SU HAVZALARI TEHLİKEDE!

GÜNDEM 08.04.2024 - 13:24, Güncelleme: 08.04.2024 - 16:15 1535 kez okundu.
 

SU HAVZALARI TEHLİKEDE!

Çevre ve Tarım Bakanlığı'nın Su Havzalarına İlişkin Kritik Kararı
Çevre ve Tarım Bakanlığı'nın son düzenlemesi, içme ve kullanma suyu havzalarının geleceğini tehlikeye atan bir karar olarak dikkat çekiyor. Yayınlanan tebliğe göre, su havzalarının çevresinde tek bir raporla maden faaliyetleri, sanayi tesisleri ve toplu konut yapılabilecek. Bu kararın AKP'nin belediyeleri kaybetmesinin ardından alındığı iddia ediliyor. CHP PM Üyesi ve eski Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, su havzalarını korumaya yönelik tutumlarının bu değişikliği tetiklediğini belirtiyor ve düzenlemenin su kaynaklarını riske atmak için yapıldığını iddia ediyor. TEK BİR RAPORLA DEĞİŞTİRELECEK Bakanlık tarafından yayınlanan tebliğ, bilimsel araştırmalar ve halk katılımıyla belirlenen özel hükümleri yok sayıyor. Doğal afetler, salgın hastalıklar ve kuraklık gibi durumlarda, bakanlık tarafından hazırlanan bir raporla bu özel hükümlerin değiştirilebileceği belirtiliyor. Özellikle büyükşehir belediyelerine bağlı Su ve Kanalizasyon İdareleri tarafından koruma hükümlerinin belirlenmesi sürecinde bilimsel çalışmalar ve halk katılımının gözetildiği vurgulanıyor. Ancak, bakanlık tarafından alınan bu yeni karar, önceki koruma önlemlerini göz ardı ediyor ve su havzalarının geleceğini belirsiz bir halde bırakıyor.
Çevre ve Tarım Bakanlığı'nın Su Havzalarına İlişkin Kritik Kararı

Çevre ve Tarım Bakanlığı'nın son düzenlemesi, içme ve kullanma suyu havzalarının geleceğini tehlikeye atan bir karar olarak dikkat çekiyor. Yayınlanan tebliğe göre, su havzalarının çevresinde tek bir raporla maden faaliyetleri, sanayi tesisleri ve toplu konut yapılabilecek. Bu kararın AKP'nin belediyeleri kaybetmesinin ardından alındığı iddia ediliyor. CHP PM Üyesi ve eski Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, su havzalarını korumaya yönelik tutumlarının bu değişikliği tetiklediğini belirtiyor ve düzenlemenin su kaynaklarını riske atmak için yapıldığını iddia ediyor.

TEK BİR RAPORLA DEĞİŞTİRELECEK

Bakanlık tarafından yayınlanan tebliğ, bilimsel araştırmalar ve halk katılımıyla belirlenen özel hükümleri yok sayıyor. Doğal afetler, salgın hastalıklar ve kuraklık gibi durumlarda, bakanlık tarafından hazırlanan bir raporla bu özel hükümlerin değiştirilebileceği belirtiliyor. Özellikle büyükşehir belediyelerine bağlı Su ve Kanalizasyon İdareleri tarafından koruma hükümlerinin belirlenmesi sürecinde bilimsel çalışmalar ve halk katılımının gözetildiği vurgulanıyor. Ancak, bakanlık tarafından alınan bu yeni karar, önceki koruma önlemlerini göz ardı ediyor ve su havzalarının geleceğini belirsiz bir halde bırakıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.