BARUT: ÇUKOBİRLİK AYAĞA KALDIRILSIN

GÜNDEM 19.01.2021 - 16:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2173+ kez okundu.
 

BARUT: ÇUKOBİRLİK AYAĞA KALDIRILSIN

  Adana sanayisine yön veren önemli işletmelerden Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (Çukobirlik) Karataş yolundaki, içinde binaların da olduğu 41 dönümlük arazisi satışa çıkarıldı.   İHALE İPTAL EDİLMELİ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Çukobirlik'in borçları gerekçe gösterilerek yapılan satış işlemlerine tepki gösterdi. Barut, 27 Ocak Çarşamba günü 32 milyon 500 bin lira muhammen bedelle yapılacak satış ihalesinin iptalini isteyerek Çukobirlik’e sahip çıkılması gerektiğini söyledi.   İKTİDAR YARDIM ELİ UZATMALI Barut, "Çukobirlik, iş, aş, umut, çiftçi, tarım ve tarıma dayalı sanayi demekti. Ülkemizin değeri bu dev yapının yeniden ayağa kalkması için devlet desteği şarttır. Çukobirlik yaşatılmalı. Devlet, iktidar Çukobirlik'e yardım elini uzatsın. Arsalarını, binalarını, gayrimenkullerini, arsalarını satıştan çıkarıp tarıma ve çiftçiye tekrar kazandırsın" dedi.

 

Adana sanayisine yön veren önemli işletmelerden Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (Çukobirlik) Karataş yolundaki, içinde binaların da olduğu 41 dönümlük arazisi satışa çıkarıldı.

 

İHALE İPTAL EDİLMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Çukobirlik'in borçları gerekçe gösterilerek yapılan satış işlemlerine tepki gösterdi. Barut, 27 Ocak Çarşamba günü 32 milyon 500 bin lira muhammen bedelle yapılacak satış ihalesinin iptalini isteyerek Çukobirlik’e sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

 

İKTİDAR YARDIM

ELİ UZATMALI

Barut, "Çukobirlik, iş, aş, umut, çiftçi, tarım ve tarıma dayalı sanayi demekti. Ülkemizin değeri bu dev yapının yeniden ayağa kalkması için devlet desteği şarttır. Çukobirlik yaşatılmalı. Devlet, iktidar Çukobirlik'e yardım elini uzatsın. Arsalarını, binalarını, gayrimenkullerini, arsalarını satıştan çıkarıp tarıma ve çiftçiye tekrar kazandırsın" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.