"GERÇEK SORUNLARA ODAKLANIN"

GÜNDEM 15.04.2024 - 14:53, Güncelleme: 15.04.2024 - 17:11 1683 kez okundu.
 

"GERÇEK SORUNLARA ODAKLANIN"

Öğretmenlerin Rotasyon Talebine Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan Sert Tepki!
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, eğitim gündemini sarsacak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geylan, öğretmenlerin rotasyon taleplerine yönelik sert eleştirilerde bulunurken, eğitim sistemindeki derin sorunlara dikkat çekti. Öğretmenlerin rotasyonun ötesindeki gerçek sorunlarına odaklanılması çağrısında bulunan Geylan, "Rotasyonu bırakalım, gerçek sorunlara bakalım." ifadelerini kullandı. Geylan "Sorunların üstesinden gelmek için atılması gereken adımlar var" dedi.  "EK DERS KONUSUNDA ADALETSİZLİKLER VAR" Geylan: "Öncelikle, öğretmenlerimizin mesleki kariyerlerinin desteklenmesi için Öğretmenlerin Mesleki Kariyer (ÖMK) sürecinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Ayrıca, öğretmenlerimizin aldığı maaşların kamudaki en düşük seviyede olması kabul edilemez. Bu konuda ciddi tedbirler alınmalı ve öğretmenlerimizin hak ettikleri ücreti almaları sağlanmalıdır." Geylan, ek ders ücretleri konusunda da adaletsizlikler yaşandığını belirterek, "bu durumu düzeltmek için ek ders ücretlerinin en az %100 artırılması gerekiyor" dedi.  "LİYAKAT ESASLI BİR ATAMA SİSTEMİ OLUŞTURULMALI" Geylan, öğretmenlerin itibarını zedeleyen saçma sapan başvuruların önüne geçilmesi için CİMER başvuru süreçlerinde düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etti. Geylan: "Güzel ülkemizin geleceğini şekillendiren proje okullarında da liyakat esaslı bir atama sistemi oluşturulmalıdır. Bu sayede, bu okullarımız babalarının çiftliği gibi görülmekten çıkacaktır. Ayrıca, uzun zamandır bekleyen öğretmen atama takviminin hızlandırılması ve Cumhurbaşkanımızın söz verdiği gibi mülakatın kaldırılması da hayati öneme sahiptir"diye konuştu.
Öğretmenlerin Rotasyon Talebine Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan Sert Tepki!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, eğitim gündemini sarsacak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geylan, öğretmenlerin rotasyon taleplerine yönelik sert eleştirilerde bulunurken, eğitim sistemindeki derin sorunlara dikkat çekti. Öğretmenlerin rotasyonun ötesindeki gerçek sorunlarına odaklanılması çağrısında bulunan Geylan, "Rotasyonu bırakalım, gerçek sorunlara bakalım." ifadelerini kullandı. Geylan "Sorunların üstesinden gelmek için atılması gereken adımlar var" dedi. 

"EK DERS KONUSUNDA ADALETSİZLİKLER VAR"

Geylan: "Öncelikle, öğretmenlerimizin mesleki kariyerlerinin desteklenmesi için Öğretmenlerin Mesleki Kariyer (ÖMK) sürecinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Ayrıca, öğretmenlerimizin aldığı maaşların kamudaki en düşük seviyede olması kabul edilemez. Bu konuda ciddi tedbirler alınmalı ve öğretmenlerimizin hak ettikleri ücreti almaları sağlanmalıdır." Geylan, ek ders ücretleri konusunda da adaletsizlikler yaşandığını belirterek, "bu durumu düzeltmek için ek ders ücretlerinin en az %100 artırılması gerekiyor" dedi. 

"LİYAKAT ESASLI BİR ATAMA SİSTEMİ OLUŞTURULMALI"

Geylan, öğretmenlerin itibarını zedeleyen saçma sapan başvuruların önüne geçilmesi için CİMER başvuru süreçlerinde düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etti. Geylan: "Güzel ülkemizin geleceğini şekillendiren proje okullarında da liyakat esaslı bir atama sistemi oluşturulmalıdır. Bu sayede, bu okullarımız babalarının çiftliği gibi görülmekten çıkacaktır. Ayrıca, uzun zamandır bekleyen öğretmen atama takviminin hızlandırılması ve Cumhurbaşkanımızın söz verdiği gibi mülakatın kaldırılması da hayati öneme sahiptir"diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.