DOLAR KURU 5 YILDA 3 KAT BÜFE KİRASI 9 KAT ARTTI!

GÜNDEM 09.12.2018 - 17:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1172+ kez okundu.
 

DOLAR KURU 5 YILDA 3 KAT BÜFE KİRASI 9 KAT ARTTI!

55 YAŞINDA İŞSİZ KALDI  Adana’da büfe işleten Adnan Şengünlü, Büyükşehir Belediyesi 5 yıl önce ödediği yer kirasını 9 kat artırınca parayı ödeyemedi. Zabıta zoruyla büfeyi işletmesine son verilen 2 çocuk babası Şengünlü, 55 yaşında işsiz kaldı. Şengünlü, “Yıllar boyunca ayakta kalmaya çalıştım. İş potansiyeli düşük bir yerde bu kadar yüksek yer kirası ödenebilir mi?” diye sordu.  AYAKTA KALMAK İSTEYEN ESNAF NE YAPSIN  Ekonomik sıkıntının her gün arttığı, işsizliğin son yılların en yüksek seviyelerine çıktığı ülkemizde, “tekeri döndürmek” isteyen esnaf da adeta kıskaca alınıyor. Adnan Şengünlü, 23 yıl önce merkez Seyhan ilçesi Reşatbey mahallesi Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi okul duvarının yanında büfe işletmeye başladı.  18 yıl boyunca hiçbir sıkıntı yaşamadan işlerini yürüttüğünü anlatan Şengünlü, belediye başkanının değişmesinin ardından sorunlar yaşamaya başladığını söyledi. Şengünlü, 2013 yılının 12. ayına kadar yıllık kirasının bin 643 TL olduğunu ve 3 taksitte ödeyebildiğini anlattı.  Şengünlü, “2015 yılı Mart ayında Büyükşehir Belediyesi’nden bir görevli geldi. Yıllarca 4,5 metrekare alanda hizmet verdiğim büfeyi 19 metrekare olarak ölçtü. Dondurma dolabının parasının tedarikçi firma tarafından ödendiğini söylememe rağmen orayı da ölçülerine dahil etti. Nisan ayında 19 metrekare kullanım alanı var deyip 7 bin lira istediler. Peşin olarak ödeyince fiyatı 5 bin 190 TL’ye çektiler. 2017 yılının Mart ayına kadar para talebinde bulunan olmadı. Bugünden sonra ise büfeler Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Altın Koza’ya devredildi” diye konuştu.  Altın Koza’da büfe için ihaleye girdiğini ve 10 metrekare üzerinden 7 bin TL artı KDV ile 10 bin lira istendiğini vurgulayan Şengünlü, şöyle devam etti: “Gelir potansiyelinin düşük olması, okulun 4 aya yakın kapalı olması, Tekel ürünleri satamadığımız gerekçesiyle bu parayı ödeyemeyeceğimi söyledim. Yüksek fiyat artışı yaşandığı gerekçesiyle dava yoluyla itiraz ettim. 2015 yılı ve 2017 yılları arası için 18 bin TL istediler. Bu esnada belediyeye büfenin kapladığı alanın 4,5 metre kare olduğunu hesaplamada yanlışlık yapıldığını belirterek dilekçe verdim, dikkate almadılar.” YAŞATMAYA DEĞİL ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTILAR! En son Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Cevheribucak’a ulaştığını anlatan Adnan Şengünlü, “Sayın Cevheri bey beni dinledi, görüşmemin ardından büfede doğru ölçüm yapıldı. Ancak en son önüme 12 bin TL artı KDV ile 600 lira masraf konuldu. Bu büfe bu kadar para kazanmıyor. Evim kira, şehir dışında üniversitede okuyan çocuğum var, hayat şartları pahalı. Şehri yönetenler tüm bunları göz ardı etmemeli. Bizi yaşatmaya değil öldürmeye çalışıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sesimize kulak versin.”

55 YAŞINDA İŞSİZ KALDI 

Adana’da büfe işleten Adnan Şengünlü, Büyükşehir Belediyesi 5 yıl önce ödediği yer kirasını 9 kat artırınca parayı ödeyemedi. Zabıta zoruyla büfeyi işletmesine son verilen 2 çocuk babası Şengünlü, 55 yaşında işsiz kaldı. Şengünlü, “Yıllar boyunca ayakta kalmaya çalıştım. İş potansiyeli düşük bir yerde bu kadar yüksek yer kirası ödenebilir mi?” diye sordu. 

AYAKTA KALMAK İSTEYEN ESNAF NE YAPSIN 
Ekonomik sıkıntının her gün arttığı, işsizliğin son yılların en yüksek seviyelerine çıktığı ülkemizde, “tekeri döndürmek” isteyen esnaf da adeta kıskaca alınıyor. Adnan Şengünlü, 23 yıl önce merkez Seyhan ilçesi Reşatbey mahallesi Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi okul duvarının yanında büfe işletmeye başladı. 

18 yıl boyunca hiçbir sıkıntı yaşamadan işlerini yürüttüğünü anlatan Şengünlü, belediye başkanının değişmesinin ardından sorunlar yaşamaya başladığını söyledi. Şengünlü, 2013 yılının 12. ayına kadar yıllık kirasının bin 643 TL olduğunu ve 3 taksitte ödeyebildiğini anlattı. 
Şengünlü, “2015 yılı Mart ayında Büyükşehir Belediyesi’nden bir görevli geldi. Yıllarca 4,5 metrekare alanda hizmet verdiğim büfeyi 19 metrekare olarak ölçtü. Dondurma dolabının parasının tedarikçi firma tarafından ödendiğini söylememe rağmen orayı da ölçülerine dahil etti. Nisan ayında 19 metrekare kullanım alanı var deyip 7 bin lira istediler. Peşin olarak ödeyince fiyatı 5 bin 190 TL’ye çektiler. 2017 yılının Mart ayına kadar para talebinde bulunan olmadı. Bugünden sonra ise büfeler Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Altın Koza’ya devredildi” diye konuştu. 
Altın Koza’da büfe için ihaleye girdiğini ve 10 metrekare üzerinden 7 bin TL artı KDV ile 10 bin lira istendiğini vurgulayan Şengünlü, şöyle devam etti: “Gelir potansiyelinin düşük olması, okulun 4 aya yakın kapalı olması, Tekel ürünleri satamadığımız gerekçesiyle bu parayı ödeyemeyeceğimi söyledim. Yüksek fiyat artışı yaşandığı gerekçesiyle dava yoluyla itiraz ettim. 2015 yılı ve 2017 yılları arası için 18 bin TL istediler. Bu esnada belediyeye büfenin kapladığı alanın 4,5 metre kare olduğunu hesaplamada yanlışlık yapıldığını belirterek dilekçe verdim, dikkate almadılar.”
YAŞATMAYA DEĞİL ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTILAR!
En son Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Cevheribucak’a ulaştığını anlatan Adnan Şengünlü, “Sayın Cevheri bey beni dinledi, görüşmemin ardından büfede doğru ölçüm yapıldı. Ancak en son önüme 12 bin TL artı KDV ile 600 lira masraf konuldu. Bu büfe bu kadar para kazanmıyor. Evim kira, şehir dışında üniversitede okuyan çocuğum var, hayat şartları pahalı. Şehri yönetenler tüm bunları göz ardı etmemeli. Bizi yaşatmaya değil öldürmeye çalışıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sesimize kulak versin.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.