Sezer: Kamu çalışanlarına “ek zam” verilmeli

EĞİTİM 09.01.2022 - 18:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2263+ kez okundu.
 

Sezer: Kamu çalışanlarına “ek zam” verilmeli

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, tüm kamu çalışanlarına ek protokolle ek zam verilmesini istedi. Sezer, “Zammı yeterli bulmuyoruz. Bu oran belki ateşi alır ancak közü söndürmez” dedi.
Sezer, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Sezer, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler gününü kutladıktan sonra gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Son aylarda yaşanan ekonomik dalgalanmalara dikkat çeken Sezer, "6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde mutabakata varılan zam oranları yaşanan ekonomik dalgalanmayla memuru enflasyona ezdirecek hale geldi. Biz de bu nedenle memurun alım gücü ve refahının arttırılmasını, aile huzurunun korunmasını talep ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 2,5 ilave zam açıkladı. Taleplerimiz dikkate alındığı için teşekkür ediyoruz ancak zammı yeterli bulmadığımızı ifade etmek istiyoruz. Bu oran belki ateşi alır ancak közü söndürmez. Buradan bir kez daha tüm kamu görevlilerine ek protokolle ek zam talebimizi yeniliyoruz" ifadelerini kullandı.    OKULLARA BÜTÇEDEN PAY VERİN SORUN BİTSİN  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Şanlıurfa’da İl Milli Eğitim Müdürü ve bir okul müdürünü öğrencilerin ve kameraların önünde azarladığı olaya da dikkat çeken Sezer, şunları kaydetti: "Eğitimciye yönelik şiddetin son bulması için yıllardır mücadele veriyoruz ancak bu yaşanan olay çabalarımıza büyük bir darbe vurmuştur. Öğretmeni koruması gereken kişi en başta Sayın Milli Eğitim Bakanı’dır. Siz böyle bir olayın faali olursanız yarın eğitimciye yönelik psikolojik ve fiziki şiddetle nasıl mücadele edeceksiniz? Eğitim çalışanlarımız, hiç kimsenin kızgınlıklarını ulu orta ifade edebilecekleri konunun öznesi olamaz. Yıllardır savunduğumuz ve adına Belediye Modeli dediğimiz bir sistem var. Eğer okullarımızdaki temizlik ve güvenlik sorununu çözmek, veliler ile idarecilerin karşı karşıya gelmesini önlemek, okulların gerçekten hayat bulmasını istiyorsanız okullarımıza nüfuslarına göre bütçeden pay verin.”  Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan Öğretmenlik Meslek Kanun Tasarısı’nda bazı eksiklikler olduğunu anımsatan Sezer, bu konuyla ilgili bilgi notu hazırlayıp yetkililere ilettiklerini bildirdi.
Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, tüm kamu çalışanlarına ek protokolle ek zam verilmesini istedi. Sezer, “Zammı yeterli bulmuyoruz. Bu oran belki ateşi alır ancak közü söndürmez” dedi.

Sezer, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Sezer, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler gününü kutladıktan sonra gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Son aylarda yaşanan ekonomik dalgalanmalara dikkat çeken Sezer, "6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde mutabakata varılan zam oranları yaşanan ekonomik dalgalanmayla memuru enflasyona ezdirecek hale geldi. Biz de bu nedenle memurun alım gücü ve refahının arttırılmasını, aile huzurunun korunmasını talep ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 2,5 ilave zam açıkladı. Taleplerimiz dikkate alındığı için teşekkür ediyoruz ancak zammı yeterli bulmadığımızı ifade etmek istiyoruz. Bu oran belki ateşi alır ancak közü söndürmez. Buradan bir kez daha tüm kamu görevlilerine ek protokolle ek zam talebimizi yeniliyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

OKULLARA BÜTÇEDEN PAY VERİN SORUN BİTSİN 


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Şanlıurfa’da İl Milli Eğitim Müdürü ve bir okul müdürünü öğrencilerin ve kameraların önünde azarladığı olaya da dikkat çeken Sezer, şunları kaydetti: "Eğitimciye yönelik şiddetin son bulması için yıllardır mücadele veriyoruz ancak bu yaşanan olay çabalarımıza büyük bir darbe vurmuştur. Öğretmeni koruması gereken kişi en başta Sayın Milli Eğitim Bakanı’dır. Siz böyle bir olayın faali olursanız yarın eğitimciye yönelik psikolojik ve fiziki şiddetle nasıl mücadele edeceksiniz? Eğitim çalışanlarımız, hiç kimsenin kızgınlıklarını ulu orta ifade edebilecekleri konunun öznesi olamaz. Yıllardır savunduğumuz ve adına Belediye Modeli dediğimiz bir sistem var. Eğer okullarımızdaki temizlik ve güvenlik sorununu çözmek, veliler ile idarecilerin karşı karşıya gelmesini önlemek, okulların gerçekten hayat bulmasını istiyorsanız okullarımıza nüfuslarına göre bütçeden pay verin.” 


Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan Öğretmenlik Meslek Kanun Tasarısı’nda bazı eksiklikler olduğunu anımsatan Sezer, bu konuyla ilgili bilgi notu hazırlayıp yetkililere ilettiklerini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.