SORUMLULAR HESAP VERECEK

GÜNDEM 29.01.2024 - 16:18, Güncelleme: 29.01.2024 - 16:18 2107+ kez okundu.
 

SORUMLULAR HESAP VERECEK

Adalet Peşinde Aileleri Platformu, Depremin Yıldönümünde Adalet İstiyor.
Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük depremin yıldönümü olan 6 Şubat'ta, Adalet Peşinde Aileleri Platformu, binlerce insanın yaşamını yitirdiği felaketi anmak ve adalet talep etmek için bir dizi etkinlik düzenliyor. Kayıp yakını ve platformun öncü ismi avukat Mehtap Akyüz Özcan, yakınlarını kaybedenlerin acılarını paylaşmak ve sorumluların hesap vermesini sağlamak amacıyla Tutar Yapı Sitesi C Blok önünde bir araya geleceklerini belirtti. Burada yapılacak basın açıklamasının ardından dualar edilip balonlar gökyüzüne bırakılacak. ADALET İSTİYORUZ Daha sonra Alpergün Apartmanı'nda düzenlenecek yürüyüşe katılacak olan platform üyeleri, burada da kayıplarını anacak ve dayanışma içinde olacaklarını ifade ettiler. Alpergün Apartmanı'nda yakınlarını kaybedenlere destek olmak amacıyla enkaz alanlarında yemek dağıtılacak ve bir basın açıklaması gerçekleştirilecek. Özcan, basın açıklamasında Tutar Yapı Sitesi C Blok ile ilgili yargı sürecinde yaşanan olumsuzluklara ve yapılan tadilatların soruşturma sırasında yeterince araştırılmadığına dikkat çekeceklerini belirtti. BAŞKA KİMSE AYNI ACILARI YAŞAMASIN Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala psikolojik destek almaya ihtiyaç duyan yakınları hatırlatan Özcan, adalet taleplerini şu sözlerle dile getirdi: "Biz depremin yıldönümünde adalet istiyoruz. Sorumlu olan herkesin hesap vermesini ve yargılanmasını istiyoruz. Bizim canımız yandı, başka kimse aynı acıları yaşamasın istiyoruz."Platformun çağrısıyla birlikte, depremin mağdurlarının taleplerine dikkat çekmek ve gelecekte benzer felaketlerin önüne geçmek için toplumsal bir farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.
Adalet Peşinde Aileleri Platformu, Depremin Yıldönümünde Adalet İstiyor.

Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük depremin yıldönümü olan 6 Şubat'ta, Adalet Peşinde Aileleri Platformu, binlerce insanın yaşamını yitirdiği felaketi anmak ve adalet talep etmek için bir dizi etkinlik düzenliyor. Kayıp yakını ve platformun öncü ismi avukat Mehtap Akyüz Özcan, yakınlarını kaybedenlerin acılarını paylaşmak ve sorumluların hesap vermesini sağlamak amacıyla Tutar Yapı Sitesi C Blok önünde bir araya geleceklerini belirtti. Burada yapılacak basın açıklamasının ardından dualar edilip balonlar gökyüzüne bırakılacak.
ADALET İSTİYORUZ
Daha sonra Alpergün Apartmanı'nda düzenlenecek yürüyüşe katılacak olan platform üyeleri, burada da kayıplarını anacak ve dayanışma içinde olacaklarını ifade ettiler. Alpergün Apartmanı'nda yakınlarını kaybedenlere destek olmak amacıyla enkaz alanlarında yemek dağıtılacak ve bir basın açıklaması gerçekleştirilecek. Özcan, basın açıklamasında Tutar Yapı Sitesi C Blok ile ilgili yargı sürecinde yaşanan olumsuzluklara ve yapılan tadilatların soruşturma sırasında yeterince araştırılmadığına dikkat çekeceklerini belirtti.
BAŞKA KİMSE AYNI ACILARI YAŞAMASIN
Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala psikolojik destek almaya ihtiyaç duyan yakınları hatırlatan Özcan, adalet taleplerini şu sözlerle dile getirdi: "Biz depremin yıldönümünde adalet istiyoruz. Sorumlu olan herkesin hesap vermesini ve yargılanmasını istiyoruz. Bizim canımız yandı, başka kimse aynı acıları yaşamasın istiyoruz."Platformun çağrısıyla birlikte, depremin mağdurlarının taleplerine dikkat çekmek ve gelecekte benzer felaketlerin önüne geçmek için toplumsal bir farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.