"HALKIN DESTEĞİ İLE İNŞA EDİLEN LÖSANTE ENGELİNİ KALDIRIN"

SAĞLIK-YAŞAM 25.03.2024 - 10:09, Güncelleme: 25.03.2024 - 10:09 847+ kez okundu.
 

"HALKIN DESTEĞİ İLE İNŞA EDİLEN LÖSANTE ENGELİNİ KALDIRIN"

LÖSEMİ İLE MÜCADELE EDEN AİLELERİN ÇAĞRISI: "LÖSANTE'YE RUHSAT VERİN!"
Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı eylemlerle LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'ne tam ruhsat talebi yükseldi. Lösemili çocukların umudu olan LÖSEV'in 400 yataklı LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'ne 7 yıldır ruhsat verilmemesine tepkiler artıyor. Türkiye genelinde düzenlenen eylemlerde, çocuklarını lösemiyle mücadele eden aileler ve destekçileri, sağlık hizmetlerinin engellenmesine karşı seslerini yükselttiler. LÖSEV'in çağrısıyla bir araya gelen aileler, Sağlık Bakanlığı'nın "istismar" açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Aileler, Bakanlık yetkililerine lösemili çocukların ve ailelerinin duygularını inciten bu yaklaşımdan vazgeçmeleri çağrısında bulundular. "LÖSEMİLİ ÇOCUKLARI İNCİTMEKTEN VAZGEÇİN"  LÖSEV'in 7 milyon gönüllüsüyle Türkiye'nin en güvenilir sivil toplum kuruluşları arasında olduğunu vurgulayan aileler, LÖSANTE Hastanesi'nin tam ruhsat alması gerektiğini savundular. Ayrıca, hastalığın tedavisinde multidisipliner bir yaklaşımın önemine dikkat çekerek, her branştan uzman doktorun ortak çalışmasının şart olduğunu belirttiler. Açıklamalarda, LÖSEV'in hizmetlerinin tamamen gönüllülerin ve bağışçıların desteğiyle sürdürüldüğüne vurgu yapıldı. Ayrıca, LÖSEV'in lösemi ve kanser tedavisindeki yüzde 94 başarı oranına dikkat çekilerek, hastanenin öneminin altı çizildi. Eylemlerin ve basın açıklamalarının sonunda, LÖSEV'e ve LÖSANTE Hastanesi'ne desteklerini gösteren Türk halkına çağrıda bulunuldu. Engellerin kaldırılması ve hastanenin tam ruhsat alması için yetkililerden adım atmaları istendi. LÖSEV'in çocuklara umut olduğu vurgulanarak, Türk halkının desteğiyle inşa edilen LÖSANTE Hastanesi'nin önündeki engellerin kaldırılması gerektiği vurgulandı.
LÖSEMİ İLE MÜCADELE EDEN AİLELERİN ÇAĞRISI: "LÖSANTE'YE RUHSAT VERİN!"

Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı eylemlerle LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'ne tam ruhsat talebi yükseldi. Lösemili çocukların umudu olan LÖSEV'in 400 yataklı LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'ne 7 yıldır ruhsat verilmemesine tepkiler artıyor. Türkiye genelinde düzenlenen eylemlerde, çocuklarını lösemiyle mücadele eden aileler ve destekçileri, sağlık hizmetlerinin engellenmesine karşı seslerini yükselttiler. LÖSEV'in çağrısıyla bir araya gelen aileler, Sağlık Bakanlığı'nın "istismar" açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Aileler, Bakanlık yetkililerine lösemili çocukların ve ailelerinin duygularını inciten bu yaklaşımdan vazgeçmeleri çağrısında bulundular.

"LÖSEMİLİ ÇOCUKLARI İNCİTMEKTEN VAZGEÇİN" 


LÖSEV'in 7 milyon gönüllüsüyle Türkiye'nin en güvenilir sivil toplum kuruluşları arasında olduğunu vurgulayan aileler, LÖSANTE Hastanesi'nin tam ruhsat alması gerektiğini savundular. Ayrıca, hastalığın tedavisinde multidisipliner bir yaklaşımın önemine dikkat çekerek, her branştan uzman doktorun ortak çalışmasının şart olduğunu belirttiler. Açıklamalarda, LÖSEV'in hizmetlerinin tamamen gönüllülerin ve bağışçıların desteğiyle sürdürüldüğüne vurgu yapıldı. Ayrıca, LÖSEV'in lösemi ve kanser tedavisindeki yüzde 94 başarı oranına dikkat çekilerek, hastanenin öneminin altı çizildi. Eylemlerin ve basın açıklamalarının sonunda, LÖSEV'e ve LÖSANTE Hastanesi'ne desteklerini gösteren Türk halkına çağrıda bulunuldu. Engellerin kaldırılması ve hastanenin tam ruhsat alması için yetkililerden adım atmaları istendi. LÖSEV'in çocuklara umut olduğu vurgulanarak, Türk halkının desteğiyle inşa edilen LÖSANTE Hastanesi'nin önündeki engellerin kaldırılması gerektiği vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.