“Taksimetre ücretleri yılda en az 3 kez güncellenmeli”

GÜNDEM 11.01.2024 - 12:32, Güncelleme: 11.01.2024 - 12:32 2973+ kez okundu.
 

“Taksimetre ücretleri yılda en az 3 kez güncellenmeli”

Türkiye’de akaryakıta gelen üst üste zamlarla birlikte taksici esnafının tarife ücretlerinde değişikliğe gidilerek, taksimetrelerini yılda en az üç dört kez güncellemeleri çağrısında bulunuldu.
 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, konuya ilişkin Birliğin resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, taksimetre ayarlama ücretlerinin 2 yılda yüzde 201 oranında arttığına dikkat çekti. Ülke genelinde sayıları 95 bini aşan taksici esnafının taksimetre ayarlama ücretinden dolayı mağdur olduğunu dile getiren Palandöken, “Akaryakıta gelen üst üste zamlarla birlikte taksici esnafımız tarife ücretlerinde değişikliğe giderek taksimetrelerini yılda en az üç-dört kez güncellemek zorunda. Yetkili servisler tarafından yapılan bu güncelleme işlemlerinin bedeli ise İstanbul’da son 2 yılda yüzde 210 artarak 2 bin 950 TL oldu. Sadece İstanbul’da 20 bine yakın taksici faaliyet gösteriyor. Yalnızca 5 dakika süren bu hizmetin bedeli taksici esnafımızı mağdur etmektedir. İlgili Bakanlıklar taksimetre güncelleme işlemleri konusunda acilen düzenleme yaparak esnafın mağduriyetinin giderilmesi lazım” dedi. Mazot, yedek parça ve lastik fiyatları derken taksici esnafının kazanamadığı paranın taksimetre güncellemesi yapan yetkili servislere gittiğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Geçtiğimiz yıl petrole bağlı olarak taksimetre tarifelerinde 3 kez fiyat değişikliği oldu. Bu da taksici esnafımıza taksimetre güncelleme işlemleri için büyük bir külfet doğuruyor. Yüzlerce taksi kuyruğa girip sıra beklerken hem zaman kaybediyor hem de çile çekiyor. Üstüne bir de taksimetre güncelleme bedeli yüzünden taksicinin kazanacağı para yetkili servislere gidiyor. Zaten artan maliyetler yüzünden taksici esnafımızın kazancı sınırlı. Taksimetreye gelen her zamda müşteri kaybediyorlar. Mazot, yedek parça, lastik derken taksici esnafının kazanamadığı para taksimetre güncellemesi yapan yetkili servislere gidiyor. Taksici esnafının mağdur olmaması için taksimetre güncelleme bedeli mutlaka düşürülmeli. Yeniden değerlendirme oranı baz alınsa dahi daha düşük bir meblağ ödenmesi gerekir. Taksimetre ayarlama ücretleri için ortak bir fiyat belirlenmeli ve bu işin periyod içerisinde kısa zamanda gerçekleşmesini sağlayacak tedbirler alınmalı. Bu konuyla alakalı TESK olarak ilgili Odalarımızla görüşmelerimiz sürüyor” şeklinde konuştu.
Türkiye’de akaryakıta gelen üst üste zamlarla birlikte taksici esnafının tarife ücretlerinde değişikliğe gidilerek, taksimetrelerini yılda en az üç dört kez güncellemeleri çağrısında bulunuldu.

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, konuya ilişkin Birliğin resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, taksimetre ayarlama ücretlerinin 2 yılda yüzde 201 oranında arttığına dikkat çekti.

Ülke genelinde sayıları 95 bini aşan taksici esnafının taksimetre ayarlama ücretinden dolayı mağdur olduğunu dile getiren Palandöken, “Akaryakıta gelen üst üste zamlarla birlikte taksici esnafımız tarife ücretlerinde değişikliğe giderek taksimetrelerini yılda en az üç-dört kez güncellemek zorunda. Yetkili servisler tarafından yapılan bu güncelleme işlemlerinin bedeli ise İstanbul’da son 2 yılda yüzde 210 artarak 2 bin 950 TL oldu. Sadece İstanbul’da 20 bine yakın taksici faaliyet gösteriyor. Yalnızca 5 dakika süren bu hizmetin bedeli taksici esnafımızı mağdur etmektedir. İlgili Bakanlıklar taksimetre güncelleme işlemleri konusunda acilen düzenleme yaparak esnafın mağduriyetinin giderilmesi lazım” dedi.

Mazot, yedek parça ve lastik fiyatları derken taksici esnafının kazanamadığı paranın taksimetre güncellemesi yapan yetkili servislere gittiğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Geçtiğimiz yıl petrole bağlı olarak taksimetre tarifelerinde 3 kez fiyat değişikliği oldu. Bu da taksici esnafımıza taksimetre güncelleme işlemleri için büyük bir külfet doğuruyor. Yüzlerce taksi kuyruğa girip sıra beklerken hem zaman kaybediyor hem de çile çekiyor. Üstüne bir de taksimetre güncelleme bedeli yüzünden taksicinin kazanacağı para yetkili servislere gidiyor. Zaten artan maliyetler yüzünden taksici esnafımızın kazancı sınırlı. Taksimetreye gelen her zamda müşteri kaybediyorlar. Mazot, yedek parça, lastik derken taksici esnafının kazanamadığı para taksimetre güncellemesi yapan yetkili servislere gidiyor. Taksici esnafının mağdur olmaması için taksimetre güncelleme bedeli mutlaka düşürülmeli. Yeniden değerlendirme oranı baz alınsa dahi daha düşük bir meblağ ödenmesi gerekir. Taksimetre ayarlama ücretleri için ortak bir fiyat belirlenmeli ve bu işin periyod içerisinde kısa zamanda gerçekleşmesini sağlayacak tedbirler alınmalı. Bu konuyla alakalı TESK olarak ilgili Odalarımızla görüşmelerimiz sürüyor” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.