ÇİFTÇİYİ BU KEZ DE “PAMUK” VURMASIN!

EKONOMİ 26.08.2019 - 17:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1333+ kez okundu.
 

ÇİFTÇİYİ BU KEZ DE “PAMUK” VURMASIN!

Adana’da ekim alanı son yıllarda artan pamukta, çiftçi yine umduğunu bulamadı. Geçen yıl bu dönemlerde 4.2 TL seviyelerindeki pamuk fiyatı, şu an 3 ile 3.3 TL seviyelerinde seyrediyor.  PAMUK YETİŞTİRMEK KOLAY DEĞİL  Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, pamuk ekim alanlarında geçen yıl ve önceki yıl ciddi oranda artışlar yaşandığına dikkat çekerek, 70’li ve 80’li yıllardaki kadar ekim alanlarına ulaşılamamış olsa da bu artışın Çukurova için çok önemli olduğunu söyledi. Girmen, “Pamuk, aslında hem bölge, hem üretici için daha karlı bir yatırım. Ama pamuğu yetiştirebilmek de öyle kolay değil” dedi.  BU FİYATLARLA EKMEZLER  Geçen yıl kullanılan gübre ve ilaç maliyetlerinin bir yılda yüzde 100 arttığına dikkat çeken Girmen, “Üretici artan döviz ve pamuk fiyatının yükselmesiyle kısmen pamuğa yönelmişti. Bu yıl geldiğimiz noktada yüzde 100 artan gübre ve zirai ilaç fiyatları, çiftçinin düşünmesine sebep oldu. Pamuk fiyatı dünya borsalarında 3 ile 3.3 seviyelerinde bu fiyatlar karşısında çiftçiye pamuk ektiremezsiniz” diye konuştu.  TMO PİYASAYI KOLLAYIP AÇIKLASAYDI Mısırda taban fiyatın da açıklandığını hatırlatan Girmen Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) piyasa koşullarını dikkate alarak taban fiyat açıklamasını beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini bildirdi. Girmen, “Açıklanan bu fiyat kurtarmaz, tüccar da şu an ofisin verdiği fiyattan alım yapıyor” dedi

Adana’da ekim alanı son yıllarda artan pamukta, çiftçi yine umduğunu bulamadı. Geçen yıl bu dönemlerde 4.2 TL seviyelerindeki pamuk fiyatı, şu an 3 ile 3.3 TL seviyelerinde seyrediyor. 

PAMUK YETİŞTİRMEK KOLAY DEĞİL 
Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, pamuk ekim alanlarında geçen yıl ve önceki yıl ciddi oranda artışlar yaşandığına dikkat çekerek, 70’li ve 80’li yıllardaki kadar ekim alanlarına ulaşılamamış olsa da bu artışın Çukurova için çok önemli olduğunu söyledi. Girmen, “Pamuk, aslında hem bölge, hem üretici için daha karlı bir yatırım. Ama pamuğu yetiştirebilmek de öyle kolay değil” dedi. 
BU FİYATLARLA EKMEZLER 
Geçen yıl kullanılan gübre ve ilaç maliyetlerinin bir yılda yüzde 100 arttığına dikkat çeken Girmen, “Üretici artan döviz ve pamuk fiyatının yükselmesiyle kısmen pamuğa yönelmişti. Bu yıl geldiğimiz noktada yüzde 100 artan gübre ve zirai ilaç fiyatları, çiftçinin düşünmesine sebep oldu. Pamuk fiyatı dünya borsalarında 3 ile 3.3 seviyelerinde bu fiyatlar karşısında çiftçiye pamuk ektiremezsiniz” diye konuştu. 
TMO PİYASAYI KOLLAYIP AÇIKLASAYDI
Mısırda taban fiyatın da açıklandığını hatırlatan Girmen Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) piyasa koşullarını dikkate alarak taban fiyat açıklamasını beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini bildirdi. Girmen, “Açıklanan bu fiyat kurtarmaz, tüccar da şu an ofisin verdiği fiyattan alım yapıyor” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.