapsamında hem okul ve bunun gibi tesislerin yapılmasına devam edilecek” diye konuştu.
Barış Mahallesi Muhtarı Özkan Ökdem de, “Kreş, gecikmiş olan bir hizmetti ama Kemal Başkanımız ‘Mahallenizin eksiği ne?’ diye sorduğunda, dedim ki, “Başkanım Çok şey eksik. Başkanım da bir ucundan başladı. Allah izin verirse 5-6 ay içerisinde bitirileceğini söyledi” şeklinde konuşarak, Sasa Yönetimine de teşekkürlerini ifade etti.
Daha sonra, dualar eşliğinde kreşin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.