“Pandemi” bitti, “Büyükşehir” başladı!

GÜNDEM 22.06.2021 - 16:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1968+ kez okundu.
 

“Pandemi” bitti, “Büyükşehir” başladı!

Büyüksaat civarındaki yenileme çalışmaları adeta kaplumbağa hızıyla sürüyor. Pandeminin vurduğu esnaf bu kez de ağır aksak yürütülen çalışmalarla iş yapamaz hale geldi.
Adana’da yerli ve yabancı turistlerin tarihi yerleri gezebilmeleri için oluşturulacak güzergahla ilgili çalışmalar sürerken, Büyükşehir Belediyesi’nce Büyüksaat ve civarındaki çalışmalar adeta kaplumbağa hızıyla ilerliyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pandemi yasaklarının tamamen kaldırılmasının gündemde olduğunu açıklamasının ardından, belediyenin yürüttüğü çalışmaların bir an önce tamamlanarak esnafın da “nefes” alması gerekiyor.  Büyüksaat ve civarında, tarihi hamam, Ramazanoğlu konağı ve Ulucami gibi önemli yerler bulunuyor. Bölgede sürdürülen çalışmalar, kebapçı, ayakkabıcı, tespih ve antika satıcıları ve ahşap eşya satanlar ile Adana’ya özgü kıyafetleri satanları önemli ölçüde etkiliyor. Tepebağ’ın çehresini değiştirecek düzenlemelerin bir kısmı da Seyhan Belediyesi’nde gerçekleştiriliyor. Tepebağ ile Kayalıbağ mahallelerini ayıran, antik dönemden bu yana kullanılan Av.Turhan Arun sokakta Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin 2. etabı uygulanıyor.  Çalışmalarla tarihi kent merkezi, eski adliye binası, Ulu Cami ve Büyüksaat arasındaki güzergahın canlandırılması planlanıyor.
Büyüksaat civarındaki yenileme çalışmaları adeta kaplumbağa hızıyla sürüyor. Pandeminin vurduğu esnaf bu kez de ağır aksak yürütülen çalışmalarla iş yapamaz hale geldi.

Adana’da yerli ve yabancı turistlerin tarihi yerleri gezebilmeleri için oluşturulacak güzergahla ilgili çalışmalar sürerken, Büyükşehir Belediyesi’nce Büyüksaat ve civarındaki çalışmalar adeta kaplumbağa hızıyla ilerliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pandemi yasaklarının tamamen kaldırılmasının gündemde olduğunu açıklamasının ardından, belediyenin yürüttüğü çalışmaların bir an önce tamamlanarak esnafın da “nefes” alması gerekiyor. 

Büyüksaat ve civarında, tarihi hamam, Ramazanoğlu konağı ve Ulucami gibi önemli yerler bulunuyor. Bölgede sürdürülen çalışmalar, kebapçı, ayakkabıcı, tespih ve antika satıcıları ve ahşap eşya satanlar ile Adana’ya özgü kıyafetleri satanları önemli ölçüde etkiliyor.

Tepebağ’ın çehresini değiştirecek düzenlemelerin bir kısmı da Seyhan Belediyesi’nde gerçekleştiriliyor. Tepebağ ile Kayalıbağ mahallelerini ayıran, antik dönemden bu yana kullanılan Av.Turhan Arun sokakta Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin 2. etabı uygulanıyor. 


Çalışmalarla tarihi kent merkezi, eski adliye binası, Ulu Cami ve Büyüksaat arasındaki güzergahın canlandırılması planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.