ADANA SOKAKLARI PORTAKAL KOKUSUNDA RENGARENK

GÜNDEM 12.04.2024 - 16:28, Güncelleme: 12.04.2024 - 16:28 3358 kez okundu.
 

ADANA SOKAKLARI PORTAKAL KOKUSUNDA RENGARENK

Adana Coşkusu: Türkiye'nin Kalbinde 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı!
Adana, renkli ve dopdolu bir atmosfere büründü! Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ilk durağı olan Adana, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile şenlendi. Karnaval, bugün başladı ve 21 Nisan'a kadar devam edecek olan bir dizi etkinlikle dolu.Karnaval, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Adana Müzesi'nde yapılan bir törenle başladı. Çeşitli etkinliklerle dolu olan karnaval, her yaş grubundan katılımcıyı cezbetmeye devam ediyor. 30'dan fazla noktada gerçekleştirilecek konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinlikler, ziyaretçilere keyifli bir deneyim sunacak. KARNAVAL COŞKUSU HERYERDE Karnaval boyunca çok sayıda sanat ve performans aktivitesi düzenlenecek. Hafta sonuna gelindiğinde, karnavalın coşkusu doruk noktasına ulaşacak. Yurt içinden ve dışından yüz binlerce kişinin Adana'ya akın etmesi bekleniyor. Karnaval kapsamında 100'den fazla etkinlik planlanıyor.Atatürk Parkı, Merkez Parkı, Tarihi Kent Merkezi ve diğer birçok noktada açık hava alanlarında ve salonlarda etkinlikler gerçekleştirilecek.Karnaval, Adana ekonomisine büyük bir canlılık getirecek. Bölgedeki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaşmış durumda ve günlük 200 ton et tüketimi bekleniyor.  KENTİN TARİHİ KÜLTÜRÜ TURİZM POTANSİYELİ BİRARADA Bu yoğun ilginin Adana ekonomisine 4,5 milyar TL katkı sağlaması öngörülüyor. Karnavalda yerli ve yabancı birçok sanatçı sahne alacak. Üstelik, tüm etkinlikler ücretsiz olacak. Karnaval korteji, renkli kostümleriyle öne çıkacak. Karnaval süresince Adana sokakları, lezzetli yerel yemeklerin tadına varmak isteyen ziyaretçilerle dolup taşacak. Festival boyunca, ünlü sanatçılar sahnede performans sergileyecek ve kültürel etkinlikler düzenlenecek. Karnaval, Adana'nın tarihini, kültürünü ve turizm potansiyelini bir araya getirerek, bölgeye önemli bir turizm hareketliliği kazandıracak. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, renkli kortejleri, lezzet şölenleri ve sanat etkinlikleriyle unutulmaz bir deneyim sunacak.
Adana Coşkusu: Türkiye'nin Kalbinde 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı!

Adana, renkli ve dopdolu bir atmosfere büründü! Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ilk durağı olan Adana, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile şenlendi. Karnaval, bugün başladı ve 21 Nisan'a kadar devam edecek olan bir dizi etkinlikle dolu.Karnaval, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Adana Müzesi'nde yapılan bir törenle başladı. Çeşitli etkinliklerle dolu olan karnaval, her yaş grubundan katılımcıyı cezbetmeye devam ediyor. 30'dan fazla noktada gerçekleştirilecek konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinlikler, ziyaretçilere keyifli bir deneyim sunacak.

KARNAVAL COŞKUSU HERYERDE

Karnaval boyunca çok sayıda sanat ve performans aktivitesi düzenlenecek. Hafta sonuna gelindiğinde, karnavalın coşkusu doruk noktasına ulaşacak. Yurt içinden ve dışından yüz binlerce kişinin Adana'ya akın etmesi bekleniyor. Karnaval kapsamında 100'den fazla etkinlik planlanıyor.Atatürk Parkı, Merkez Parkı, Tarihi Kent Merkezi ve diğer birçok noktada açık hava alanlarında ve salonlarda etkinlikler gerçekleştirilecek.Karnaval, Adana ekonomisine büyük bir canlılık getirecek. Bölgedeki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaşmış durumda ve günlük 200 ton et tüketimi bekleniyor. 

KENTİN TARİHİ KÜLTÜRÜ TURİZM POTANSİYELİ BİRARADA

Bu yoğun ilginin Adana ekonomisine 4,5 milyar TL katkı sağlaması öngörülüyor. Karnavalda yerli ve yabancı birçok sanatçı sahne alacak. Üstelik, tüm etkinlikler ücretsiz olacak. Karnaval korteji, renkli kostümleriyle öne çıkacak. Karnaval süresince Adana sokakları, lezzetli yerel yemeklerin tadına varmak isteyen ziyaretçilerle dolup taşacak. Festival boyunca, ünlü sanatçılar sahnede performans sergileyecek ve kültürel etkinlikler düzenlenecek. Karnaval, Adana'nın tarihini, kültürünü ve turizm potansiyelini bir araya getirerek, bölgeye önemli bir turizm hareketliliği kazandıracak. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, renkli kortejleri, lezzet şölenleri ve sanat etkinlikleriyle unutulmaz bir deneyim sunacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.