PENÇE KİLİT'TEN ACI HABER 9 ASKERİMiZ ŞEHİT

GÜNDEM 13.01.2024 - 12:31, Güncelleme: 13.01.2024 - 12:40 4235+ kez okundu.
 

PENÇE KİLİT'TEN ACI HABER 9 ASKERİMiZ ŞEHİT

Pençe Kilit operasyon bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişiminde, 9 askerimiz şehit oldu
Pençe Kilit operasyon bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişiminde, 9 askerimiz şehit oldu. Bölgede terörle mücadele operasyonları sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan 9 askerin ismini açıkladı.Acı haber şehitlerin baba ocaklarına ulaştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan askerlerin kimlik bilgileri şöyle; Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur (NİĞDE), Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın (ADIYAMAN), Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir (KAHRAMANMARAŞ), Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez (KAHRAMANMARAŞ), Piyade Üsteğmen Gökhan Delen (AKSARAY), Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün (GAZİANTEP), Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu (GİRESUN), İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar (ORDU), İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin (ESKİŞEHİR) şehit oldu. YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ilk açıklamada şöyle denildi: "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."Bu açıklamanın ardından saat 23:20'de yaralı bir askerin daha şehit olduğu bilgisi paylaşıldı ve şehit sayısı 6'ya yükseldi. Bakanlıktan saat 01:16 sıralarında yapılan açıklamada yaralı 2 askerin daha şehit olduğu ve şehit sayısının 8'e yükseldiği bildirildi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 15 oldu. Saat 01:43'te yapılan son açıklamada şehit sayısının 9'a yükseldiği belirtildi.
Pençe Kilit operasyon bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişiminde, 9 askerimiz şehit oldu

Pençe Kilit operasyon bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişiminde, 9 askerimiz şehit oldu. Bölgede terörle mücadele operasyonları sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan 9 askerin ismini açıkladı.Acı haber şehitlerin baba ocaklarına ulaştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan askerlerin kimlik bilgileri şöyle; Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur (NİĞDE), Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın (ADIYAMAN), Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir (KAHRAMANMARAŞ), Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez (KAHRAMANMARAŞ), Piyade Üsteğmen Gökhan Delen (AKSARAY), Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün (GAZİANTEP), Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu (GİRESUN), İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar (ORDU), İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin (ESKİŞEHİR) şehit oldu.

YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ilk açıklamada şöyle denildi: "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."Bu açıklamanın ardından saat 23:20'de yaralı bir askerin daha şehit olduğu bilgisi paylaşıldı ve şehit sayısı 6'ya yükseldi. Bakanlıktan saat 01:16 sıralarında yapılan açıklamada yaralı 2 askerin daha şehit olduğu ve şehit sayısının 8'e yükseldiği bildirildi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 15 oldu. Saat 01:43'te yapılan son açıklamada şehit sayısının 9'a yükseldiği belirtildi.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.