DEPREM MAĞDURLARININ ACI ÇIĞLIĞI: "HALA KAYIPLARIMIZI ARIYORUZ! "

GÜNDEM 01.02.2024 - 15:39, Güncelleme: 01.02.2024 - 22:47 2659+ kez okundu.
 

DEPREM MAĞDURLARININ ACI ÇIĞLIĞI: "HALA KAYIPLARIMIZI ARIYORUZ! "

Depremin Yıldönümüne Sayılı Günler Kala Ankara'da Bir Araya Gelen Aileler, Kaybolan Sevdiklerinin Akıbetini Soruyor.
Deprem felaketiyle yürekleri paramparça olan aileler, Ankara'da bir araya gelerek kayıp yakınlarının akıbetini sorguladı. Yıl dönümüne sayılı günler kala, depremde binlerce insanını kaybettiği acısını hala yüreklerinde hisseden ailelerin göz yaşları dinmiyor. Kahramanmaraş'ta yaşanan ve Türkiye'nin 11 ilini derin bir acıya boğan depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, hala 38'i çocuk olmak üzere 145 kişinin akıbeti belirsizliğini koruyor. "BOŞ MEZARLARIMIZ HAZIR BEKLİYORUZ" Ankara'da bir araya gelen deprem mağduru ailelerin feryatları, hala kayıp yakınlarının akıbetini arayışlarının devam ettiğini ve yaşadıkları acının hala taze olduğunu gözler önüne serdi. Gözyaşları içinde, "Ölüyse ölü, diriyse diri, artık ulaşmak istiyoruz. Boş mezarlarımız hazır, onları bekliyoruz." diyen aileler, yaralarının sarılması için adaletin sağlanmasını talep ediyor. "BU ACI BİZİM İÇİN BİR RAKAMDAN İBARET DEĞİL" Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği (DEMAK) Genel Sekreteri Sema Güleç, acı dolu bir yılın ardından kayıplarını hala bulamamanın verdiği hüsranı ifade ediyor. Güleç:"Birkaç gün sonra depremin üzerinden bir yıl geçmiş olacak 11 ilde 38'i çocuk olmak üzere hala kayıp olan 145 kişinin akıbetini bilmiyoruz. Bu 145 kişi bizim evlatlarımız, annelerimiz, babalarımız, eşlerimiz kimileri için bir rakamdan ibaret olan bu 145 kişi bizim canlarımız. Bizler Her yolu denedik, her kapıyı çaldık ancak hala sevdiklerimize ulaşamadık. Enkaz altında bekledik, DNA örneklerimizi verdik ancak sonuç alamadık. Bu acı, bizim için bir rakam değil, canlarımızı yitirdik." diyerek yaşadıkları çaresizliği aktardı.  "CESETLERİN ÜZERİNDE HALAYLAR ÇEKTİLER" İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kentleşme ve Çevre Sorunları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu ise, depremin ardından hükümetin önceliğinin inşaatlar olduğunu belirterek, acı dolu sürecin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. Giritlioğlu: "Öncelikle depremin hemen ardından hiç vakit kaybetmeden kararname çıkarıldı. 126 nolu kararname imar planlarını da dışlayarak vaziyet planlarıyla inşaat yapma imkanı tanındı ve daha cesetler enkazların altında yatarken beton dökülmeye başlandı. Betonlar dökülürken, halaylar çekilirken hala enkaz altında kalan cesetler varsa, bu kararnameyi hatırlamamız gerekir. Bu acılı çağrılar, duyulmalı ve ders çıkarılmalıdır." şeklinde konuştu.
Depremin Yıldönümüne Sayılı Günler Kala Ankara'da Bir Araya Gelen Aileler, Kaybolan Sevdiklerinin Akıbetini Soruyor.

Deprem felaketiyle yürekleri paramparça olan aileler, Ankara'da bir araya gelerek kayıp yakınlarının akıbetini sorguladı. Yıl dönümüne sayılı günler kala, depremde binlerce insanını kaybettiği acısını hala yüreklerinde hisseden ailelerin göz yaşları dinmiyor. Kahramanmaraş'ta yaşanan ve Türkiye'nin 11 ilini derin bir acıya boğan depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, hala 38'i çocuk olmak üzere 145 kişinin akıbeti belirsizliğini koruyor.

"BOŞ MEZARLARIMIZ HAZIR BEKLİYORUZ"
Ankara'da bir araya gelen deprem mağduru ailelerin feryatları, hala kayıp yakınlarının akıbetini arayışlarının devam ettiğini ve yaşadıkları acının hala taze olduğunu gözler önüne serdi. Gözyaşları içinde, "Ölüyse ölü, diriyse diri, artık ulaşmak istiyoruz. Boş mezarlarımız hazır, onları bekliyoruz." diyen aileler, yaralarının sarılması için adaletin sağlanmasını talep ediyor.

"BU ACI BİZİM İÇİN BİR RAKAMDAN İBARET DEĞİL"
Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği (DEMAK) Genel Sekreteri Sema Güleç, acı dolu bir yılın ardından kayıplarını hala bulamamanın verdiği hüsranı ifade ediyor. Güleç:"Birkaç gün sonra depremin üzerinden bir yıl geçmiş olacak 11 ilde 38'i çocuk olmak üzere hala kayıp olan 145 kişinin akıbetini bilmiyoruz. Bu 145 kişi bizim evlatlarımız, annelerimiz, babalarımız, eşlerimiz kimileri için bir rakamdan ibaret olan bu 145 kişi bizim canlarımız. Bizler Her yolu denedik, her kapıyı çaldık ancak hala sevdiklerimize ulaşamadık. Enkaz altında bekledik, DNA örneklerimizi verdik ancak sonuç alamadık. Bu acı, bizim için bir rakam değil, canlarımızı yitirdik." diyerek yaşadıkları çaresizliği aktardı. 
"CESETLERİN ÜZERİNDE HALAYLAR ÇEKTİLER"
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kentleşme ve Çevre Sorunları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu ise, depremin ardından hükümetin önceliğinin inşaatlar olduğunu belirterek, acı dolu sürecin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. Giritlioğlu: "Öncelikle depremin hemen ardından hiç vakit kaybetmeden kararname çıkarıldı. 126 nolu kararname imar planlarını da dışlayarak vaziyet planlarıyla inşaat yapma imkanı tanındı ve daha cesetler enkazların altında yatarken beton dökülmeye başlandı. Betonlar dökülürken, halaylar çekilirken hala enkaz altında kalan cesetler varsa, bu kararnameyi hatırlamamız gerekir. Bu acılı çağrılar, duyulmalı ve ders çıkarılmalıdır." şeklinde konuştu.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.