"KUYUMCULAR SAHTE ALTINLA MAĞDUR EDİYOR"

GÜNDEM 16.04.2024 - 14:25, Güncelleme: 16.04.2024 - 14:25 1532+ kez okundu.
 

"KUYUMCULAR SAHTE ALTINLA MAĞDUR EDİYOR"

Darphaneden Sahte Altın Uyarısı: Dikkat Edin, Sahte Altınlar Piyasada Hareket Ediyor!
Darphane Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, son dönemde artan sahte altın üretimi konusunda vatandaşları uyardı. Küçük atölye tarzı yerlerde üretilen sahte altınların, kuyumcular aracılığıyla satıldığını belirten Şahin, bu durumun vatandaşları ciddi şekilde zarara uğratabileceğine dikkat çekti. Şahin, sahte altın üreticilerinin ürünlerin ayarını düşürerek kuyumculara daha düşük fiyatlarla sattığını ifade etti. Bu düşük marjları kâr olarak gören bazı kuyumcuların ise sahte olduğunu bile bile bu ürünleri alıp vatandaşlara sattığını vurguladı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin'in uyarılarıyla birlikte İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık' da konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  "DÜŞÜK AYARLI ÜRÜNLER KAYIT DIŞI PİYASAYA SÜRÜLÜYOR" Atayık, düşük ayarlı ürünlerin kayıt dışı olarak piyasaya sürülmeye çalışıldığını belirtirken, bu tür ürünlerin genellikle mesleği olmayan kişiler tarafından üretildiğine ve emniyet teşkilatının operasyonlarıyla kısa sürede yakalandığına vurgu yaptı. Atayık ayrıca, İstanbul Kuyumcular Odası'nın İKO Güvence Etiketi gibi önlemlerle güvenilir alışverişin sağlanması için çaba gösterdiğini ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Bu etiketi kullanan işletmelerin etkin bir şekilde denetlendiğini belirtti. Sahte altın üretimi ve satışının önlenmesi için kamuoyunun ve ilgili otoritelerin dikkatli olması gerektiğine dair uyarılar, altın alım satımında güvenilirliğin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.
Darphaneden Sahte Altın Uyarısı: Dikkat Edin, Sahte Altınlar Piyasada Hareket Ediyor!

Darphane Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, son dönemde artan sahte altın üretimi konusunda vatandaşları uyardı. Küçük atölye tarzı yerlerde üretilen sahte altınların, kuyumcular aracılığıyla satıldığını belirten Şahin, bu durumun vatandaşları ciddi şekilde zarara uğratabileceğine dikkat çekti. Şahin, sahte altın üreticilerinin ürünlerin ayarını düşürerek kuyumculara daha düşük fiyatlarla sattığını ifade etti. Bu düşük marjları kâr olarak gören bazı kuyumcuların ise sahte olduğunu bile bile bu ürünleri alıp vatandaşlara sattığını vurguladı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin'in uyarılarıyla birlikte İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık' da konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

"DÜŞÜK AYARLI ÜRÜNLER KAYIT DIŞI PİYASAYA SÜRÜLÜYOR"

Atayık, düşük ayarlı ürünlerin kayıt dışı olarak piyasaya sürülmeye çalışıldığını belirtirken, bu tür ürünlerin genellikle mesleği olmayan kişiler tarafından üretildiğine ve emniyet teşkilatının operasyonlarıyla kısa sürede yakalandığına vurgu yaptı. Atayık ayrıca, İstanbul Kuyumcular Odası'nın İKO Güvence Etiketi gibi önlemlerle güvenilir alışverişin sağlanması için çaba gösterdiğini ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Bu etiketi kullanan işletmelerin etkin bir şekilde denetlendiğini belirtti. Sahte altın üretimi ve satışının önlenmesi için kamuoyunun ve ilgili otoritelerin dikkatli olması gerektiğine dair uyarılar, altın alım satımında güvenilirliğin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.