“Demedi DemeyinİZ”in yazarı kitabını imzalıyor

22.11.2019 - 17:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1502+ kez okundu.
 

“Demedi DemeyinİZ”in yazarı kitabını imzalıyor

Yazar Merziye Daloğlu, bugün saat 10.00’da Seyhan Kültür Merkezi önündeki kitap fuarında okuyucularıyla buluşacak.
  ESRA KİLİK  Adanalı ilkokul öğretmeni Merziye Daloğlu, deneme türündeki ilk kitabı “Demedi DemeyinİZ” ile okuyuculara ‘merhaba’ dedi.  Daloğlu, Efsus Yayınları’ndan çıkan kitaptaki denemeleri, 10 yıllık süre zarfında zaman zaman kaleme aldığı söyledi. Kitapta, yer alan şiir tadındaki yazılarda, gerçeklik, denenmişlik ve yaşanmışlıklar yer alıyor. Yazar Merziye Daloğlu, “Yazıların her birinde gerçeklik var mı, evet var. Her biri denEnmiş şeyler mi, evet yaşanmış, tecrübe edilmiş ve sonuçları ortaya yazılmış şeyler. Kitap, bir nevi hayat rehberi diyebiliriz” diye konuştu.  Kitapta kısa ancak çok şey anlatan sözlere de yer verdiğine vurgu yapan Yazar Daloğlu, kitaptaki “İnsan kalbi de uçarken tellere takılır bazen” sözünün sosyal medyada da ilgi gördüğünü anlattı.  Merziye Daloğlu, Seyhan Belediyesi ile Dörtler Kültür Merkezi’nin organize ettiği, Seyhan Belediye binası önündeki kitap fuarında bugün saat 10.00’dan itibaren okuyucularıyla buluşup kitabını imzalayacak. Kitabın bugüne kadar büyük ilgi gördüğünü kaydeden Daloğlu, bundan sonraki hedefinin roman yazmak olduğunu belirterek, öğretmenlik anılarını da kaleme almak istediğini sözlerine ekledi.  40 YAŞ ÖNCESİNE ÖZÜR MEKTUBU  Yazar Merziye Daloğlu’nun kitabında yer verdiği “40 yaş öncesine özür mektubu” başlıklı deneme şöyle:  Özür dilerim  Her gördüğümü insan sandığım için, Gerekli gereksiz tüm sözleri beynimde topladığım için Gözlerimden boş yere akıttığım her damla yaş için Değmeyecek insanlara gereğinden fazla değer verdiğim için  Herkesi koşulsuz şartsız kabul ettiğim için Kendimi herkese feda ettiğim için Aranmadan arayan olduğum için Kendime az değer verdiğim için  Sevgisiz insanlara sevgiyi anlatmaya çalıştığım için Yüreğimin götürdüğü yere gitmediğim için Mutluluğumun anahtarını hep başkalarının cebine koyduğum için Hep fedakârlık yaparak ayakta durduğum için Kendimden çok ama çok özür dilerim Açtım artık tüm kapılarımı,yolcu ettim tüm pişmanlıklarımı, gelsin artık hayat bildiği gibi.. Ve bir teşekkür yeni hayata, artık eski ben olmadığım için, farkındalığımı farkettiğim için. MERZİYE DALOĞLU KİMDİR? 1972 yılı, Adana’nın Ceyhan ilçesi doğumlu olan yazar ilk,orta ve lise öğrenimini Ceyhan’da tamamladı. 1992 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olan Daloğlu, halen Kahramanmaraş İsmail Kurtul İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapıyor.
Yazar Merziye Daloğlu, bugün saat 10.00’da Seyhan Kültür Merkezi önündeki kitap fuarında okuyucularıyla buluşacak.

 

ESRA KİLİK 
Adanalı ilkokul öğretmeni Merziye Daloğlu, deneme türündeki ilk kitabı “Demedi DemeyinİZ” ile okuyuculara ‘merhaba’ dedi. 
Daloğlu, Efsus Yayınları’ndan çıkan kitaptaki denemeleri, 10 yıllık süre zarfında zaman zaman kaleme aldığı söyledi. Kitapta, yer alan şiir tadındaki yazılarda, gerçeklik, denenmişlik ve yaşanmışlıklar yer alıyor.
Yazar Merziye Daloğlu, “Yazıların her birinde gerçeklik var mı, evet var. Her biri denEnmiş şeyler mi, evet yaşanmış, tecrübe edilmiş ve sonuçları ortaya yazılmış şeyler. Kitap, bir nevi hayat rehberi diyebiliriz” diye konuştu. 
Kitapta kısa ancak çok şey anlatan sözlere de yer verdiğine vurgu yapan Yazar Daloğlu, kitaptaki “İnsan kalbi de uçarken tellere takılır bazen” sözünün sosyal medyada da ilgi gördüğünü anlattı. 
Merziye Daloğlu, Seyhan Belediyesi ile Dörtler Kültür Merkezi’nin organize ettiği, Seyhan Belediye binası önündeki kitap fuarında bugün saat 10.00’dan itibaren okuyucularıyla buluşup kitabını imzalayacak. Kitabın bugüne kadar büyük ilgi gördüğünü kaydeden Daloğlu, bundan sonraki hedefinin roman yazmak olduğunu belirterek, öğretmenlik anılarını da kaleme almak istediğini sözlerine ekledi. 
40 YAŞ ÖNCESİNE ÖZÜR MEKTUBU 
Yazar Merziye Daloğlu’nun kitabında yer verdiği “40 yaş öncesine özür mektubu” başlıklı deneme şöyle: 
Özür dilerim 
Her gördüğümü insan sandığım için,
Gerekli gereksiz tüm sözleri beynimde topladığım için
Gözlerimden boş yere akıttığım her damla yaş için
Değmeyecek insanlara gereğinden fazla değer verdiğim için 
Herkesi koşulsuz şartsız kabul ettiğim için
Kendimi herkese feda ettiğim için
Aranmadan arayan olduğum için
Kendime az değer verdiğim için 
Sevgisiz insanlara sevgiyi anlatmaya çalıştığım için
Yüreğimin götürdüğü yere gitmediğim için
Mutluluğumun anahtarını hep başkalarının cebine koyduğum için
Hep fedakârlık yaparak ayakta durduğum için
Kendimden çok ama çok özür dilerim
Açtım artık tüm kapılarımı,yolcu ettim tüm pişmanlıklarımı, gelsin artık hayat bildiği gibi..
Ve bir teşekkür yeni hayata, artık eski ben olmadığım için, farkındalığımı farkettiğim için.
MERZİYE DALOĞLU KİMDİR?
1972 yılı, Adana’nın Ceyhan ilçesi doğumlu olan yazar ilk,orta ve lise öğrenimini Ceyhan’da tamamladı. 1992 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olan Daloğlu, halen Kahramanmaraş İsmail Kurtul İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.