ADANA'DA REKOR SICAKLIK

GÜNDEM 18.04.2024 - 16:27, Güncelleme: 18.04.2024 - 16:27 2125 kez okundu.
 

ADANA'DA REKOR SICAKLIK

Adana'da Nisan Ayında Termometreler 39 Dereceyi Gösterdi
Adana'nın sıcaklık rekoru bu yıl nisan ayında kırıldı. Kentte termometreler, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte 39 dereceyi gösterdi. Bunaltıcı sıcaklar nedeniyle vatandaşlar, serinlemek için parklara akın etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcak hava dalgasının etkisinin önümüzdeki günlerde daha da artacağını bildirdi. Araç termometrelerindeki yüksek sıcaklık, Adana'yı erken yaz mevsimine soktuğunu gösteriyor. SICAKLIKLAR 42 DERECEYE ÇIKACAK Parklarda bulunan havuzlarda serinlemeye çalışan çocuklar ve gölgeli alanlarda dinlenen yaşlı vatandaşlar, sıcaklığın etkisini hafifletmeye çalışıyor. Ancak iklim değişikliği kaynaklı olarak Nisan ayının bile yaz sıcaklarına ev sahipliği yapması, endişe verici bir durum olarak dikkat çekiyor. Adana'da sıcak hava dalgasının etkisiyle sıcaklıkların 42 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Kentte yaşayanlar, iklim değişikliği konusunda daha fazla bilinçlenme ve önlem alma çağrısı yapıyor.
Adana'da Nisan Ayında Termometreler 39 Dereceyi Gösterdi

Adana'nın sıcaklık rekoru bu yıl nisan ayında kırıldı. Kentte termometreler, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte 39 dereceyi gösterdi. Bunaltıcı sıcaklar nedeniyle vatandaşlar, serinlemek için parklara akın etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcak hava dalgasının etkisinin önümüzdeki günlerde daha da artacağını bildirdi. Araç termometrelerindeki yüksek sıcaklık, Adana'yı erken yaz mevsimine soktuğunu gösteriyor.

SICAKLIKLAR 42 DERECEYE ÇIKACAK

Parklarda bulunan havuzlarda serinlemeye çalışan çocuklar ve gölgeli alanlarda dinlenen yaşlı vatandaşlar, sıcaklığın etkisini hafifletmeye çalışıyor. Ancak iklim değişikliği kaynaklı olarak Nisan ayının bile yaz sıcaklarına ev sahipliği yapması, endişe verici bir durum olarak dikkat çekiyor. Adana'da sıcak hava dalgasının etkisiyle sıcaklıkların 42 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Kentte yaşayanlar, iklim değişikliği konusunda daha fazla bilinçlenme ve önlem alma çağrısı yapıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.