Salgın bitinceye kadar ek ödemeleri kesmeyin!

20.09.2021 - 18:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1946+ kez okundu.
 

Salgın bitinceye kadar ek ödemeleri kesmeyin!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, pandemi sona erene kadar Sağlık Bakanlığı’nın sahanın talep ve gerçeklerini göz ardı etmeden ek ödemeleri sürdürmesini istedi.
Nennioğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, Covid-19 pandemisinin ateşinin azaldığı Mayıs ayında ek ödeme yönetmeliğinde yapılan değişiklikle 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 4 ay süreyle yer ve/veya personel yönünden kapsamı ve oranı, Sağlık Bakanı tarafından belirlenmek kaydıyla personele ek ödeme yapılmasına karar verildiğini anımsattı.  EK ÜCRET ALAMAYANLARIN MOTİVASYONU DÜŞÜYOR Nennioğlu, buna göre Covid’de çalışan personele sabit ödemeye bakılmaksızın 1500 TL, Covid dışı birimlerde çalışanlara 500 TL civarında ödeme yapıldığını kaydetti. Bu dönemde Covid-19’un dip yaptığını birçok sağlık çalışanının Covid dışı birimlerde görevlendirilerek daha az ödeme aldıklarını kaydeden Nennioğlu, “Ağustos ayında salgın pik yapmış ve aşılama son hızda devam ederken bu ödemeler kesilmiştir. Ağustos ayında Covid-19 birimlerinde çalışanların 1500 TL , diğer sağlık çalışanının ise 500 TL gelir kaybı olmuştur. Yine doktor, eczacı,diş hekimi vb. sağlık çalışanları hiç ek ödeme alamamıştır. En sonunda yorulan, ailesinden ayrı düşen, buna rağmen son gayret çalışan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonu bozulmuştur” ifadelerini kullandı.   Nennioğlu, Sağlık Bakanlığı’nın sahanın taleplerini ve sahanın gerçeklerini göz ardı ettiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aşılama ve pandemi en üst seviyeye çıktığında ödemeler kesiliyor. Sahanın yoğunluğunu ve çalışma şartlarından bihaber gibi, gerçekle bağdaşmayan rehber güncellemeleri ise iş yükü artırmaktan başka bir işe yaramıyor. Salgın bitinceye kadar Sağlık çalışanlarını mağdur etmeyin, sağlık çalışanları daha iyisini hak ediyor. Salgın süresince, Covid-19 birimlerinde çalışanlara ek ödeme mahsup edilmeden 2000 TL, diğer sağlık kuruluşlarında çalışanlara 1000 TL ödeme yapılmasını talep ediyoruz. Salgının yükü sağlık çalışanlarının omuzlarındadır. Sağlık sistemini korana değil, sağlıkçıyı görmemek çökertir. Sağlık Bakanlığı’nın bu gerçekleri  görerek davranmasını talep ediyoruz.”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, pandemi sona erene kadar Sağlık Bakanlığı’nın sahanın talep ve gerçeklerini göz ardı etmeden ek ödemeleri sürdürmesini istedi.

Nennioğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, Covid-19 pandemisinin ateşinin azaldığı Mayıs ayında ek ödeme yönetmeliğinde yapılan değişiklikle 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 4 ay süreyle yer ve/veya personel yönünden kapsamı ve oranı, Sağlık Bakanı tarafından belirlenmek kaydıyla personele ek ödeme yapılmasına karar verildiğini anımsattı. 

EK ÜCRET ALAMAYANLARIN MOTİVASYONU DÜŞÜYOR
Nennioğlu, buna göre Covid’de çalışan personele sabit ödemeye bakılmaksızın 1500 TL, Covid dışı birimlerde çalışanlara 500 TL civarında ödeme yapıldığını kaydetti. Bu dönemde Covid-19’un dip yaptığını birçok sağlık çalışanının Covid dışı birimlerde görevlendirilerek daha az ödeme aldıklarını kaydeden Nennioğlu, “Ağustos ayında salgın pik yapmış ve aşılama son hızda devam ederken bu ödemeler kesilmiştir. Ağustos ayında Covid-19 birimlerinde çalışanların 1500 TL , diğer sağlık çalışanının ise 500 TL gelir kaybı olmuştur. Yine doktor, eczacı,diş hekimi vb. sağlık çalışanları hiç ek ödeme alamamıştır. En sonunda yorulan, ailesinden ayrı düşen, buna rağmen son gayret çalışan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonu bozulmuştur” ifadelerini kullandı.  
Nennioğlu, Sağlık Bakanlığı’nın sahanın taleplerini ve sahanın gerçeklerini göz ardı ettiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aşılama ve pandemi en üst seviyeye çıktığında ödemeler kesiliyor. Sahanın yoğunluğunu ve çalışma şartlarından bihaber gibi, gerçekle bağdaşmayan rehber güncellemeleri ise iş yükü artırmaktan başka bir işe yaramıyor. Salgın bitinceye kadar Sağlık çalışanlarını mağdur etmeyin, sağlık çalışanları daha iyisini hak ediyor. Salgın süresince, Covid-19 birimlerinde çalışanlara ek ödeme mahsup edilmeden 2000 TL, diğer sağlık kuruluşlarında çalışanlara 1000 TL ödeme yapılmasını talep ediyoruz. Salgının yükü sağlık çalışanlarının omuzlarındadır. Sağlık sistemini korana değil, sağlıkçıyı görmemek çökertir. Sağlık Bakanlığı’nın bu gerçekleri  görerek davranmasını talep ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.