İŞSİZLİKLE MÜCADELE BÖYLE YAPILMAZ!

GÜNDEM 27.10.2020 - 18:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1737+ kez okundu.
 

İŞSİZLİKLE MÜCADELE BÖYLE YAPILMAZ!

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Torba kanun teklifiyle yıllardan buyana mücadele verdiklerini esnekleşme ve güvensizleştirme konularının yeniden gündeme gelmesine tepki göstererek, İstihdam Paketi olarak kamuoyuna sunulan düzenlemenin sendikasızlaştırma paketi olduğunu söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Komisyon'unda görüşülen torba kanun taslağının esnek, güvencesiz ve kuralsız çalışma riskini ortaya çıkaracak maddeler içerdiğini öne süren Türk-İş, ülke genelinde kitlesel açıklama yaptı.   SENDİKAL YAŞAM ALTÜST OLACAK Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk-İş'e bağlı sendika başkanları ve işçilerle Bayrak Parkı'nda açıklama yaptı. Gülnar, söz konusu pakette 25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere istihdam kolaylığı sağlanacağının ileri sürüldüğünü hatırlatarak, "Bu düzenleme belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve çalışma barışının ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın alt üstü olmasına yol açacaktır” ifadelerini kullandı.   ÇOCUKLARIMIZ İÇİN KARŞI ÇIKACAĞIZ Bu düzenlemeye karşı çıkmak zorunda olduklarının altını çizen Gülnar, sözlerine şöyle devam etti: “Karşı çıkmazsak hem kendimize hem çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz. İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz.  Bu gidişe dur dememiz gerekiyor. İşsizlik Sigortası Fonu, işvereni teşvik fonuna dönüşmüştür. Meclisten geçen istihdam paketi, işverenlere teşvik muafiyeti ve af getirmektedir. İşçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır.  Türk-İş, yıllardan beri, esnekleşme, güvensizleştirme ve kuralsızlaştırmaya karşı verdiği mücadeleyi aynı kararlılık ve azimle sürdürmektedir. Salgın koşulları fırsata dönüştürülmek istenmektedir. Çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtımız çok açıktır: Yapamayacaksınız yaptırmayacağız!” MÜCADELE DEVAM Hükümetin uygulaması gereken öncelikli politikanın kayıt dışı çalışmayı önlemek olduğuna dikkat çeken Gülnar, “Ülke ekonomisi ve işçiler, kayıt dışı çalışmadan dolayı ağır bedeller ödemektedir. Kayıt dışılığa dayanan emek sömürüsü ortadan kaldırılmalı” diye konuştu. Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, istihdamı artıracağız diyerek işçilerin güvencesizliğe, sendikasızlığa mahkûm edilemeyeceğine dikkat çekerek, sözlerini şöyle noktaladı: “İşçiler zorla ücretsiz izne çıkarılarak, günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakılamaz.  Sosyal diyaloğun içini boşaltarak iş barışı sağlanamaz. İşçiye ölümü gösterip sıtmaya razı olmaları beklenerek işsizlikle mücadele edilmez. TBMM’deki söz konusu düzenleme işçiye ölümü gösterip sıtmaya razı etme düzenlemesidir. Bugün rüzgâr eken yarın fırtına biçer. İşçinin bu düzenlemeye vereceği yanıt nettir: Mücadele”
Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Torba kanun teklifiyle yıllardan buyana mücadele verdiklerini esnekleşme ve güvensizleştirme konularının yeniden gündeme gelmesine tepki göstererek, İstihdam Paketi olarak kamuoyuna sunulan düzenlemenin sendikasızlaştırma paketi olduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Komisyon'unda görüşülen torba kanun taslağının esnek, güvencesiz ve kuralsız çalışma riskini ortaya çıkaracak maddeler içerdiğini öne süren Türk-İş, ülke genelinde kitlesel açıklama yaptı.

 

SENDİKAL YAŞAM ALTÜST OLACAK

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk-İş'e bağlı sendika başkanları ve işçilerle Bayrak Parkı'nda açıklama yaptı. Gülnar, söz konusu pakette 25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere istihdam kolaylığı sağlanacağının ileri sürüldüğünü hatırlatarak, "Bu düzenleme belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve çalışma barışının ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın alt üstü olmasına yol açacaktır” ifadelerini kullandı.

 

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN KARŞI ÇIKACAĞIZ

Bu düzenlemeye karşı çıkmak zorunda olduklarının altını çizen Gülnar, sözlerine şöyle devam etti: “Karşı çıkmazsak hem kendimize hem çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz. İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz.  Bu gidişe dur dememiz gerekiyor.

İşsizlik Sigortası Fonu, işvereni teşvik fonuna dönüşmüştür. Meclisten geçen istihdam paketi, işverenlere teşvik muafiyeti ve af getirmektedir. İşçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır.  Türk-İş, yıllardan beri, esnekleşme, güvensizleştirme ve kuralsızlaştırmaya karşı verdiği mücadeleyi aynı kararlılık ve azimle sürdürmektedir. Salgın koşulları fırsata dönüştürülmek istenmektedir. Çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtımız çok açıktır: Yapamayacaksınız yaptırmayacağız!”

MÜCADELE DEVAM

Hükümetin uygulaması gereken öncelikli politikanın kayıt dışı çalışmayı önlemek olduğuna dikkat çeken Gülnar, “Ülke ekonomisi ve işçiler, kayıt dışı çalışmadan dolayı ağır bedeller ödemektedir. Kayıt dışılığa dayanan emek sömürüsü ortadan kaldırılmalı” diye konuştu. Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, istihdamı artıracağız diyerek işçilerin güvencesizliğe, sendikasızlığa mahkûm edilemeyeceğine dikkat çekerek, sözlerini şöyle noktaladı: “İşçiler zorla ücretsiz izne çıkarılarak, günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakılamaz.  Sosyal diyaloğun içini boşaltarak iş barışı sağlanamaz. İşçiye ölümü gösterip sıtmaya razı olmaları beklenerek işsizlikle mücadele edilmez. TBMM’deki söz konusu düzenleme işçiye ölümü gösterip sıtmaya razı etme düzenlemesidir. Bugün rüzgâr eken yarın fırtına biçer. İşçinin bu düzenlemeye vereceği yanıt nettir: Mücadele”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.