DOĞRU KALMANIN BEDELİ VAR GAZETECİLİK ZOR BİR MESLEK

GÜNDEM 10.01.2024 - 13:11, Güncelleme: 10.01.2024 - 13:11 2991+ kez okundu.
 

DOĞRU KALMANIN BEDELİ VAR GAZETECİLİK ZOR BİR MESLEK

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ÇGC'de Gazeteciler ile buluştu.
Adana’da görev yapan basın emekçileriyle kahvaltıda biraraya gelen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Gazeteciliğin günümüz dünyasında son derece zor bir meslek haline geldiğini ifade ederek, doğru ve dürüst kalmanın bu dünyada ve toplumda bir bedeli olduğunu kaydetti. Akay;  “Gazetecilik başlı başına özgürlük isteyen, düşündüğünü, gördüğünü yazabilme, duyurabilme içeren bir mesele. Böyle bir dönemde özgür basın adına bir şeyler yapmak gerçekten zor ama hepiniz zaten zor olan bir mesleği seçmişsiniz. Basın İlan Kurumu’nun belli kurallara uyma mecburiyeti getirmesi, aslında hiçbirinizin yapamayacağı şeyler. Örneğin çok sayıda kişiyi çalıştırılma mecburiyeti zaten ekonomik sıkıntı içerisinde olan sizleri daha da kötü duruma düşürüyor” dedi.  SORUNLAR EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLÜR Gazetecilerin halkın nabzını tutan, çok fazla kişiyle temas eden kişiler olduğunu dile getiren Başkan Akay; “Biz eksikleri yanlışları sizlerden öğrenmek zorundayız” dedi. Akay; “Bu dünya, ülke, şehir bizim eğer bir kentteki insanlar siyasi görüşlerini bir tarafa bırakıp kendi sorunlarına gerçekten parmak basıyorlar ve onları çözme uğraşı veriyorlarsa orada ciddi şekilde başarı vardır. Adana özelinde Seyhan yıllardan beri ihmal edilen bir yer. Bu tek başına bir siyasi partinin, belediyenin çözeceği şeyler değil. O kadar çok sorun var ki bu sorunlar ancak el birliği ile çözülme şansına sahiptir. Bunu becerebildiğimiz zaman başarma şansımız çok daha yüksek. Eleştiri doğru olduğu zaman topluma, tüm insanlığa, kentimize yarar sağlayacaktır. Tekrar gününüzü kutluyorum ve önümüzdeki günlerin ekonomik, hukuksal, barış alanında bugünlerden daha iyi olmasını diliyorum ”diye konuştu.
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ÇGC'de Gazeteciler ile buluştu.

Adana’da görev yapan basın emekçileriyle kahvaltıda biraraya gelen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Gazeteciliğin günümüz dünyasında son derece zor bir meslek haline geldiğini ifade ederek, doğru ve dürüst kalmanın bu dünyada ve toplumda bir bedeli olduğunu kaydetti. Akay;  “Gazetecilik başlı başına özgürlük isteyen, düşündüğünü, gördüğünü yazabilme, duyurabilme içeren bir mesele. Böyle bir dönemde özgür basın adına bir şeyler yapmak gerçekten zor ama hepiniz zaten zor olan bir mesleği seçmişsiniz. Basın İlan Kurumu’nun belli kurallara uyma mecburiyeti getirmesi, aslında hiçbirinizin yapamayacağı şeyler. Örneğin çok sayıda kişiyi çalıştırılma mecburiyeti zaten ekonomik sıkıntı içerisinde olan sizleri daha da kötü duruma düşürüyor” dedi. 
SORUNLAR EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLÜR
Gazetecilerin halkın nabzını tutan, çok fazla kişiyle temas eden kişiler olduğunu dile getiren Başkan Akay; “Biz eksikleri yanlışları sizlerden öğrenmek zorundayız” dedi. Akay; “Bu dünya, ülke, şehir bizim eğer bir kentteki insanlar siyasi görüşlerini bir tarafa bırakıp kendi sorunlarına gerçekten parmak basıyorlar ve onları çözme uğraşı veriyorlarsa orada ciddi şekilde başarı vardır. Adana özelinde Seyhan yıllardan beri ihmal edilen bir yer. Bu tek başına bir siyasi partinin, belediyenin çözeceği şeyler değil. O kadar çok sorun var ki bu sorunlar ancak el birliği ile çözülme şansına sahiptir. Bunu becerebildiğimiz zaman başarma şansımız çok daha yüksek. Eleştiri doğru olduğu zaman topluma, tüm insanlığa, kentimize yarar sağlayacaktır. Tekrar gününüzü kutluyorum ve önümüzdeki günlerin ekonomik, hukuksal, barış alanında bugünlerden daha iyi olmasını diliyorum ”diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.