VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN 10 OCAK İDARECİLER GÜNÜ MESAJI

GÜNDEM 10.01.2024 - 15:28, Güncelleme: 10.01.2024 - 16:19 4792+ kez okundu.
 

VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN 10 OCAK İDARECİLER GÜNÜ MESAJI

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, mülki idare amirlerinin devletin adeta gören gözü, işiten kulağı, vatandaşa uzanan şefkat eli olduğunu bildirdi.
“Mülki idare amirleri  devletin ta kendisidir” 10 Ocak İdareciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Vali Köşger, “Kendilerini milletimizin hizmetine vakfeden mülkî idare amirlerimiz; aziz milletimizin nazarında devletin ta kendisidir ve kapıları vatandaşlarımıza daima ardına kadar açıktır” dedi. Adana Valiliği’nin resmi web sitesindeki açıklamasında, Vali Köşger, daha sonra şunlara yer verdi: “10 Ocak 1971 tarihi; Mülkî İdare Amirleri sınıfının ihdası ile ilk mesleki toplantının yapılması bakımından önem arz etmektedir. Bu sebeple Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 Yılı Genel Kurulu’nda 10 Ocak tarihi “İdareciler Günü” olarak kabul edilmiştir. Kamu düzenini sağlamak, vatandaşlarımızın huzur ve refahını tesis etmek bakımından çok önemli görevler üstlenen mülkî idare amirliği mesleğine mensup olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyor, vazifesini yüksek bir şuurla ifa eden tüm meslektaşlarımın 10 Ocak İdareciler Günü’nü tebrik ediyorum. Devletimiz ile milletimiz arasındaki bağları güçlendirmek, vatandaşlarımıza kamu hizmetlerini eksiksiz götürmek gayesiyle zaman, mekan ve mesai mefhumu olmaksızın canla başla hizmet eden mülkî idare amirleri; Devletimizin varlığının, otoritesinin ve şefkatinin yurdumuzun her yerine ulaşmasını sağlar. Bu sebeple mülkî idare amirleri adeta devletimizin gören gözü, işiten kulağı, vatandaşa uzanan şefkat elidir. Cumhuriyet’imizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı’na girdiğimiz bu zaman diliminde ecdadımızdan bize miras kalan geleneksel devlet anlayışı ile çağdaş yönetim anlayışı bütünleşmiştir. “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” anlayışını düstur edinen idarecilerimiz, görevlerini daima bu anlayışla yerine getirmeye özen göstermektedir. Kendilerini milletimizin hizmetine vakfeden mülkî idare amirlerimiz; aziz milletimizin nazarında devletin ta kendisidir ve kapıları vatandaşlarımıza daima ardına kadar açıktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Devletimizin bekası için ülkemizin dört bir yanında fedakârca görev yapan illerimizde Vali, Vali Yardımcısı ve ilçelerimizde Kaymakamlarımız başta olmak üzere tüm İdarecilerimizin “10 Ocak İdareciler Günü”nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Emekli olan idarecilerimize sağlık, huzur ve esenlik içinde geçirecekleri bir emeklilik hayatı temenni ediyor, ebediyete intikal edenleri de rahmetle anıyorum. Göreve başladığım ilk günden beri mesleğimi büyük bir şevk ve heyecanla yerine getirdiğimi belirtiyor, tüm meslektaşlarıma bilhassa kıymetli Adanalı hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum”
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, mülki idare amirlerinin devletin adeta gören gözü, işiten kulağı, vatandaşa uzanan şefkat eli olduğunu bildirdi.

“Mülki idare amirleri 
devletin ta kendisidir”

10 Ocak İdareciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Vali Köşger, “Kendilerini milletimizin hizmetine vakfeden mülkî idare amirlerimiz; aziz milletimizin nazarında devletin ta kendisidir ve kapıları vatandaşlarımıza daima ardına kadar açıktır” dedi.
Adana Valiliği’nin resmi web sitesindeki açıklamasında, Vali Köşger, daha sonra şunlara yer verdi:
“10 Ocak 1971 tarihi; Mülkî İdare Amirleri sınıfının ihdası ile ilk mesleki toplantının yapılması bakımından önem arz etmektedir. Bu sebeple Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 Yılı Genel Kurulu’nda 10 Ocak tarihi “İdareciler Günü” olarak kabul edilmiştir. Kamu düzenini sağlamak, vatandaşlarımızın huzur ve refahını tesis etmek bakımından çok önemli görevler üstlenen mülkî idare amirliği mesleğine mensup olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyor, vazifesini yüksek bir şuurla ifa eden tüm meslektaşlarımın 10 Ocak İdareciler Günü’nü tebrik ediyorum.
Devletimiz ile milletimiz arasındaki bağları güçlendirmek, vatandaşlarımıza kamu hizmetlerini eksiksiz götürmek gayesiyle zaman, mekan ve mesai mefhumu olmaksızın canla başla hizmet eden mülkî idare amirleri; Devletimizin varlığının, otoritesinin ve şefkatinin yurdumuzun her yerine ulaşmasını sağlar. Bu sebeple mülkî idare amirleri adeta devletimizin gören gözü, işiten kulağı, vatandaşa uzanan şefkat elidir.
Cumhuriyet’imizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı’na girdiğimiz bu zaman diliminde ecdadımızdan bize miras kalan geleneksel devlet anlayışı ile çağdaş yönetim anlayışı bütünleşmiştir. “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” anlayışını düstur edinen idarecilerimiz, görevlerini daima bu anlayışla yerine getirmeye özen göstermektedir. Kendilerini milletimizin hizmetine vakfeden mülkî idare amirlerimiz; aziz milletimizin nazarında devletin ta kendisidir ve kapıları vatandaşlarımıza daima ardına kadar açıktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Devletimizin bekası için ülkemizin dört bir yanında fedakârca görev yapan illerimizde Vali, Vali Yardımcısı ve ilçelerimizde Kaymakamlarımız başta olmak üzere tüm İdarecilerimizin “10 Ocak İdareciler Günü”nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Emekli olan idarecilerimize sağlık, huzur ve esenlik içinde geçirecekleri bir emeklilik hayatı temenni ediyor, ebediyete intikal edenleri de rahmetle anıyorum.
Göreve başladığım ilk günden beri mesleğimi büyük bir şevk ve heyecanla yerine getirdiğimi belirtiyor, tüm meslektaşlarıma bilhassa kıymetli Adanalı hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.