“Polisler intihar ederken İçişleri Bakanlığı ne yapıyor?”

SİYASET 25.07.2021 - 13:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1649+ kez okundu.
 

“Polisler intihar ederken İçişleri Bakanlığı ne yapıyor?”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, son aylarda artış gösteren Polis intiharlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “Polislerimiz intihar ederken İç İşleri Bakanlığı ne yapıyor?” dedi.
DEVLETİN POLİSİ İNTİHAR EDİYOR İKTİDAR ORALI DEĞİL Orhan Sümer, “Emniyet Sendikası Genel Başkanlığının yaptığı açıklamaya göre 2021 yılından bugüne kadar 47 polis memuru intihar etti. Geçtiğimiz bir ayda ise 20 polisin intihar etmesi polis teşkilatında sorun olduğu gerçeğini ortaya çıkarıyor. Son dönemde özellikle, mobbing, kanunsuz emirleri uygulama gibi sebepler art arda yaşayan polis intiharlarına ne yazık ki bir yenisini daha ekledi. İntihar eden polis memurunun üç gün sonra düğünü olduğu bilgisi durumun hassasiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor.” Dedi.   POLİSLERİMİZİ İNTİHAR EDECEK NOKTAYA KİM GETİRDİ Orhan Sümer, “Meslektaşlarının sorunlarına, intiharlarına ilişkin konuştuğumuz polis memuru arkadaşlar, değişken çalışma koşulları ve AKP iktidarında bakanlıklara tanınan yetkileri koz olarak kullanan kişilerin baskısına dikkat çekiyor. Gece gündüz demeden halkın huzuru ve güvenliği için görev yapan Polislerimizi intihar edecek noktaya sürükleyen olaylar ve kişiler mutlaka araştırılıp çözüm üretilmelidir.” Dedi.   POLİS İNTİHARLARININ VEBALİ İÇ İŞLERİ BAKANLIĞININ BOYNUNADIR Orhan Sümer, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Polislerimizin özlük ve emeklilik haklarında iyileştirme yapılmasını her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak teşkilatımızın bağlı olduğu İç İşleri Bakanlığında çok başka şeyler oluyor. Kendi polis memuruna intihar ettirecek kadar zulüm ve baskı yaratan İçişleri Bakanlığı, önce şanlı teşkilatımız üzerindeki mobbingi bitirmeli sonra da aylardır kamuoyu gündemini işgal eden şaibeli ilişkilerini açıklayarak hesap vermelidir.” Dedi  
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, son aylarda artış gösteren Polis intiharlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “Polislerimiz intihar ederken İç İşleri Bakanlığı ne yapıyor?” dedi.

DEVLETİN POLİSİ İNTİHAR EDİYOR İKTİDAR ORALI DEĞİL

Orhan Sümer, “Emniyet Sendikası Genel Başkanlığının yaptığı açıklamaya göre 2021 yılından bugüne kadar 47 polis memuru intihar etti. Geçtiğimiz bir ayda ise 20 polisin intihar etmesi polis teşkilatında sorun olduğu gerçeğini ortaya çıkarıyor. Son dönemde özellikle, mobbing, kanunsuz emirleri uygulama gibi sebepler art arda yaşayan polis intiharlarına ne yazık ki bir yenisini daha ekledi. İntihar eden polis memurunun üç gün sonra düğünü olduğu bilgisi durumun hassasiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor.” Dedi.

 

POLİSLERİMİZİ İNTİHAR EDECEK NOKTAYA KİM GETİRDİ

Orhan Sümer, “Meslektaşlarının sorunlarına, intiharlarına ilişkin konuştuğumuz polis memuru arkadaşlar, değişken çalışma koşulları ve AKP iktidarında bakanlıklara tanınan yetkileri koz olarak kullanan kişilerin baskısına dikkat çekiyor. Gece gündüz demeden halkın huzuru ve güvenliği için görev yapan Polislerimizi intihar edecek noktaya sürükleyen olaylar ve kişiler mutlaka araştırılıp çözüm üretilmelidir.” Dedi.

 

POLİS İNTİHARLARININ VEBALİ İÇ İŞLERİ BAKANLIĞININ BOYNUNADIR

Orhan Sümer, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Polislerimizin özlük ve emeklilik haklarında iyileştirme yapılmasını her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak teşkilatımızın bağlı olduğu İç İşleri Bakanlığında çok başka şeyler oluyor.

Kendi polis memuruna intihar ettirecek kadar zulüm ve baskı yaratan İçişleri Bakanlığı, önce şanlı teşkilatımız üzerindeki mobbingi bitirmeli sonra da aylardır kamuoyu gündemini işgal eden şaibeli ilişkilerini açıklayarak hesap vermelidir.” Dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.