"VETERİNER HEKİMLİK İNSAN SAĞLIĞINI KORUMADA KRİTİK ROL OYNAR"

GÜNDEM 02.04.2024 - 15:12, Güncelleme: 03.04.2024 - 00:19 2297 kez okundu.
 

"VETERİNER HEKİMLİK İNSAN SAĞLIĞINI KORUMADA KRİTİK ROL OYNAR"

Adana Veteriner Hekimleri Odası, Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi Son Sınıf Öğrencilerini Ağırladı: Öğrencilere Meslek Bilinci Aşılandı
Adana Veteriner Hekimleri Odası, geçtiğimiz günlerde Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencilerini konuk etti.  Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, liderliğinde gerçekleştirilen toplantıda,  genç hekim adaylarına mezun olduktan sonra mesleklerinin önemi, toplum sağlığı üzerindeki etkisi anlatıldı. Mesleki yaşamlarında ve sahada neler yapabileceklerine dair önemli bilgiler paylaşıldı. Başkan Nihat Köse, "Veteriner hekimlik sadece hayvan sağlığını korumada değil, aynı zamanda insan sağlığını da korumada kritik bir rol oynar. Bu nedenle, mesleğe saygı duyulmalı ve sürekli olarak bilimsel gelişmeler takip edilmelidir" şeklinde konuştu. KÖSE: 37 YILDIR SAHADA DENEYİMLERİNİ AKTARIYOR Toplantıya, Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Armağan Erdem ÜTÜK ve Profesör Doktor Ahmet Aydoğan gibi alanında uzman isimler de katıldı. Ayrıca, Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner  Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Murat Sarıerler de genç meslektaşlarına tecrübelerini aktardı. Başkan Köse, 37 yıldır meslektaşlarına sahada edindiği deneyimleri aktardığını belirterek, "Veteriner hekimlik, hayvan sağlığını korumanın yanı sıra insan sağlığını da etkileyen kritik bir meslektir. Meslektaşlarımızın bilimsel gelişmeleri yakından takip etmeleri ve uzmanlaşmaları önemlidir. Veteriner hekimlikte uzmanlaşmak çok önemli. Pratiksel hekim olarak birçok işi yapabiliriz ama bir konuda uzmanlaşırsak bu beraberinde bilimsel gelişmeyi arttırır. Bu nedenle öğrenci arkadaşlarımıza okulda eğitimleri sırasında hocalarının yakalarını bırakmamaları, onlardaki bilgileri sonuna kadar almaya çalışmaları, mezun olduktan sonra da bilimsel gelişmeleri takip etmeleri konusunda önerilerde bulunduk"  ifadelerini kullandı. "VETERİNER HEKİMLİĞİN TEMEL AMACI CAN KURTARMAKTIR" Veteriner hekimliğinin dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Köse: "Dünya'da 'beşeri hekimliğinin' yani insan hekimliğinin gelişmesinin altyapısı da Veterinerden oluşmuştur. Veteriner Hekimlerin mesleklerine saygılı olmaları, mesleklerini sevmeleri başarının anahtarıdır. Mesleğimize saygı duymalı ve sevmeliyiz. Ekonomik kazançlar asla öncelik olmamalıdır. İyi bir şekilde yetişir ve mesleğimize saygı duyarız, ekonomik başarı da kendiliğinden gelecektir" dedi. Toplantının ardından öğrencilere mesleklerinde başarılar dileyen Köse, "Veteriner hekimliğinin temel amacı can kurtarmaktır. Bu amacı asla unutmamalı ve her zaman bu doğrultuda hareket etmeliyiz" şeklinde konuştu. Adana Veteriner Hekimleri Odası'nın üniversite öğrencileriyle gerçekleştirdiği bu etkileyici toplantı, genç hekim adaylarına mesleklerine dair derin bir anlayış kazandırmış oldu.
Adana Veteriner Hekimleri Odası, Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi Son Sınıf Öğrencilerini Ağırladı: Öğrencilere Meslek Bilinci Aşılandı

Adana Veteriner Hekimleri Odası, geçtiğimiz günlerde Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencilerini konuk etti.  Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, liderliğinde gerçekleştirilen toplantıda,  genç hekim adaylarına mezun olduktan sonra mesleklerinin önemi, toplum sağlığı üzerindeki etkisi anlatıldı. Mesleki yaşamlarında ve sahada neler yapabileceklerine dair önemli bilgiler paylaşıldı. Başkan Nihat Köse, "Veteriner hekimlik sadece hayvan sağlığını korumada değil, aynı zamanda insan sağlığını da korumada kritik bir rol oynar. Bu nedenle, mesleğe saygı duyulmalı ve sürekli olarak bilimsel gelişmeler takip edilmelidir" şeklinde konuştu.

KÖSE: 37 YILDIR SAHADA DENEYİMLERİNİ AKTARIYOR

Toplantıya, Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Armağan Erdem ÜTÜK ve Profesör Doktor Ahmet Aydoğan gibi alanında uzman isimler de katıldı. Ayrıca, Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner  Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Murat Sarıerler de genç meslektaşlarına tecrübelerini aktardı. Başkan Köse, 37 yıldır meslektaşlarına sahada edindiği deneyimleri aktardığını belirterek, "Veteriner hekimlik, hayvan sağlığını korumanın yanı sıra insan sağlığını da etkileyen kritik bir meslektir. Meslektaşlarımızın bilimsel gelişmeleri yakından takip etmeleri ve uzmanlaşmaları önemlidir. Veteriner hekimlikte uzmanlaşmak çok önemli. Pratiksel hekim olarak birçok işi yapabiliriz ama bir konuda uzmanlaşırsak bu beraberinde bilimsel gelişmeyi arttırır. Bu nedenle öğrenci arkadaşlarımıza okulda eğitimleri sırasında hocalarının yakalarını bırakmamaları, onlardaki bilgileri sonuna kadar almaya çalışmaları, mezun olduktan sonra da bilimsel gelişmeleri takip etmeleri konusunda önerilerde bulunduk"  ifadelerini kullandı.

"VETERİNER HEKİMLİĞİN TEMEL AMACI CAN KURTARMAKTIR"

Veteriner hekimliğinin dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Köse: "Dünya'da 'beşeri hekimliğinin' yani insan hekimliğinin gelişmesinin altyapısı da Veterinerden oluşmuştur. Veteriner Hekimlerin mesleklerine saygılı olmaları, mesleklerini sevmeleri başarının anahtarıdır. Mesleğimize saygı duymalı ve sevmeliyiz. Ekonomik kazançlar asla öncelik olmamalıdır. İyi bir şekilde yetişir ve mesleğimize saygı duyarız, ekonomik başarı da kendiliğinden gelecektir" dedi. Toplantının ardından öğrencilere mesleklerinde başarılar dileyen Köse, "Veteriner hekimliğinin temel amacı can kurtarmaktır. Bu amacı asla unutmamalı ve her zaman bu doğrultuda hareket etmeliyiz" şeklinde konuştu. Adana Veteriner Hekimleri Odası'nın üniversite öğrencileriyle gerçekleştirdiği bu etkileyici toplantı, genç hekim adaylarına mesleklerine dair derin bir anlayış kazandırmış oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.