35 PARTİ KIYASIYA YARIŞACAK

SİYASET 21.02.2024 - 09:36, Güncelleme: 21.02.2024 - 09:40 1221+ kez okundu.
 

35 PARTİ KIYASIYA YARIŞACAK

Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Aday Listeleri Belli Oldu.
31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için heyecan artarken, siyasi partiler aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. Yapılan kura çekimiyle 35 siyasi parti, birleşik oy pusulasındaki yerlerini belirledi. Aday listeleri, 35 partinin yarışacağı seçimlerde hangi sırayla yer alacaklarını gösteriyor. İşte oy pusulasındaki sıralama: AK Parti İYİ Parti Sol Parti Büyük Birlik Partisi Memleket Partisi Anavatan Partisi Demokratik Sol Parti Yeniden Refah Partisi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Türkiye Komünist Partisi Anadolu Birliği Partisi Zafer Partisi Halkın Kurtuluş Partisi Türkiye Komünist Hareketi Bağımsız Türkiye Partisi Gelecek Partisi Yeni Türkiye Partisi CHP Emek Partisi HÜDA PAR Hak ve Özgürlükler Partisi Ocak Partisi Adalet Birlik Partisi Demokrat Parti Güç Birliği Partisi Millet Partisi Milli Yol Partisi Adalet Partisi Genç Parti Aydınlık Demokrasi Partisi MHP Türkiye İşçi Partisi Demokrasi ve Atılım Partisi Saadet Partisi Vatan Partisi DEM PARTİ ADAYLARINI AÇIKLADI Dem Parti, 31 Mart seçimleri için heyecan dolu bir adım attı ve adaylarını belirledi. Özellikle Adana'da yaşanan ittifak belirsizliğinin ardından partinin adaylarının netleşmesi, siyasi arenada büyük yankı uyandırdı. CHP'nin Yüreğir Belediye Başkan Adayı olarak belirlediği Ali Demirçalı, Adana'daki DEM Parti ile ittifak yapılmama kararı sonrası belirlenen isim oldu. Özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Ceyhan'da DEM Parti adayları yarışacak. BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE ADAYLARI NETLEŞTİ Dem Parti, daha önce netlik kazanmayan ancak sonunda adaylarını belirleyen partilerden biri oldu. Adana Büyükşehir ve ilçelerde yarışacak Dem Parti'nin İlçe Başkan Adayları şu şekilde: Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Zilan ,Sabahat Mutluay. Seyhan: Eşbaşkan Adayı Sever Uzun, Mehmet Karakış.Yüreğir: Eşbaşkan Adayı Şükran Efetürk ve Durmaz Özmen. Çukurova: Eşbaşkan Adayı Feyruze Gümüş ve Mehmet Can Çelik. Ceyhan: Eşbaşkan Adayı Delal Mamuk ve Cemal Gök. 31 Mart'taki seçimlerde, seçmenler sandık başına giderek tercihlerini belirleyecekler
Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Aday Listeleri Belli Oldu.


31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için heyecan artarken, siyasi partiler aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. Yapılan kura çekimiyle 35 siyasi parti, birleşik oy pusulasındaki yerlerini belirledi. Aday listeleri, 35 partinin yarışacağı seçimlerde hangi sırayla yer alacaklarını gösteriyor. İşte oy pusulasındaki sıralama:
AK Parti
İYİ Parti
Sol Parti
Büyük Birlik Partisi
Memleket Partisi
Anavatan Partisi
Demokratik Sol Parti
Yeniden Refah Partisi
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)
Türkiye Komünist Partisi
Anadolu Birliği Partisi
Zafer Partisi
Halkın Kurtuluş Partisi
Türkiye Komünist Hareketi
Bağımsız Türkiye Partisi
Gelecek Partisi
Yeni Türkiye Partisi
CHP
Emek Partisi
HÜDA PAR
Hak ve Özgürlükler Partisi
Ocak Partisi
Adalet Birlik Partisi
Demokrat Parti
Güç Birliği Partisi
Millet Partisi
Milli Yol Partisi
Adalet Partisi
Genç Parti
Aydınlık Demokrasi Partisi
MHP
Türkiye İşçi Partisi
Demokrasi ve Atılım Partisi
Saadet Partisi
Vatan Partisi
DEM PARTİ ADAYLARINI AÇIKLADI
Dem Parti, 31 Mart seçimleri için heyecan dolu bir adım attı ve adaylarını belirledi. Özellikle Adana'da yaşanan ittifak belirsizliğinin ardından partinin adaylarının netleşmesi, siyasi arenada büyük yankı uyandırdı. CHP'nin Yüreğir Belediye Başkan Adayı olarak belirlediği Ali Demirçalı, Adana'daki DEM Parti ile ittifak yapılmama kararı sonrası belirlenen isim oldu. Özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Ceyhan'da DEM Parti adayları yarışacak.

BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE ADAYLARI NETLEŞTİ
Dem Parti, daha önce netlik kazanmayan ancak sonunda adaylarını belirleyen partilerden biri oldu. Adana Büyükşehir ve ilçelerde yarışacak Dem Parti'nin İlçe Başkan Adayları şu şekilde: Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Zilan ,Sabahat Mutluay. Seyhan: Eşbaşkan Adayı Sever Uzun, Mehmet Karakış.Yüreğir: Eşbaşkan Adayı Şükran Efetürk ve Durmaz Özmen. Çukurova: Eşbaşkan Adayı Feyruze Gümüş ve Mehmet Can Çelik. Ceyhan: Eşbaşkan Adayı Delal Mamuk ve Cemal Gök. 31 Mart'taki seçimlerde, seçmenler sandık başına giderek tercihlerini belirleyecekler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.