SANATIN ZENGİN MİRASI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

GÜNDEM 16.04.2024 - 13:56, Güncelleme: 16.04.2024 - 13:56 1509+ kez okundu.
 

SANATIN ZENGİN MİRASI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Adana'nın Tarih ve Estetik Buluşması: "Osmanlı'dan Cumhuriyete Takılar" Sergisi
Adana'nın renkli atmosferinde bir tarih ve estetik şöleni yaşandı! Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kültür Yolu Festivalleri çerçevesinde düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı, sanatseverleri "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Takılar" sergisiyle buluşturdu. Sergide, Osmanlı dönemi takı sanatının farklı toplumların estetik anlayışını birleştirerek şekillendirdiği eserlere odaklanıldı. Değerli taşların, renkli taş kakma, ajur, kazıma yaldızlama gibi tekniklerle bir araya geldiği eserler, göz kamaştırıcı bir çeşitlilik sunuyor. Zümrüt, yakut, safir, firuze ve elmas gibi kıymetli taşların yanı sıra bitkisel geometrik desenler ve çeşitli sembollerle süslenen takılar, Osmanlı padişahlarının da desteğiyle gelişen takı sanatının zengin mirasını yansıtıyor.  PALEOLİTİK VE NEOLİTİK ÇAĞ'DAN GÜNÜMÜZE Sergide ayrıca, şans, bereket ve koruyuculuk gibi anlamlara gelen takıların evlilik ve doğum gibi özel günlerdeki önemine vurgu yapılıyor. Paleolitik ve Neolitik Çağ gibi tarihî dönemlerden günümüze kadar uzanan takılar, altın ve taş gibi malzemelerle yapılan kolye örnekleriyle de dikkat çekiyor. Adana'nın bu yıl 12. kez düzenlediği "Nisan'da Adana'da" sloganıyla organize edilen Portakal Çiçeği Karnavalı, 21 Nisan'a kadar devam edecek. Bu muhteşem sergiyi kaçırmamak için karnavalın son gününe kadar zamanınızı ayırın!
Adana'nın Tarih ve Estetik Buluşması: "Osmanlı'dan Cumhuriyete Takılar" Sergisi

Adana'nın renkli atmosferinde bir tarih ve estetik şöleni yaşandı! Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kültür Yolu Festivalleri çerçevesinde düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı, sanatseverleri "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Takılar" sergisiyle buluşturdu. Sergide, Osmanlı dönemi takı sanatının farklı toplumların estetik anlayışını birleştirerek şekillendirdiği eserlere odaklanıldı. Değerli taşların, renkli taş kakma, ajur, kazıma yaldızlama gibi tekniklerle bir araya geldiği eserler, göz kamaştırıcı bir çeşitlilik sunuyor. Zümrüt, yakut, safir, firuze ve elmas gibi kıymetli taşların yanı sıra bitkisel geometrik desenler ve çeşitli sembollerle süslenen takılar, Osmanlı padişahlarının da desteğiyle gelişen takı sanatının zengin mirasını yansıtıyor. 

PALEOLİTİK VE NEOLİTİK ÇAĞ'DAN GÜNÜMÜZE

Sergide ayrıca, şans, bereket ve koruyuculuk gibi anlamlara gelen takıların evlilik ve doğum gibi özel günlerdeki önemine vurgu yapılıyor. Paleolitik ve Neolitik Çağ gibi tarihî dönemlerden günümüze kadar uzanan takılar, altın ve taş gibi malzemelerle yapılan kolye örnekleriyle de dikkat çekiyor. Adana'nın bu yıl 12. kez düzenlediği "Nisan'da Adana'da" sloganıyla organize edilen Portakal Çiçeği Karnavalı, 21 Nisan'a kadar devam edecek. Bu muhteşem sergiyi kaçırmamak için karnavalın son gününe kadar zamanınızı ayırın!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.