YURT SORUNU!

GÜNDEM 22.09.2021 - 05:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2603+ kez okundu.
 

YURT SORUNU!

Adana’nın da dahil olduğu bazı büyükşehirlerde üniversiteyi kazananların karşısına çıkan barınma konusu, gençleri zorda bırakıyor.
Şehirde Çukurova Üniversitesi ile Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin 40 bini aşkın öğrencisi bulunurken,  Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun 12 bin öğrenciyi barındıracak kapasitesi bulunuyor.  Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, üniversitelerin açılması, okulların eğitime başlaması, tayin dönemleri ve  düğünlerin artmasının şehirde kira fiyatlarını anormal derecede yükselttiğini söyledi. Eğitimİş Adana Şube Başkanı Seher Emre, ülkede kiralar konusunda denetim ve standart olmayışının öğrencileri gözü dönmüş bir açgözlülüğün önüne bıraktığını, gençlerin barınmayı düşünmekten kafalarını kaldıramaz hale geldiklerini söyledi.  CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, öğrencilerinin yaşadığı yurt ve barınma sorununa dikkat çekti. Sümer, “Hükümet gençliği sokakta bırakmıştır. Her sene ortaya çıkan bu sorun artık son bulsun” dedi.
Adana’nın da dahil olduğu bazı büyükşehirlerde üniversiteyi kazananların karşısına çıkan barınma konusu, gençleri zorda bırakıyor.

Şehirde Çukurova Üniversitesi ile Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin 40 bini aşkın öğrencisi bulunurken,  Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun 12 bin öğrenciyi barındıracak kapasitesi bulunuyor. 

Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, üniversitelerin açılması, okulların eğitime başlaması, tayin dönemleri ve  düğünlerin artmasının şehirde kira fiyatlarını anormal derecede yükselttiğini söyledi.

Eğitimİş Adana Şube Başkanı Seher Emre, ülkede kiralar konusunda denetim ve standart olmayışının öğrencileri gözü dönmüş bir açgözlülüğün önüne bıraktığını, gençlerin barınmayı düşünmekten kafalarını kaldıramaz hale geldiklerini söyledi. 

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, öğrencilerinin yaşadığı yurt ve barınma sorununa dikkat çekti. Sümer, “Hükümet gençliği sokakta bırakmıştır. Her sene ortaya çıkan bu sorun artık son bulsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.