ALTINDAKİ HIZLI DÜŞÜŞ PANİK YARATTI

EKONOMİ 23.04.2024 - 15:46, Güncelleme: 23.04.2024 - 15:46 1203 kez okundu.
 

ALTINDAKİ HIZLI DÜŞÜŞ PANİK YARATTI

Altındaki Düşüş Uzmanlar Tarafından Değerlendirildi: "O Seviyeye Kadar Düşmeye Devam Edecek"
Haftanın açılış gününde ons altın, 60 doların üzerinde bir düşüş yaşayarak yatırımcıları endişelendirdi. Bu düşüş hareketi, emtia fiyatlarını genel olarak etkilerken, altın piyasasının uzman ismi İslam Memiş, aşağı yönlü hareketlerin ne kadar süreceğine ve hangi seviyelere kadar inebileceğine dair uyarılarda bulundu. Son dönemlerde parlayan yıldız olan altın, haftanın ilk işlem gününde neredeyse dip seviyelere geriledi. Ons altındaki 60 doları aşan düşüş, gram altın ve çeyrek altın fiyatlarında da yüzde 2'yi aşan bir kayba neden oldu. Bu düşüşler, altın yatırımcılarında büyük bir endişe ve paniğe yol açtı. İslam Memiş, düşüşlerle ilgili olarak yatırımcılara önemli tarihler vererek, takip edilmesi gereken seviyeler hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Manipülasyon piyasası oluşturuldu ve artık öngörü yapmak mümkün değil. Ancak savaş ortamından giderek çıkılması, altın tarafında beklediğimiz bir düşüşe neden oldu "dedi. "ALTIN YATIRIMCILARI DÜŞÜŞLERİ FIRSATA ÇEVİRMELİ" Memiş konuşmadında: "Geçtiğimiz haftalarda ons altın 2341 doları gördü. Buradan hızlı bir şekilde 100 doların üzerinde bir düşüş yaşandı. Teknik olarak yükselişin olmadığını, sadece kriz nedeniyle yaşandığını belirtmiştik. Kriz ortamının değişmesiyle birlikte altın eski trendine geri dönüyor. Eğer yeni bir savaş ortamı oluşursa, izlenecek nokta 2380 dolar olacak. Ancak şu anki yumuşama sürecinin devam etmesi durumunda, ons altın, ihlal ettiği tüm noktalara geri dönecek ve 2200 dolar sınırını yeniden test edecek." Altın tarafında yılın geri kalan bölümünde yükseliş beklentisi güncelliğini koruyor. Ancak, altının ihlal ettiği seviyelere geri dönmesi ve beklenen kar satışları ile teknik düzenlemelerin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle, yaşanan ve ilerleyen günlerde yaşanabilecek düşüşler, gelecek için büyük bir alım fırsatı olabilir. Altın yatırımcıları, paniğe kapılmamalı ve düşüşleri fırsata çevirmeyi bilmelidirler. Çünkü düşüşlerin ardından altın hızla yükselişe geçebilir" diye konuştu.
Altındaki Düşüş Uzmanlar Tarafından Değerlendirildi: "O Seviyeye Kadar Düşmeye Devam Edecek"

Haftanın açılış gününde ons altın, 60 doların üzerinde bir düşüş yaşayarak yatırımcıları endişelendirdi. Bu düşüş hareketi, emtia fiyatlarını genel olarak etkilerken, altın piyasasının uzman ismi İslam Memiş, aşağı yönlü hareketlerin ne kadar süreceğine ve hangi seviyelere kadar inebileceğine dair uyarılarda bulundu. Son dönemlerde parlayan yıldız olan altın, haftanın ilk işlem gününde neredeyse dip seviyelere geriledi. Ons altındaki 60 doları aşan düşüş, gram altın ve çeyrek altın fiyatlarında da yüzde 2'yi aşan bir kayba neden oldu. Bu düşüşler, altın yatırımcılarında büyük bir endişe ve paniğe yol açtı. İslam Memiş, düşüşlerle ilgili olarak yatırımcılara önemli tarihler vererek, takip edilmesi gereken seviyeler hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Manipülasyon piyasası oluşturuldu ve artık öngörü yapmak mümkün değil. Ancak savaş ortamından giderek çıkılması, altın tarafında beklediğimiz bir düşüşe neden oldu "dedi.


"ALTIN YATIRIMCILARI DÜŞÜŞLERİ FIRSATA ÇEVİRMELİ"

Memiş konuşmadında: "Geçtiğimiz haftalarda ons altın 2341 doları gördü. Buradan hızlı bir şekilde 100 doların üzerinde bir düşüş yaşandı. Teknik olarak yükselişin olmadığını, sadece kriz nedeniyle yaşandığını belirtmiştik. Kriz ortamının değişmesiyle birlikte altın eski trendine geri dönüyor. Eğer yeni bir savaş ortamı oluşursa, izlenecek nokta 2380 dolar olacak. Ancak şu anki yumuşama sürecinin devam etmesi durumunda, ons altın, ihlal ettiği tüm noktalara geri dönecek ve 2200 dolar sınırını yeniden test edecek." Altın tarafında yılın geri kalan bölümünde yükseliş beklentisi güncelliğini koruyor. Ancak, altının ihlal ettiği seviyelere geri dönmesi ve beklenen kar satışları ile teknik düzenlemelerin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle, yaşanan ve ilerleyen günlerde yaşanabilecek düşüşler, gelecek için büyük bir alım fırsatı olabilir. Altın yatırımcıları, paniğe kapılmamalı ve düşüşleri fırsata çevirmeyi bilmelidirler. Çünkü düşüşlerin ardından altın hızla yükselişe geçebilir" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.