YÜZDE 70 ENGELLİ RAPORU OLAN VATANDAŞIN MAAŞI 1000 LİRA DEĞİL

GÜNDEM 26.07.2021 - 15:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2540+ kez okundu.
 

YÜZDE 70 ENGELLİ RAPORU OLAN VATANDAŞIN MAAŞI 1000 LİRA DEĞİL

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, son açıklanan sosyal yardım zamları ile ilgili eleştirilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “İktidar garibanları unuttu” Dedi
Orhan Sümer, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni sosyal yardım ödeme miktarlarını paylaştı. Buna göre yaşlı aylıkları 828 TL, yüzde 40 ila 69 arası engelli raporu bulunanların aylıkları 661 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşların aylıkları da 991 TL'ye yükseldiğini açıkladı. Evde bakım yardımını ise aylık 1.797 TL'ye çıkarıldığını belirtti; 4 farklı sosyal yardım koluna yapılan zamları topladığımızda 350 lira bile etmiyor.  Açıklanan bu rakamlar ve yapılan sembolik zamlar zaten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızı çok daha zor duruma sokuyor” Dedi.  828 LİRA YAŞLI AYLIĞI HANGİ YAŞLIMIZA YETİYOR Orhan Sümer, “Yüzde 70 engelli raporu varken 991 liraya bir ay geçinebilecek kimler var? Hangi yaşlımız ayda 828 liraya evini geçindirebilir? AKP iktidarı herkesi kendileri gibi saraylarda yaşıyor, 3-5 maaş alıyor sanabilir. Özellikle sosyal yardımlarla geçinmeye çalışan yüz binlerce vatandaşımız için yapılan bu sembolik zamlar AKP iktidarının vatandaşımıza verdiği değeri göstermektedir. Yandaş olunca her soruna çözüm üreten iktidar iş vatandaşa ve yardıma muhtaç olana gelince sırt çeviriyor.” Dedi.  SOSYAL YARDIMLARLA GEÇİNEN YÜZBİNLERCE VATANDAŞIMIZ VAR Orhan Sümer, “19 senenin sonunda ülke olarak o kadar fakirleştik ki ihtiyaç sahipleri her geçen gün artmaya başladı. Sosyal yardımlar ile evini geçindirmeye çalışan vatandaşlarımız ne yazık ki tatmin edici zam alamadı. İktidar garibanın yanındayız, nerde düşkün ve ihtiyaç sahibi varsa yetişeceğiz diyordu fakat nerede yandaş müteahhit varsa onlara yetişiyor.” Dedi.  
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, son açıklanan sosyal yardım zamları ile ilgili eleştirilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “İktidar garibanları unuttu” Dedi

Orhan Sümer, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni sosyal yardım ödeme miktarlarını paylaştı. Buna göre yaşlı aylıkları 828 TL, yüzde 40 ila 69 arası engelli raporu bulunanların aylıkları 661 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşların aylıkları da 991 TL'ye yükseldiğini açıkladı. Evde bakım yardımını ise aylık 1.797 TL'ye çıkarıldığını belirtti; 4 farklı sosyal yardım koluna yapılan zamları topladığımızda 350 lira bile etmiyor.  Açıklanan bu rakamlar ve yapılan sembolik zamlar zaten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızı çok daha zor duruma sokuyor” Dedi. 

828 LİRA YAŞLI AYLIĞI HANGİ YAŞLIMIZA YETİYOR

Orhan Sümer, “Yüzde 70 engelli raporu varken 991 liraya bir ay geçinebilecek kimler var? Hangi yaşlımız ayda 828 liraya evini geçindirebilir? AKP iktidarı herkesi kendileri gibi saraylarda yaşıyor, 3-5 maaş alıyor sanabilir. Özellikle sosyal yardımlarla geçinmeye çalışan yüz binlerce vatandaşımız için yapılan bu sembolik zamlar AKP iktidarının vatandaşımıza verdiği değeri göstermektedir. Yandaş olunca her soruna çözüm üreten iktidar iş vatandaşa ve yardıma muhtaç olana gelince sırt çeviriyor.” Dedi. 

SOSYAL YARDIMLARLA GEÇİNEN YÜZBİNLERCE VATANDAŞIMIZ VAR

Orhan Sümer, “19 senenin sonunda ülke olarak o kadar fakirleştik ki ihtiyaç sahipleri her geçen gün artmaya başladı. Sosyal yardımlar ile evini geçindirmeye çalışan vatandaşlarımız ne yazık ki tatmin edici zam alamadı. İktidar garibanın yanındayız, nerde düşkün ve ihtiyaç sahibi varsa yetişeceğiz diyordu fakat nerede yandaş müteahhit varsa onlara yetişiyor.” Dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.