GÜNDEM 18.05.2020 - 16:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2236+ kez okundu.
 

Yıl 1919, Mayıs’ın on dokuzu. Kızaran ufuklardan kaldırıyor başını, Yeryüzüne can veren, Cana heyecan veren, Al yüzlü doğan güneş Takanın burnu nasıl Karadeniz’i yırtar; Siz de öyle bir anda yırtınız uykunuzu. Uyanın Samsunlular. Kurutacak gözlerde umutsuzluk yaşını Bugün Çaltı burnundan gülerek doğan güneş. Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı gündür 19 Mayıs 1919. İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün bugündür. İlk kez 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun'da kutlandı. 24 Mayıs 1935'te ise Atatürk Günü adı altında resmiyet kazandı.


Yıl 1919,
Mayıs’ın on dokuzu.
Kızaran ufuklardan kaldırıyor başını,
Yeryüzüne can veren,
Cana heyecan veren,
Al yüzlü doğan güneş
Takanın burnu nasıl Karadeniz’i yırtar;
Siz de öyle bir anda yırtınız uykunuzu.
Uyanın Samsunlular.
Kurutacak gözlerde umutsuzluk yaşını
Bugün Çaltı burnundan gülerek doğan güneş.

Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı gündür 19 Mayıs 1919. İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün bugündür. İlk kez 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun'da kutlandı. 24 Mayıs 1935'te ise Atatürk Günü adı altında resmiyet kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.