23 NİSAN: ULUSA DEVREDİLEN EGEMENLİK

GÜNDEM 22.04.2024 - 14:59, Güncelleme: 22.04.2024 - 15:04 1458 kez okundu.
 

23 NİSAN: ULUSA DEVREDİLEN EGEMENLİK

Bugün 23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104. yıldönümü. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de Meclis’i açarak, ulusun egemenliğini yine ulusuna devretmiştir.
 Büyük Önder Atatürk, Meclis’i açmadan önce Anadolu’yu adım adım gezmiş, Erzurum ve Sivas kongreleriyle Türk Ulusu’nun gücü ve desteğini yanına alarak  o tarihi adımı atarak, Gazi Meclis’i kurmuştur. Milli iradenin millete devredilmesi kuşkusuz Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasına yol açmıştır. Elbette Meclis’in açılması, Kurtuluş’tan sonra Cumhuriyetle taçlanmıştır.  Büyük Önder Atatürk’ün, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan ederek bayram olarak kutlanmasını da kararlaştırmıştır. Bugün çocuklarımızın Dünya çocuklarıyla birlikte kutlayacağı en anlamlı bayramdır. Çocuklarımıza kutlu olsun!.. Ne mutlu ki onlara, kendilerine bayram armağan eden bir Ataları var. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, sonsuza dek ilk günkü büyük bir coşku, gurur ve onurla kutlanmaya devam edilecektir. Bir kez daha Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, vatan toprağında kefensiz yatan şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz.
Bugün 23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104. yıldönümü. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de Meclis’i açarak, ulusun egemenliğini yine ulusuna devretmiştir.

 Büyük Önder Atatürk, Meclis’i açmadan önce Anadolu’yu adım adım gezmiş, Erzurum ve Sivas kongreleriyle Türk Ulusu’nun gücü ve desteğini yanına alarak  o tarihi adımı atarak, Gazi Meclis’i kurmuştur. Milli iradenin millete devredilmesi kuşkusuz Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasına yol açmıştır. Elbette Meclis’in açılması, Kurtuluş’tan sonra Cumhuriyetle taçlanmıştır. 
Büyük Önder Atatürk’ün, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan ederek bayram olarak kutlanmasını da kararlaştırmıştır. Bugün çocuklarımızın Dünya çocuklarıyla birlikte kutlayacağı en anlamlı bayramdır. Çocuklarımıza kutlu olsun!.. Ne mutlu ki onlara, kendilerine bayram armağan eden bir Ataları var. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, sonsuza dek ilk günkü büyük bir coşku, gurur ve onurla kutlanmaya devam edilecektir. Bir kez daha Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, vatan toprağında kefensiz yatan şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.