TARIMDA İTHALAT İHRACATI SOLLADI!

GÜNDEM 10.10.2021 - 17:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 923+ kez okundu.
 

TARIMDA İTHALAT İHRACATI SOLLADI!

Kendine yetebilen 7 ülkeden biri olan ülkemizde acı bir tablo ortaya çıktı. 2003-2020 yılları arasında yurtdışına 83 milyar dolarlık tarımsal ürün gönderen Türkiye, aynı yıllar arasında yurt dışından 114 milyar dolarlık alım yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, tarımsal üretimde yaşanan sorunların ve fiyat dengesizliğinin yanlış tarım politikalarından kaynaklandığını söyledi. Barut, "Yaşanan sorunların nedeni hükümetin ithalata dayalı yanlış politikalarıdır" dedi. AKP iktidarı sürecinde Türkiye tarımına çok ciddi zararlar verildiğini, uygulanan politikaların çıkmazı büyüttüğünü aktaran Barut, "Bu dönemde ithalat ihracatı geçmiştir. 31 milyar dolarımız dışarıya gitmiştir. Tarımın ve çiftçinin sorunlarına acil çözümler üretilmelidir." diye konuştu.   Barut, yanlış politikalardan kaynaklı pamukta ekim alanlarının bu sezon 360 bin hektara gerilediğine dikkat çekerek, “Çiftçi ektiğinden para kazanamıyor. Tarımsal üretimde kullanılan gübre, mazot, tohum ve zirai ilaç gibi temel girdilerde dışa bağımlılık önlenmeli, çiftçiyi ve üretimi merkeze alan adımlar hızla atılmalıdır."
Kendine yetebilen 7 ülkeden biri olan ülkemizde acı bir tablo ortaya çıktı. 2003-2020 yılları arasında yurtdışına 83 milyar dolarlık tarımsal ürün gönderen Türkiye, aynı yıllar arasında yurt dışından 114 milyar dolarlık alım yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, tarımsal üretimde yaşanan sorunların ve fiyat dengesizliğinin yanlış tarım politikalarından kaynaklandığını söyledi. Barut, "Yaşanan sorunların nedeni hükümetin ithalata dayalı yanlış politikalarıdır" dedi.


AKP iktidarı sürecinde Türkiye tarımına çok ciddi zararlar verildiğini, uygulanan politikaların çıkmazı büyüttüğünü aktaran Barut, "Bu dönemde ithalat ihracatı geçmiştir. 31 milyar dolarımız dışarıya gitmiştir. Tarımın ve çiftçinin sorunlarına acil çözümler üretilmelidir." diye konuştu.

 

Barut, yanlış politikalardan kaynaklı pamukta ekim alanlarının bu sezon 360 bin hektara gerilediğine dikkat çekerek, “Çiftçi ektiğinden para kazanamıyor. Tarımsal üretimde kullanılan gübre, mazot, tohum ve zirai ilaç gibi temel girdilerde dışa bağımlılık önlenmeli, çiftçiyi ve üretimi merkeze alan adımlar hızla atılmalıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.