YEREL SEÇİMİN DİKKAT ÇEKEN 'EN'LERİ'

GÜNDEM 01.04.2024 - 09:33, Güncelleme: 01.04.2024 - 09:33 1802+ kez okundu.
 

YEREL SEÇİMİN DİKKAT ÇEKEN 'EN'LERİ'

Yerel Seçimde Türkiye'nin 'En'leri: Rekorlar ve Öne Çıkan Detaylar
Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşen yerel seçimlerin ardından, seçimde dikkat çeken bazı detaylar ortaya çıktı. Dün yapılan seçimlerde, il ve ilçe bazında belediye başkanı seçilecek toplam 1003 seçim çevresi bulunuyordu. Bu 1003 koltuk için toplamda 12.725 aday yarıştı, bunların 653'ü bağımsız adaylardan oluşuyordu. İstanbul ve Ankara'da Aday Enflasyonu: İstanbul'da 22'si partili, 27'si bağımsız toplam 49 aday, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarıştı. Özellikle Bakırköy ve Sultanbeyli ilçelerinde 25'er adayın yarışması, aday sayısında rekor kırıldığını gösterdi. Ankara'da ise toplam 24 aday, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mücadele verdi. En büyük ilçe olan Çankaya'da ise 26 partili ve 2 bağımsız toplam 28 aday yarıştı. Altındağ ve Keçiören gibi ilçelerde ise aday sayısı, büyükşehir belediyesindeki aday sayısını aştı  EN AZ ADAY NEREDE?  En az adayın yarıştığı il, Bayburt oldu. Kent merkezi ve ilçeleri dahil toplamda 35 aday, belediye başkanı olmak için yarıştı. Bayburt'ta 2019'da yaklaşık 20 bin kişinin oy kullandığı göz önüne alındığında, 20 adayın bulunması dikkat çekiciydi. En az adayın yarıştığı ilçe ise Gümüşhane'nin Çanakçı ilçesi oldu, burada sadece bir bağımsız aday yarıştı. En Az ve En Çok Aday Çıkaran Partiler: Seçimde en çok aday çıkartan parti YRP oldu. AK Parti'nin 922 ilçenin 845'inde aday gösterdiği görüldü. CHP'nin 886, İYİ Parti'nin 800, MHP'nin 474 ve DEM'in ise 416 adayı başkanlık için yarıştı. Bu "en"ler, seçim sürecindeki dinamikleri ve stratejileri gösterirken, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki seçim atmosferini yansıtıyor.
Yerel Seçimde Türkiye'nin 'En'leri: Rekorlar ve Öne Çıkan Detaylar

Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşen yerel seçimlerin ardından, seçimde dikkat çeken bazı detaylar ortaya çıktı. Dün yapılan seçimlerde, il ve ilçe bazında belediye başkanı seçilecek toplam 1003 seçim çevresi bulunuyordu. Bu 1003 koltuk için toplamda 12.725 aday yarıştı, bunların 653'ü bağımsız adaylardan oluşuyordu. İstanbul ve Ankara'da Aday Enflasyonu: İstanbul'da 22'si partili, 27'si bağımsız toplam 49 aday, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarıştı. Özellikle Bakırköy ve Sultanbeyli ilçelerinde 25'er adayın yarışması, aday sayısında rekor kırıldığını gösterdi. Ankara'da ise toplam 24 aday, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mücadele verdi. En büyük ilçe olan Çankaya'da ise 26 partili ve 2 bağımsız toplam 28 aday yarıştı. Altındağ ve Keçiören gibi ilçelerde ise aday sayısı, büyükşehir belediyesindeki aday sayısını aştı

 EN AZ ADAY NEREDE? 

En az adayın yarıştığı il, Bayburt oldu. Kent merkezi ve ilçeleri dahil toplamda 35 aday, belediye başkanı olmak için yarıştı. Bayburt'ta 2019'da yaklaşık 20 bin kişinin oy kullandığı göz önüne alındığında, 20 adayın bulunması dikkat çekiciydi. En az adayın yarıştığı ilçe ise Gümüşhane'nin Çanakçı ilçesi oldu, burada sadece bir bağımsız aday yarıştı. En Az ve En Çok Aday Çıkaran Partiler: Seçimde en çok aday çıkartan parti YRP oldu. AK Parti'nin 922 ilçenin 845'inde aday gösterdiği görüldü. CHP'nin 886, İYİ Parti'nin 800, MHP'nin 474 ve DEM'in ise 416 adayı başkanlık için yarıştı. Bu "en"ler, seçim sürecindeki dinamikleri ve stratejileri gösterirken, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki seçim atmosferini yansıtıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.