“Seçime ittifaksız gireceğiz”

GÜNDEM 19.10.2023 - 15:20, Güncelleme: 19.10.2023 - 15:20 5148+ kez okundu.
 

“Seçime ittifaksız gireceğiz”

İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk
İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk, yerel seçimlere parti olarak tek başına gireceklerini söyledi. Beraberinde Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Coşar, İl Başkan Yardımcısı Dilek Özdoğan, Seyhan İlçe Başkan Yardımcısı Hava Gök ve İl Basın Danışmanı Cihan İşisağ ile gazetemiz Egemen’i ziyaret eden Başkan Büyüköztürk, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Büyüköztürk, parti teşkilatları olarak Adana’da yerel seçim çalışmalarını büyük bir özenle sürdürdüklerini söyledi. İlçe ve köy gezilerini aralıksız sürdürdüklerini anlatan İYİ Parti İl Başkanı Birol Büyüköztürk, bu gezilerde birçok köy yolunun durumunun içler acısı olduğunu kaydetti. Birçok köylü vatandaşın, kendilerine ilk kez bir partinin il başkanının geldiğinden yakındığını söylediğini ifade eden Birol Büyüköztürk, parti olarak vatandaşın ayağına gideceklerini belirtti. Büyüköztürk, “Gitmediğiniz yer sizin değildir. Vatandaşın elini sıkacaksınız, siyaset böyle yapılır” diye konuştu. Adana’nın yerel yönetim konusunda biraz zayıf kaldığını savunan İYİ Parti İl Başkanı Birol Büyüköztürk, “Gezilerimizde hizmet alan yer de almayan yer de gördük. Adana olarak yerelde çok zayıfız. Adana dışında bazı illere baktığımızda trafiği, temizliği, şehrin düzeni o kadar güzel ki. Bir zamanlar en zengin, ülkemizin gözdesi Adana iken ne yazık ki şimdi daha gerilerdeyiz” Cumhur İttifakı’nın algıyı olguya çevirirken, Millet İttifakı’nın olguyu algıya çeviremediğini kaydeden İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk, “HDP ve CHP’nin yakın duruşları, seçim sürecinde kullanıldı. Siz de niye CHP'nin yanındasınız diye milliyetçi, muhafazakar seçmen üzerinde baskı oluşturdu. Bu baskı neticesinde Millet İttifakı’na seçmen vermediğini ifade etti. Zaten bazı köylerde seçmen bizlere tek başınıza seçime girseydiniz, daha çok oy alırdınız, diyor. Bütün köylüler hemen hemen birçok köyde bu şekilde söylüyorlar. Anlıyoruz ki köyde bir mahalle baskısı da oluşmuş. Teröristlerden yana mı olacaksınız algısı oluşmuş. Cumhur İttifakı vatandaşın kafasında böyle bir algı oluşturdu” dedi. Genel Başkanları Meral Akşener’in önümüzdeki yerel seçimlere ittifaksız, işbirliği olmadan tek başına seçime girme kararı aldığını anımsatan Başkan Büyüköztürk, genel seçim sürecinde Akşener’in masadan kalkıp geri dönmesi konusunda kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini de söyledi.
İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk

İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk, yerel seçimlere parti olarak tek başına gireceklerini söyledi. Beraberinde Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Coşar, İl Başkan Yardımcısı Dilek Özdoğan, Seyhan İlçe Başkan Yardımcısı Hava Gök ve İl Basın Danışmanı Cihan İşisağ ile gazetemiz Egemen’i ziyaret eden Başkan Büyüköztürk, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Büyüköztürk, parti teşkilatları olarak Adana’da yerel seçim çalışmalarını büyük bir özenle sürdürdüklerini söyledi.

İlçe ve köy gezilerini aralıksız sürdürdüklerini anlatan İYİ Parti İl Başkanı Birol Büyüköztürk, bu gezilerde birçok köy yolunun durumunun içler acısı olduğunu kaydetti. Birçok köylü vatandaşın, kendilerine ilk kez bir partinin il başkanının geldiğinden yakındığını söylediğini ifade eden Birol Büyüköztürk, parti olarak vatandaşın ayağına gideceklerini belirtti. Büyüköztürk, “Gitmediğiniz yer sizin değildir. Vatandaşın elini sıkacaksınız, siyaset böyle yapılır” diye konuştu.
Adana’nın yerel yönetim konusunda biraz zayıf kaldığını savunan İYİ Parti İl Başkanı Birol Büyüköztürk, “Gezilerimizde hizmet alan yer de almayan yer de gördük. Adana olarak yerelde çok zayıfız. Adana dışında bazı illere baktığımızda trafiği, temizliği, şehrin düzeni o kadar güzel ki. Bir zamanlar en zengin, ülkemizin gözdesi Adana iken ne yazık ki şimdi daha gerilerdeyiz”
Cumhur İttifakı’nın algıyı olguya çevirirken, Millet İttifakı’nın olguyu algıya çeviremediğini kaydeden İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk, “HDP ve CHP’nin yakın duruşları, seçim sürecinde kullanıldı. Siz de niye CHP'nin yanındasınız diye milliyetçi, muhafazakar seçmen üzerinde baskı oluşturdu. Bu baskı neticesinde Millet İttifakı’na seçmen vermediğini ifade etti. Zaten bazı köylerde seçmen bizlere tek başınıza seçime girseydiniz, daha çok oy alırdınız, diyor. Bütün köylüler hemen hemen birçok köyde bu şekilde söylüyorlar. Anlıyoruz ki köyde bir mahalle baskısı da oluşmuş. Teröristlerden yana mı olacaksınız algısı oluşmuş. Cumhur İttifakı vatandaşın kafasında böyle bir algı oluşturdu” dedi.
Genel Başkanları Meral Akşener’in önümüzdeki yerel seçimlere ittifaksız, işbirliği olmadan tek başına seçime girme kararı aldığını anımsatan Başkan Büyüköztürk, genel seçim sürecinde Akşener’in masadan kalkıp geri dönmesi konusunda kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini de söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.