SARIGÜL: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PETROLÜ; TARIMDIR

GÜNDEM 21.10.2021 - 16:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2005+ kez okundu.
 

SARIGÜL: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PETROLÜ; TARIMDIR

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Köprüye, otoyola alım garantisi var da çiftçiye niye yok? Türkiye’de petrol yok diyorlar, ülkemizin en büyük petrolü tarımdır” dedi.
Sarıgül, partisinin bazı çalışmalarına katılmak için Adana’ya geldi. Adana İl Başkanı Hakan Malgaf’la Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sarıgül, yerel basının imkânlarının kısıldığını üzülerek gördüklerini anımsatarak, “3 bakan aynı şehre 3 ayrı uçakla gidiyor, sorun olmuyor, yerel basının 8-10 bin lirası sorun oluyor.” ifadelerini kullandı.      AK Parti’nin Adana’yı yeteri kadar aydınlatamadığını kaydeden Sarıgül, çok büyük imkanlara sahip Adana’da işsizlik ve yoksulluk varsa bunun sorumlusunun AK Parti hükümeti olduğunu bildirdi. Sarıgül, hükümetin 20 yılda 120 milyar dolarlık tarım ithalatı yaparak yabancı ülke çiftçisini desteklediğini anımsattı. Sarıgül, hükümetten aracılar, tefeciler ve market zincirlerinin memnun olduğunu vurguladı.    Bir zamanlar Türkiye’nin önemli kuruluşları arasında yer alan Çukobirlik’in adının artık duyulmadığını kaydeden Sarıgül, “Çiftçinin ürünü tarlada para etmiyor. Tüketicinin gücü tezgâhtakini almaya yetmiyor. Üreten memnun değil, tüketen memnun değil, Kooperatif ve üreticili birliklerini hayata geçireceğiz. Çiftçiye ürettikleri için alım garantisi vereceğiz. Bu sayede ekilmeyen biçilmeyen bir tek tarla kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Köprüye, otoyola alım garantisi var da çiftçiye niye yok? Türkiye’de petrol yok diyorlar, ülkemizin en büyük petrolü tarımdır” dedi.

Sarıgül, partisinin bazı çalışmalarına katılmak için Adana’ya geldi. Adana İl Başkanı Hakan Malgaf’la Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sarıgül, yerel basının imkânlarının kısıldığını üzülerek gördüklerini anımsatarak, “3 bakan aynı şehre 3 ayrı uçakla gidiyor, sorun olmuyor, yerel basının 8-10 bin lirası sorun oluyor.” ifadelerini kullandı. 

 

 

AK Parti’nin Adana’yı yeteri kadar aydınlatamadığını kaydeden Sarıgül, çok büyük imkanlara sahip Adana’da işsizlik ve yoksulluk varsa bunun sorumlusunun AK Parti hükümeti olduğunu bildirdi. Sarıgül, hükümetin 20 yılda 120 milyar dolarlık tarım ithalatı yaparak yabancı ülke çiftçisini desteklediğini anımsattı. Sarıgül, hükümetten aracılar, tefeciler ve market zincirlerinin memnun olduğunu vurguladı. 

 

Bir zamanlar Türkiye’nin önemli kuruluşları arasında yer alan Çukobirlik’in adının artık duyulmadığını kaydeden Sarıgül, “Çiftçinin ürünü tarlada para etmiyor. Tüketicinin gücü tezgâhtakini almaya yetmiyor. Üreten memnun değil, tüketen memnun değil, Kooperatif ve üreticili birliklerini hayata geçireceğiz. Çiftçiye ürettikleri için alım garantisi vereceğiz. Bu sayede ekilmeyen biçilmeyen bir tek tarla kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.